• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

24.02.2022

15:17

Gradonačelnik Bakić primio pokrajinskog sekretara za privredu i turizam i direktorku Turističke organizacije Srbije

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić primio pokrajinskog sekretara za privredu i turizam i direktorku Turističke organizacije Srbije

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa pokrajinskim sekretarom za privredu i turizam, dr Nenadom Ivaniševićem, i direktorkom Turističke organizacije Srbije, Marijom Labović, sa kojima je razgovarao o konkretnim načinima za unapređenje turističkih kapacitet a Subotice, kao i o jačanju saradnje sa Turističkom organizacijom Grada Subotice

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio kako je današnji sastanak upriličen zbog važnosti turizma za ovaj grad i da subotička lokalna samouprava u toj oblasti ima velike planove i ozbiljna očekivanja u 2022. godini.

"Predstojeću turističk u sezonu treba da dočekamo što spremniji. Imamo razloga za optimizam, kada uzmemo u obzir da je prošla, 2021. godina bila rekordna što se tiče turističkog prometa u Subotici i Paliću, jer smo imali skoro 72.000 gostiju i oko 180.000 noćenja , što je najviše otkad se prate posete i noćenja", naveo je Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Istakao je da je veoma zadovoljan pažnjom koju svaki nivo vlasti posvećuje turističkom prostoru Subotica–Palić, kao zvaničnoj destinaciji prve kategorije u Srbiji.

"U decembru prošle godine imali smo sadržajne razgovore sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija, a danas su sa nama pokrajinski sekretar za privredu i turizam i direktorka Turističke organizacije Srbije. Sa njima smo razgovarali o konkretnim načinima da unapredimo turističke kapacitete Subotice, kao i o jačanju saradnje sa našom lokalnom turističkom organizacijom, koja izuzetno dobro radi svoj posao", naglasio je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da koristi ovu priliku da se posebno zahvali pokrajinskom sekretaru Ivaniševiću, koji je, kako je rekao, bio veoma aktivan u prethodnom periodu i čiji je sekretarijat podržao mnoge ugostitelje i turističke kapacitete u ovom gradu.

"Nikada nisu bila veća ulaganja u turizam Srbije, a ostvarenje vizije predsednika Vučića o obnovi železničke infrastrukture pretvoriće Suboticu i u regionalni turistički centar, a to je cilj za koji svi zajedno radimo"“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Nenad Ivanišević je kazao da se tokom današnjeg susreta razgovaralo o tome kako da Subotica "iz svoje izvrsnosti bude još bolja".

"Subotica je, u turističkom smislu, zaista izvrsna. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam prošle godine je dodelio više od 50 miliona dinara ljudima koji se bave turizmom i privredom u Subotici. I to ćemo nastaviti i ove godine, jer svaki taj dinar koji je uložen u bilo koji kapacitet pre svega zapošljava neke ljude, a, takođe, podiže kvalitet i turistički promet. Na osnovu sredstava koje smo ulagali iz Pokrajinskog sekretaraijata za privredu i turizam, sačuvano je više od 4.000 radnih mesta i otvoreno 500 novih radnih mesta na teritoriji AP Vojvodine", rekao je Ivanišević. 

Foto: Strahinja Babović

On je najavio da će, u cilju jačanja saradnje saSuboticom, u toku godine i finansijski biti
podržana izrada planskih dokumenata za razvoj turizma Subotice, kao i da će Turistička
organizacija Grada Subotice ubuduće biti na "Danima Vojvodine".

"Već sada sa velikom izvesnošću mogu da kažem da će se ove godine manifestacija ’Dani
Vojvodine’ održati u Trebinju i u Ljubljani. Hoćemo da zajedno predstavimo sve turističke
potencijale, a Subotica će, svakako, uvek biti sa nama kada smo u prilici da to radimo",
istakao je Nenad Ivanišević.

Foto: Strahinja Babović

Marija Labović je kazala da je glavni cilj današnje posete i sastanka upravo adekvatna
priprema za novu turističku sezonu i za postizanje još boljih rezultata.

Foto: Strahinja Babović

"Subotica se iz godine u godinu sve više penje na lestvici uspeha, kao turistička destinacija
u Srbiji. Pohvalno i jako važno je to što je Subotica prošle godine, kada je ukupan promet
od turizma bio nekih 30 odsto manji u odnosu na rekordnu 2019. godinu, uspela da
zabeleži veći promet i da postigne svoj rekord, što pokazuje koliko je interesantna,
primamljiva i kvalitetna turistička destinacija kako za domaće tako i za inostrane turiste.
Prošle godine vratili su se inostrani turisti i oni procentualno značajno rastu, tako da
očekujemo ove godine da taj rezultat bude još bolji. Važno je i to što ne samo da se povećao
broj noćenja, već se i produžio boravak turista na ovoj destinaciji, na čak dva i po dana. To
je izuzetno dobar rezultat, jer je to i više od proseka Srbije, a i za čitav jedan dan je duže od
2019. godine koju gledamo kao rekordnu i kao godinu sa kojom se poredimo", rekla je
Marija Labović.

Foto: Strahinja Babović

Naglasila je da Subotica ima da ponudi puno sadržaja i da ona može da bude jedan od
modela i primera drugim destinacijama kako mogu da dodatno unaprede svoju turističku
ponudu i da time ostvare privredni rast za čitavu lokalnu zajednicu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija