• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2022

11:52

FANTASTIČNA VEST ZA POLJOPRIVREDNIKE! Brnabić: podigli smo subvencije sa 4.000 dinara po hektaru, na 8.000 dinara!

printscreen TV Prva

Politika

FANTASTIČNA VEST ZA POLJOPRIVREDNIKE! Brnabić: podigli smo subvencije sa 4.000 dinara po hektaru, na 8.000 dinara!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija bezbedna kada su u pitanju robne rezerve i da vlada i predsednik Srbije nastoje da obezbede stabilnost narodu i proizvođačima


"Težimo stabilnosti, bez obzira na to da li to donosi političke poene ili ne", rekla je Brnabić, osvrnuvši se na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je Srbija nabavila dovoljne količine pšenice i kukuruza za narednih šest meseci.

Što se tiče robnih rezervi, mi smo bezbedni, rekla je Brnabić za TV Prva.

"Svaki dan se trudimo da budemo još bezbedniji".

"Kada je reč o ekonomiji, dogovorili smo da podignemo subvencije sa 4.000 dinara po hektaru, na 8.000 dinara. Izdvojićemo još 7,5 milijardi dinara, i obezbediti da naši proizvođači budu još bezbedniji", rekla je predsednica Vlade Srbije.


Brnabić je naglasila da vlada gleda kako da Srbiji obezbedi stabilnost.

"Od 2014. godine prošli smo kroz nezabležene krize u prethodnih 100 godina - poplave, pandemiju, migrantsku krizu, morali smo i da se borimo sa merama fiskalne konsolidacije, da bi Srbija stala na svoje noge jer je bila na nekoliko meseci od bankrota", izjavila je premijerka.

Brnabić kaže da je Srbija bila u jednom trenutku u veoma teškoj poziciji.

"Nismo mogli penzije da isplatimo, jer je neko pre nas vodio politiku po principu hajde da vidimo kako da mi pobedimo na izborima, a nije važno šta će se nakon toga desiti, važno je da ja dobijem neki politički poen", rekla je predsednica vlade.

Brnabić je podsetila da je počela izgradnja gasovoda do Bugarske, što će, kako je rekla, Srbiji omogućiti da ima gas iz Grčke, Azerbejdžana, Kipra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marinko

pre 2 godine

Ovako se brinu o osobama sa 100% invaliditetom. Invalidi rada koji imaju 100% telesno oštećenje po jednom osnovu, 2006. godine uvećani dodatak za pomoć i negu je iznosio 13.917 dinara, od tada je smanjivan da bi taj dodatak 20 januara 2022. iznosio 11.727 dinara, da je uvećani dodatak pratio rast penzije danas bi bio preko 30.000 dinara, tako da nam svakog meseca zakidaju preko 20.000 dinara. Od 21. februara 2022. to primanje je smanjeno od 11.727 dinara na 10.678,44 dinara.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija