• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.03.2022

12:15

PEDOFILI I NARKODILERI NEĆE IMATI MIRA OD NAS! Vulin ih nazvao najvećim ološem

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

PEDOFILI I NARKODILERI NEĆE IMATI MIRA OD NAS! Vulin ih nazvao najvećim ološem

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će, dok je ministar unutrašnjih poslova, pedofili i narko-dileri uvek biti proganjani i uvek će se posebno voditi računa da se taj ološ uhapsi i procesuira

„U okviru akcije Armagedon, koja je trajnog karaktera, uvek postoji tim ljudi koji traži pedofile, bilo na internetu ili dark netu, traže ih svuda i gde god postoje mi ćemo se truditi da ih nađemo. Gde god ih nađemo, vrebamo ih, dok ne skupimo dovoljno dokaza da izađemo pred tužioca i tražimo njihovo hapšenje“, rekao je ministar Vulin u  jutarnjem programu televizije „Pink“.
 
Ministar je apelovao na roditelje da čuvaju svoju decu, da vode računa o sadržajima koje prate na internetu i da ne dozvole da im policija vaspitava decu.
 
„Mi, vi, ja, moramo da brinemo o svojoj deci pre nego što dođu u kontakt sa nekim pedofilom“, rekao je ministar Vulin, naglasivši da je u policijskoj akciji Armagedon samo prošle godine uhapšeno više od 100 osoba.
 

Prema njegovim rečima, taj ljudski otpad, nema nikakve veze sa socijalnim statusom, od obrazovanja ili materijalnog stanja, ta odvratna bolest postoji u svim slojevima društva i protiv nje moramo da se borimo.
 
Govoreći o borbi protiv narko-dilera, ministar je istakao da je prošla godina bila rekordna u zapleni i da je policija zaplenila oko devet tona narkotika, što je više od rekordne 2019. godine.
 
„Ponosan sam zbog toga, ali nisam srećan jer to znači da droge ima više. Ova zaplena znači da mi bolje radimo, da naši operativci samopregorno i posvećeno rade, na čemu sam im zahvalan“, rekao je ministar Vulin.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je istakao, zauzelo je jasnu poziciju da nema velikih i malih dilera i da će svi oni koji su uhvaćeni sa pet grama ili 50 kilograma marihuane biti procesuirani i smešteni u zatvor, sklonjeni sa ulice i neće biti u mogućnosti da otruju ni jedno jedino dete.
 
„Posebno insistiram da se vodi računa o sigurnosti škola, mestima gde se okupljaju mladi. Smatram da bi za prodaju narkotika maloletnom licu trebalo suditi kao za pokušaj ubistva. Znao si šta radiš, kada prodaš detetu drogu u osnovnoj i srednjoj školi, ti hoćeš da ga ubiješ“, rekao je ministar Vulin.
 
Istakao je da nema lakih i teških droga i naglasio da marihuana i nijedna vrsta narkotika, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dok je on ministar unutrašnjih poslova,  neće biti legalizovana.
 
Naglasio je da je posao načelnika policijskih uprava bezbednost građana, borba protiv džeparoša, sitnih narko-dilera, manijaka, pedofila.
 
„Srbija je bezbedna zemlja, zemlja u kojoj u svakom kvartu možete da se šetate kada god hoćete i tako mora da ostane. Neću da dozvolim uličnom ološu da preuzima naš grad, da se neko plaši“, kazao je ministar policije.  
 
Istakao je da je ponosan na Policijsku upravu za grad Beograd i njenog načelnika Veselina Milića, jer prestonica nije imala bolje rezultate u zadnjih 20, 30 godina, od toga što nema mafijaških ubistava, do toga da je stopa uličnog kriminala značajno smanjena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija