• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

26.02.2022

17:41

KIJEV MASOVNO I BEZ KONTROLE DELI ORUŽJE CIVILIMA! Uvlačenje civila u borbena dejstva dovešće do većeg broja žrtava, cilj Ukrajine u ratu da sprovede taktiku terorista iz Sirije...

Tanjug/AP

Politika

KIJEV MASOVNO I BEZ KONTROLE DELI ORUŽJE CIVILIMA! Uvlačenje civila u borbena dejstva dovešće do većeg broja žrtava, cilj Ukrajine u ratu da sprovede taktiku terorista iz Sirije...

Podeli vest

Kijevski režim masovno i bez ikakve kontrole deli građanima oružje, rekao je Konašenkov. Kako je rekao, uvlačenje civila u borbena dejstva od strane nacionalista neminovno će dovesti do nesrećnih slučajeva i žrtava

- Kijevski nacionalistički režim masovno i bez kontrole deli građanima automatsko oružje, minobacače i municiju. Pozivamo građane Ukrajine da budu razumni i da ne podležu provokacijama kijevskog režima i ne dovode sebe i svoje bližnje u situaciju da nepotrebno stradaju - rekao je Konašenkov.

Kijev primenjuje taktiku terorista iz Sirije

Prema njegovim rečima, ukrajinski nacionalisti primenjuju taktiku terorista u Siriji i koriste „bandermobile“ (po ugledu na džihadmobile).

- Nacionalističke jedinice koriste tzv. bander-automobile koji imaju visoku prohodnost i naoružani su oružjem velikog kalibra i minobacačima - naveo je on.

Kako je dodao, ukrajinski nacionalisti nastavljaju da raspoređuju višecevne bacače i artiljeriju u stambenim kvartovima u Kijevu i drugim gradovima i to potvrđuju obaveštajni podaci.

Oni pokušavaju da isprovociraju odgovor ruskih snaga po civilima.

- Ukrajinsko rukovodstvo je više puta saopštavalo da se ne krije iza civila i da ne postavljaju teško naoružanje u gradovima. Takva otvorena laž može imati teške posledice... to se radi namerno kako bi se isprovocirao odgovor ruskih snaga po civilima. Ukrajinsko nacionalističko rukovodstvo primenjuje iste metode kao i teroristi - naveo je predstavnik Ministarstva odbrane.

Foto: Tanjug/AP

Prema rečima Konašenkova, nakon što je juče ukrajinska strana saopštila da je spremna za pregovore, aktivne vojne operacije u glavnim pravcima operacije Oružanih snaga Rusije bile su obustavljene. Međutim, nakon što je Kijev odustao od pregovora, danas je svim jedinicama Oružanih snaga Rusije izdata naredba da nastave sa ofanzivom u svim pravcima u skladu sa planom specijalne operacije.

On je još jednom naglasio da ruska vojska ne izvodi nikakve udare na stambene delove ukrajinskih gradova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomić Bane

pre 2 godine

E moj Konašenkov, pa lepo su vam neki naši gradjani preko društvenih mreža sugerisali, da ne pravite grešku kao generali Adžić i Kadijević, kreni - stani...

arsa

pre 2 godine

Ovo je zlocin prema sopstvenom narodu.Cilj je da se broj zrtava drasticno poveca.Zelenskog za ovaj cin treba proglasiti za ratnog zlocinca.

zeefs

pre 2 godine

ubite sve stoje rusko dosomi kraje putin nabiose na kolac takogje i njegovi prijateli

efgthy

pre 10 meseci

odlicno, sad Rusi ne moraju da razmisljaju vise ko je civil a ko vojnik...sve po spisku...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija