• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2022

09:07

Ministar Vulin s predsednikom Interpola u Dubaiju

MUP Srbije

Politika

Ministar Vulin s predsednikom Interpola u Dubaiju

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas u Dubaiju u razgovoru sa predsednikom Interpola i generalnim inspektorom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata dr Ahmedom Naserom Al- Raisijem da će Srbija nastaviti da daje punu podršku radu ove međunarodne policijske organizacije

Ministar Vulin se zahvalio Al-Raisiju na razumevanju stavova Republike Srbije po pitanju zahteva Privremenih institucija samouprave u Prištini za članstvo u Interpolu. 

- Stav Ujedinjenih Arapskih Emirata na zasedanju Generalne skupštine u Dubaiju 2018. godine bio je od velikog značaja za sprečavanje politizacije Interpola i presedana koji bi imao nesagledive posledice po sve države članice organizacije - rekao je ministar Vulin.

Foto: MUP Srbije

Naglasio je da Privremene institucije samouprave u Prištini ne smeju da budu član bilo koje međunarodne organizacije, a posebno ne one koja raspolaže informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama.

Srpski ministar policije je istakao da „zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću Republika Srbija vodi samostalnu politiku i među prvima u svetu je prepoznala vašu viziju i liderstvo zbog čega smo pružili punu podršku vašoj kandidaturi u Interpolu“.

Foto: MUP Srbije

Ministar Vulin je rekao da je Srbija pouzdan i snažan partner u naporima da se rad Interpola i njegovih tela modernizuje i ne dopusti njegova politizacija.

Ministar je Al-Raisija još jednom upoznao sa svim argumentima Srbije, koja se oštro protivi svakom zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu, jer bi to bilo suprotno međunarodnom pravu, ali i samom smislu postojanja ove međunarodne policijske organizacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija