• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.02.2022

17:00

SRBIJA APSOLUTNO ISPOŠTOVALA MEĐUNARODNO PRAVO! Mario Spasić: Vućić vodi odgovornu politiku koja se zasniva na miru, a ne ratu!

Transparentnost

Politika

SRBIJA APSOLUTNO ISPOŠTOVALA MEĐUNARODNO PRAVO! Mario Spasić: Vućić vodi odgovornu politiku koja se zasniva na miru, a ne ratu!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, organizacija koja se 17 godina zalaže za poštovanje ljudskih prava, konstatuje da je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Državnim zaključcima vezanih za držanje Srbije u odnosu na aktuelni sukob između Rusije i Ukrajine, apsolutno poštovao međunarodno pravo čija je baza zapravo očuvanje suvereniteta i interesa države koju vodi

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta, za medije navodi da je predsednik Vučić odmerenom i na međunarodnom pravu zasnovanoj državnoj politici u praksi sproveo osnovni postulat međunarodnog prava, a to je da se sačuva suverenitet i odbrane interesi države koju vodi. 

- Na žalost, politikanti ne razlikuju državnu spoljnu, od unutrašnje politike, pa zato ne shvataju da Vučić ne sme da se dodvorava nikome, već da kao izabrani predsednik mora da štiti interese Srbije - izjavio je Spasić i dodao:

- EU Srbiju šikanira dopuštajući otimanje dela teritorije, Kosovo i Metohiju, sa svim pravoslavnim svetinjama, dok Rusija stoji čvrsto u odbrani i Srbije i Kosmeta i to je jednostavno tako. Srbija nije inicirala sukob između Rusije i Ukrajine i ne treba da se meša u vojni sukob, jer je Srbija vojno neutralna država i to se mora poštovati.

Spasić je zaključio da Vučić vodi odgovornu i izbalansiranu spoljnu politiku koja se zasniva na miru a ne ratu, saglasno međunarodnom pravu, i da sa velikim poštovanjem gleda na građane ostalih država, ali da ima obavezu da štiti interese našeg, a ne interese tuđih naroda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija