• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.02.2022

18:49

VUČIĆ ZAGRMEO: Iživljavaju se nad malom Srbijom jer nad Rusijom ne mogu!

printscreen

Politika

VUČIĆ ZAGRMEO: Iživljavaju se nad malom Srbijom jer nad Rusijom ne mogu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji povodom završene sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i komentarisao navode pojedinih političara Evropskog parlamenta

- Smatram da Viola Fon Kramon treba malo da se uozbilji ili da ne govori gluposti. Nije slučajno postala albanska ikona na KiM i ona koja našoj zemlji može svašta da uradi. Dobro je i lekovito za sve nas da jedni drugima kažemo u lice šta mislimo. Ovako se plašim da je promašila sve što je pričala. A kako mislite da uvedemo preko noći da bismo se nekome dodvorili Ruskoj Federaciji? Jedinima koji nama nisu uvodili sankcije devedesetih. Onima koji nisu uvodili sankcije Republici Srpskoj. Onima koji su poštovali naša prava 2015. Mi to u diplomatskim odnosima ne možemo da zaboravimo. Onima koji poštuju rezoluciju 12 44. Takođe, ne možemo da zaboravimo da je Ukrajina uvek poštovala teritorijalni integritet Srbije. Nalazimo se u teškoj poziciji. Svi veliki junaci kad ne mogu ništa da učine Rusiji, daj da vidimo šta možemo da napravimo Srbiji. Sav pritisak biće na maloj Srbiji jer nad Srbijom može neko da se iživljava, a nad Rusijom ne može - dodao je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Joka

pre 2 godine

Mala Srbija, ali sa srcem velikim kao Rusija. Bravo predsedniče na donešenoj odluci.

Dusan

pre 2 godine

Treba organizovati proteste ispred ambasade Nemacke zbog njihovih izjava!!!I dalje nas ugnjetavaju i to ce verovatno raditi dok ne postave u Srbiji na vlast nekog PROZAPADNOG politicara.Narod treba dase digne vise 1 protiv njihovog ZULUMA!

Kordinatni sistem

pre 2 godine

Međunarodno pravo je jasno napisano, napisano je jako davno i treba da se poštuje. Sankcije neko smatra olako, i lako ih neka država uvede. Ali svaka država vodi ili barem tako misli da donosi sama svoje odluke. Naša država jasno stavlja do znanja neutralnosti i privrženosti međunarodnon pravu, ali isto tako ceni i poštuje bratski Ruski narod kome nikada nisu kao ni Rusija Srbiji uvele sankcije jedna drugoj.

Milijana Jokanović

pre 2 godine

Србија не може да заборави шта је све Русија за њу урадила, најбоља одлука која се могла донети, сво поштовање председнику Александру Вучићу и његовом тиму.

Marko

pre 2 godine

Savet za bezbednost je postupio ispravno, puna podrska predsedniku Vucicu.

Njanja

pre 2 godine

Prava i ispravna odluka doneta od strane predsednika Vučića, koji građani podržavaju poštujemo integritet Ukrajine ... Ali Rusija je naša velika podrška i uvek je bila na strani Srbije prema tome nema za nju sankcija .

Fredor

pre 2 godine

Upravo tako...to je jedina realna opcija I logicna odluka.

Neda

pre 2 godine

Doneo je naš predsednik najbolju moguću odluku. To je jedino normalno rešenje jer je situacija takva da moramo biti usaglašeni i želeti mir, a ipak nas sa Rusijom veže ono što sa drugima nismo imali, pre svega istorija nas je zauvek povezala. Zato puna podrška za svaku izgovorenu reč Vučića

Ana

pre 2 godine

Kada ne smeju svoju silu i izivljavanje uputi ti Rusiji, onda se ti isti pokazuju svoju tkz. "silu i izivljavanje" nad malenom Srbijom. Zakljuci koji su doneti za nacionalnu bezbednost, zajedno sa predsednikom Vucicem su najispravniji.

Milan

pre 2 godine

Srbija je donela mudre zaključke, vodeći računa o bratskim odnosima i sa Rusijom i sa Ukrajinom.

Milan

pre 2 godine

Danas sam preponosan na Srbiju zbog jasne poruke svima da Srbija misli svojom glavom i donosi odluke u skladu sa svojim interesima.

Jeca

pre 2 godine

Vucic je nasao pravo diplomatsko resenje i odgovor

Jovana

pre 2 godine

Iako smo mala drzava, nase odluke donosimo sami i niko ne moze da utice na njih! Ovo je jednika ispravna odluka koju je saopstio nas predsednik!

Jovana

pre 2 godine

Ako zapadne zemlje misle da mogu da uticu na nase odluke, grdno su se prevarili! Sram ih bilo sto vrse toliki pritisak na nas, ali nista im to ne znaci!

Jovana

pre 2 godine

Srbija jeste mala drzava, ali mi sami donosimo odluke, niko ne moze da se izivljava na nama!

Jovan

pre 2 godine

Predsednice, verujem u vas i juce ste mi naterali suze srece u ocima jer ste doneli ispravnu odluku da necete uvoditi sankcije bratskoj Rusiji

Nena

pre 2 godine

Naš stav kao države je objektivan i u interesu Srbije, a i čitavog čovečanstva. Nadam se da će se ova kriza smiriti ,rat nikome dobro nije doneo.

Mala plava

pre 2 godine

Svaka Rec na Savetu za nacionalnu bezbednost ima tezinu,znacajna je i u cilju svog naroda gde ne zaboravljamo niti smemo medjunarodno pravo koje je pogazeno po pitanju KiM i koje vi i sami pogazili da uvedemo sankcije Rusiji

Nena

pre 2 godine

Pritisci kakve nas predsednik Vučić poslednjih 9 godina ne pamti. I pored svih tih pritisaka on je doneo odluku koja je u interesu onoga sto je njemu najvaznije, a to su gradjani Srbije, i sama drzava Srbija.Postujemo svacija prava ,osuđujemo napade ali sankcije Rusiji ne možemo uvoditi.Svaka cast predsedniče.

Nena

pre 2 godine

Verujem u ispravnost stavova i odluka predsednika Vučića, po pitanju situacije u Rusiji i Ukrajini. Očuvanje mira i stabilnosti je prioritet, to je od esencijalnog značaja.Poštujemo svacija prava, psudjujemo rat i nasilje ali Rusija je neko ko je bio uz nas u najtežim momentima.

Julija

pre 2 godine

Srbija je prijateljska država. Ne pada pod uticaj Zapada. Bravo za sadasnju vlast koja zna kako da vodi jednu državu.

Jakov

pre 2 godine

Nema sankcija za bratski narod. Odluka je onakva kakvu i narod Srbije želi.

ana

pre 2 godine

Ako zaopad misli da je Srbija ista kao oni izdajnicka zemlja malo su se prevarili. Srbija je bratska zemlja sa Rusijom i nikada im nece uvesti sankcije pa makar bili jedini na svetu,jer Rusija nikada nije nama okrenula ledja

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija