• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2022

12:12

NASTAVLJA SE OBAVEŠTAJNI RAT PROTIV SRBIJE! Lažna informacija da je Avalski toranj juče bio u bojama ruske zastave!

printscreen

Politika

NASTAVLJA SE OBAVEŠTAJNI RAT PROTIV SRBIJE! Lažna informacija da je Avalski toranj juče bio u bojama ruske zastave!

Podeli vest

Nakon lažne vesti da Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev dolazi tajno u Srbiju predsedničkim avionom, koju je sinoć na Tviteru objavio novinar Al džazire Mirnes Kovač, obaveštajni rat protiv Srbije nastavljen je i danas poturanjem dezinformacije da je Avalski toranj noćas bio osvetljen bojama ruske zastave


Reč je o još jednoj lažnoj informaciji, jer Avalski toranj nije bio osvetljen bojama ruske zastave, kako je zlurado predstavljeno već roze, tirkiznom i zelenom bojom u znak obeležavanja Dana retkih bolesti.

Foto: printscreen

Dokaz da je reč o pokušaju zloupotrebe obeležavanja Dana retkih bolesti je i zahtev koji je Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije uputila upućen svim javnim ustanovama u našoj zemlji.

Foto: printscreen

Istine radi, Avalski toranj je na isti način obeležio Dan retkih bolesti i prošle godine, a fotografije možete pogledati OVDE.

Avalski toranj u bojama NORBS-a, a ne ruske zastave

Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“ saopštilo je danas da navodi pojedinih medija o tome da je dekorativna rasveta na Avalskom tornju u bojama zastave Rusije, gruba laž i manipulacija koja se koristi u dnevno političke potrebe.

"Naime, NORBS (Nacionalna organizacija za retke bolesti) svake godine obeležava svetski dan retkih bolesti. Prema njihovoj molbi Avalski toranj, kao i svi ostali važni objekti u gradu Beogradu, sija prema molbi NORBS-a u navedenim bojama (roze, tirkozno-plava i zelena) u periodu od 25.02. do 01.03.2022. godine. Zbog sinoćne magle i avio rasvete, nečijom manipulacijom se stiče utisak da su druge boje. Samo neko zlonameran ili bolesnog uma mogao je da vidi boje ruske zastave", navedeno je u saopštenju tog preduzeća.

Emisiona tehnika i veze pozvala je sve medije i zainteresovane pojedince da dođu na lice mesta i uvere se koje su boje korišćene na snimku video kamera na Avalskom tornju.

Emisiona tehnika poslala je medijima i molbu koju je im je Nacionalna organizacija za retke bolesti uputila, u vezi sa obeležavanjem Dana retkih bolesti, kojim se potvrđuje zbog čega je Avalski toranj obojen u tri boje.

Društvene mreže su sinoć i jutros preplavile su fotografije osvetljenog Avalskog tornja.

Boje kojima je toranj zasijao podstile su neke na boje ruske zastave, ali iako su mnogi pomislili da je reč o podršci Rusiji u ratu u Ukrajini, to je nije bilo istinito.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JELICANIN

pre 2 godine

OVOME SE POD HITNO MORA STATI NA PUT. CISCENjE SRBIJE OD NEPRIJATELjA NEMINOVNO A ONI SU SVUDA OKO NAS.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija