• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

24.02.2022

13:36

VUĆIĆ NEĆE SRLJATI U ODLUKE, VODIĆE DRŽAVU ODLUČNO I OPREZNO! Neka mu je Bog u pomoći da nađe za Srbiju najmanje bolno rešenje!

Reuters

Politika

VUĆIĆ NEĆE SRLJATI U ODLUKE, VODIĆE DRŽAVU ODLUČNO I OPREZNO! Neka mu je Bog u pomoći da nađe za Srbiju najmanje bolno rešenje!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se ne oglašava ceo dan, jer traži najmanje bolno rešenje za Srbiju u odnosu na rat koji praktično bukti na evropskom tlu. Naravno da predsednik Srbije poštuje međunarodno pravo i teritorijalni integritet i suverenitet svake države, jer svako drugačije ponašanje bilo bi zarivanje glogovog koca u kolevku srpstva Kosovo i Metohiju

Sa druge strane, ono što je izuzetno zabrinjavajuće i o čemu predsednik Vučić celu noć i jutro promišlja sa svojim najbližim saradnicima iz ekomonskog i energetskog tima, jeste totalni haos na svim svetskim berzama, izuzetni skokovi cena svih energenata, ali i pšenice pre svega, a zatim i aluminujuma, bakra, čelika, zlata.

Od ludila na berzama i ekonomske krize sa kojom je suočena planeta, strepi cela Evropa, sve najmoćnije sile govore o tome, a kamoli mala i krhka Srbija, koja je tek stala na noge posle uništavanja državnog budžeta koje je trajalo do 2012. godine.

Domaća politička publika, analitičari, lideri stranaka, ali i svi drugi, ponašaju se kao ekipa iz filma Tri karte za Holivud, snevajući dečje snove i zamišljajući kako napraviti život na foru, ali predsednik razume da predstoje izuzetno teške godine, a ne teški dani, za celokupno stanovništvo Evrope, pa i za našu zemlju i u ovom nevremenu mora našu državu voditi odlučno i oprezno poput najiskusnijeg kapetana i zato neka mu je Bog u pomoći, jer osim sebe samoga, ni na koga drugog ne može u odlukama da računa.

Sasvim je sigurno da predsednik Srbije neće srljati da uvede sankcije Ruskoj federaciji, uprkos silovitim pritiscima koje trpi spolja, ali i uprkos kampanji koja se vodi u delu domaće javnosti naklonjenoj Zapadu, a koja zahteva od Vučića da upravo među prvima uvede sankcije Putinu i Rusiji.

Vučić zna da ga narod nije birao da poput nekih bude maneken u ulozi predsednika, već da je narod Srbije svesno i mudro izabrao upravo njega, znajući da će imati nerve da ne igra na prvu i drugu loptu, koji će umeti da izmeri i da preseče, a da bude najbezbolnije za našu Srbiju!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sara

pre 2 godine

Predsednik vodi ozbiljnu I ispravnu politiku,I uprkos svim naprima nece uvesti sankcije Rusiji.

Nešo N

pre 2 godine

Zbog toga i dobija ogromnu podršku građana Srbije.

Boza

pre 2 godine

Predsednik je mudar, oprezan i odgovoran čovek. Naći će pravo put za Srbiju.

Nenad

pre 2 godine

Najbolje je ostati po strani i objaviti vojnu neutralnost! Ne sumnjamo da će Srbija ovog puta pametno postupiti! Ovo je šansa za naš razvoj samo pametno da odigramo.

Glasinac

pre 2 godine

Nenad: Teško je ovde ostati po strani. Zapad nas pritiska da osudimo Rusiju što je kako oni kažu napala Ukrajinu i da joj zbog toga uvedemo sankcije. Naravno da Srbija neće pristati da svojim prijateljima uvodi bilo kakve sankcije.

Sanja

pre 2 godine

Verujem u najbolju mogucu odluku naseg predsednika..

Orthodox

pre 2 godine

Vučiću ne uvodi sankcije bratskoj Rusiji i imas dozivotno naš glas i podršku.

Iva

pre 2 godine

Verujemo da će predsednik Srbije i članovi saveta izneti ispravne stavove.

Ekaterina

pre 2 godine

Сад у овој ситуацији треба остати хладне главе и "не штрчати" превише, а чврсто верујем да ће председник Вучић тако и урадити.

Jole

pre 2 godine

Srbiji je dovoljno da ostane vojno neutralna, da sacuvamo korektne odnose sa zemljama iz regiona i da krenemo sa ozbiljnom proizvodnjom hrane da bi i tu bili nezavisni.

Keka

pre 2 godine

Srbija je uvek za stabilnost i mir, verujemo u ispravne odluke predsednika i članova saveta.

micko

pre 2 godine

Vucic je jako inteligetan , i ne sumnajm da ce naci najbolje resenje

micko

pre 2 godine

Verujem u Vucica , i u njegovu ispravnu odluku....

Slaki

pre 2 godine

Verujemo u politiku mira koju vodi nas predsednik i njegove odluke.

Jelena

pre 2 godine

Vučić je jako mudar čovek ali trebaće mu do sada najmudrija taktika da izadjemo bez mnogo pompe iz ove situacije. Puno sreće u tome mu želim.

Joka

pre 2 godine

Predsednik Srbije će doneti najispravniju odluku jer su mu uvek bili prioritet mir i stabilnost Srbije.

Krstic

pre 2 godine

Verujemo u odluku A. Vucica, ipak smo izabrali coveka koji se bori za nas i nasu zemlju.

Milan

pre 2 godine

Sada treba biti mudar i dobro izvagati, pa izneti stav.

Maja

pre 2 godine

Smatram da će predsednik doneti najbolje moguće rešenje za našu državu a i sve nas! Uvek je bio odgovoran i odlučan tako da smo sigurni u svaku odluku koju će doneti.

Julija

pre 2 godine

Nema sumnje da ce predsednik naci idealno rešenje za bilo koji problem. Do sada je sve uspesno resavao. Imamo poverenja.

Tara

pre 2 godine

Verujem da će predsednik doneti najbolju odluku. Ono što je bitno za našu državu jeste da ostane neutralna i da se sačuva mir i bezbednost gradjana.

Simica

pre 2 godine

Verujem u ispravnost odluke koju ce Vucic da donese!

Jelena

pre 2 godine

Ne sumnjam da ce doneti najbolju mogucu odluku.

Anja

pre 2 godine

Gradjani Srbije veruju predsedniku Vučiću i zato su ga i odabrali za predsednika Srbije i stalno ga podržavaju. Veruju da će doneti ispravnu odluku za Srbiju.

Mia

pre 2 godine

Kakva god bude odluka našeg predsednika, verujem da ćemo kao zemlja postupiti pametno, kao i do sada u ovim teškim situacijama.

Mia

pre 2 godine

Znamo da moramo da presecemo i to je najteza odluka za,nas.

Mia

pre 2 godine

Srbija je vojno neutralna zemlja koja nema ništa sa ovim sukobom.

Megi

pre 2 godine

Naš predsednik Vučić je oduvek vodio svoju državu oprezno i odlučno, a o tome govori njegov rad, koji za posledicu ima razvoj države na svim poljima i zadovoljstvo gradjana koji ga podržavaju!!!

Emili

pre 2 godine

Svaki pametan potez, dovodi do napretka Srbije.

Goran

pre 2 godine

Nece nas uvesti u nivi rat ovaj covek je sve znao unapred.

Dr

pre 2 godine

Ne zamerati se sa Rusijom i biti neutralan predsednik je to vise puta istakao kao bitno i podrzavam

Sara

pre 2 godine

Uprkos svemu mi necemo uvesti sankcije Rusiji i predsednik dobro balansira situaciju!

Ana

pre 2 godine

Velika i teška odluka je na nama, odnosno na predsedniku. Nadam se da će šta god da bude odlučeno, biti najmanje bolno po nas.

Mimi

pre 2 godine

U se i u svoje kljuse. Kad se veliki svađaju treba biti oprezan i otvoriti četvoro očiju.

Ana

pre 2 godine

Godinama unazad Srbija je uvek imala nekog predsednika koji mu je vodjenje drzave bilo strano telo. Danas Srbija ima iskrenog, odgovornog predsednika koji nasuprot predhodnicima on ume voditi svoju zemlju.

Suzana

pre 2 godine

Veliki je teret sad na plećima našeg predsednika Vučića, ali mi ne sumnjamo u njegovu odluku da će biti što ispravnija, jer sve dosad je uradio perfektno i za dobrobit svih nas.

Maja

pre 2 godine

Čvrsto verujem u predsednika i u to da će doneti najbolju odluku za našu zemlju i naš narod. Ovom prilikom bih želela da mu pružim podršku jer nije ni malo lako odlučiti!

Nešo N

pre 2 godine

Nikada Vučić nije srljao sa svojim odlukama. Uvek je dobro razmislio pa ponda prelomio.

Miloš

pre 2 godine

Moje mišljenje je da će predsednik voditi politiku mira kao i uvek i da će naći najmanje bolno rešenje. Nezadovoljnih će biti uvek.

Jovana

pre 2 godine

Srbija treba da bude uz Rusiju. Oni su vazda bili tu za nas. Branili su nas kad niko nije i činili nam stvari koje nisu ni naši susedi!

Sonja

pre 2 godine

Ne sumnjam da ce predsednik Vučić pazljivo razmotriti situaciju na osnovu koje se doneti odluku koja je najbolja za Srbiju.

Slobodan

pre 2 godine

Kako bi bilo sa "Srbija je veoma zabrinuta razvojem situacije i pozivamo obe strane da se uzdrze"

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija