• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.02.2022

11:50

Priština pokušava da stavi Srbiju pred svršen čin KAKO BISMO PRIZNALI NEZAVISNOST KOSOVA! Situacija za nas nije nimalo naivna!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Priština pokušava da stavi Srbiju pred svršen čin KAKO BISMO PRIZNALI NEZAVISNOST KOSOVA! Situacija za nas nije nimalo naivna!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar VUčić komentarisao je zahtev Prištine upućen SAD da dobiju stalnu američku vojnu bazu i članstvo u NATO i na pitanje da li je moguće da Priština u ovakvoj situaciji pokušava da profitira rekao da je to pokušaj stavljanje Srbije pred svršen čin

 

- Ja sam pre 6,7 meseci čuo za takvu ideju, to je ideja nekih od njihovih lobista i političara u SAD i EU. Pod jedan, njima je to važno jer žele da nateraju 4 zemlje EU koje su članice NATO da priznaju nezavisnost Kosova. To je način, ali i lagani izgovor za deo zemalja da to prihvate, da kažu moramo jer nemamo drugi izlaz. Pod dva, to je pokušaj stavljanja pred svršen čin naše zemlje i da nam kažu samo ste vi ostali da priznate, nemate izbora.

- Ne mogu trenutno da procenim koliko je realna opasnost, ali situacija za nas nije nimalo naivna. Ali moja poruka građanima je da koliko god njih prizna Kosovo, i šta god oni radili, Srbija će se držati Međunarodnog prava, Povelje UN, poštovanje teritorijalnog intergriteta međunarodno priznatih zemalja, a to je Srbija, ne Kosovo. Što znači bez obzira na sve pritiske i ucene, na šta sve neko pomisli, Srbija će čuvati svoj teritorijalni integritet.

Grenel "oladio" Šiptare: NAROD TREBA DA BUDE LJUT!

- Naravno, moguće je da narod izabere drugačije, neke druge predstavnike koji će na drugačiji način da se ophode. 

Foto: printscreen

Kada je reč o izjavi Karla Bilta da Srbija sebe de fakto diskvalifikuje iz procesa pristupanja EU, Vučić kaže da oni koji nisu u stanju da se iživljavaju nad onima koji su u njihovom rangu, iživljavaju se nad Srbijom. 

- Za mene su ovi dani kao noćna mora. Najteži dani u mom profesionalnom radu. Najveći deo tog tereta sam prihvatio na sebe, sve primedbe, pritiske. Ovo nisam doživeo u ovih 10 godina, čak ni u Briselu 2013. godine. Nije bilo ni blizu kao danas.

- Što se tiče oniih koji se iživljavaju na Srbiji, to više govori o njima. Kao kad imate muškarca na poslu koji ne može svom šefu da kažu u lice, odu kući pa se iživljava nad svojom decom. Tako i oni, pošto nisu u stanju da se iživljavaju nad jednako jakima, onda gledaju nad kim mogu. Čestitam Karlu Biltu, uspeo je u životu. 

Vučič je potom komentarisao izmišljenje naslove, kao što je da Srbija ne podržava Ukrajinu, potom lažne vesti sa Marakane.

- Neko predstavlja Panteliju i Maratonce, a oni vam pričaju o Ukrajini. Tako je bilo i sa avionom, i  našim medijima... Baš ih briga što uništavaju svoju zemlju, važno je da sklone Vučića. Nije važno da li će Srbija zbog laži ispaštati. Mislim da je Laušević rekao - Godina prođe, dan nikako. Ostario sam u prethodna tri dana, kao u prethodnih 10 godina. 

- Mi imamo poziciju naše države, i kako god, čuvaćemo poziciju naše zemlje. Mi nemamo drugu zemlju, drugu Šumadiju, drugu Moravu, Drinu...

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 2 godine

Srbija nema sta da priznaje, jer je to njena suverena teritorija.

Romanija

pre 2 godine

Naravno da se Srbija neće nikada odreći delova svoje teritorije.

Ramon

pre 2 godine

Učlanimo se i mi u Nato i ne priznajemo ih. Eto rešenja

Milan

pre 2 godine

Pa šta se čudite kad ste članove ugovora za priznanje potpisali Briselskim sporazumom. Šta sad tu nije jasno, jedino što su požurili pa Vam nezgodno pred izbore da priznate Kosovo.

Miki

pre 2 godine

Hmmmm, amerikanci umeju da postave svoje baze i da iz istih odu, mnogo je primera, od Avganistana do Sirije itd. Zatim u NATO savez se prima jednoglasnom odlukom, dok ovde imamo skoro cetri veta ili glasa protiv, tako da od toga nema nista...

Julija

pre 2 godine

Uz sve pritiske, Srbija nece i ne treba da prizna Kosovo kao nezavisnu drzavu. Mi postujemo teritorijalni integritet i medjunarodno pravo. KiM je srce Srbije.

Milan

pre 2 godine

Eto šta se dešava kada ti neko drugi određuje šta da radiš, dakle Bajden, Šolc i Makron, i to na svoju štetu. Vreme je da se narod u Srbiji na referendumu izjasni da li želi da bude deo takve EU ili ne. Zna se ko tamo kosi, a ko vodu nosi. Da smo danas tamo, morali bismo da slušamo pognute glave i da na svoju nacionalnu sramotu uvodimo sankcije bratskoj Rusiji. Siguran sam da na to srpski narod nikada neće pristati. Uostalom, referendum, pa da se prebrojimo!

Petar

pre 2 godine

Situacija nije naivna, veoma je mnogo pritisaka na Srbiju u vezi Kosova, Ukrajine, sankcija Rusiji...

Baki

pre 2 godine

Srbija ne sme ni po koju cenu da prizna nezavisnost Srpskog Kosova !!!!! Ne daj se Srbijo fašistima !!!!!

Marija

pre 2 godine

Kosovo je Srbija. Dogodine na Gazimestanu!!!!!

ema

pre 2 godine

Predsednik Vučić je pod pritiskom a još će uslediti pritisci. Ipak građani stoje za njegovim odlukama i podržaće ga i dalje i time mu dati snagu i oko pritisaka i zahteva KIM.

Bojan

pre 2 godine

Srbija je ponosna sto ima za predsednika coveka kao sto je Vucic. Vucic cuva svoje teritorije i narod. Uspesno odoleva pritiscima.

Nešo N

pre 2 godine

Svima mora biti jasno da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

Nešo N

pre 2 godine

Kosovo će postati nezavisna država samo ako to prizna Srbija, a to znači nikada.

Dejan

pre 2 godine

Priština pokušava da iskoristi situaciju ali naravno nikada nećemo priznati Kosovo i Metohiju.

Grenel "oladio" Šiptare: NAROD TREBA DA BUDE LJUT!
Politika

Grenel "oladio" Šiptare: NAROD TREBA DA BUDE LJUT!

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Ričard Grenel reagovao je danas na zahtev Prištine upućen SAD da dobiju stalnu američku vojnu bazu i članstvo u NATO, i podsetio da je "sadašnja vlada upravo odbila američku pomoć za gasovod"

28.02.2022

10:40

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija