• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

08.03.2022

08:34

SRBIJI NEĆE BITI LAKO, ŠTO DUŽI RAT U UKRAJINI, TO JAČI PRITISCI DA UDARIMO NA RUSE! Biće teško, ako je uopšte moguće, odoleti zahtevima Zapada?!

AP/Reuters/Fotoilustracija

Politika

SRBIJI NEĆE BITI LAKO, ŠTO DUŽI RAT U UKRAJINI, TO JAČI PRITISCI DA UDARIMO NA RUSE! Biće teško, ako je uopšte moguće, odoleti zahtevima Zapada?!

Podeli vest

Pritisci zapadnih moćnika na Srbiju da uvede sankcije Rusiji zbog rata u Ukrajini pojačavaće se dokle god budu trajali sukobi u toj zemlji, saglasni su stručnjaci

Prema njihovim rečima, naša država uspela je da smanji pritiske glasanjem u UN, ali Zapad neće tek tako prestati sa zahtevima da Beograd politički potpuno zarati sa Moskvom.

Ivo Visković, bivši ambasador u Nemačkoj, kaže da bi uvođenje sankcija Rusiji bilo jako neprijatno za Srbiju, koja bi se u tom slučaju verovatno susrela sa kontrasankcijama.

- Posledice bi bile i energetske i političke prirode. Rusija bi se verovatno odrekla stava u vezi sa Kosovom u Savetu bezbednosti UN, a to je teško prihvatiti. Zato je ovo što je do sada uradila država najbolje u zadatim okolnostima. Pritisci će biti sve snažniji i biće jako teško, ako je uopšte moguće, odoleti zahtevima Zapada, koji sada Srbiju posmatra kao jedinu državu u Evropi koja nije spremna da se potpuno priključi njihovoj politici prema Rusiji - naglašava Visković.

(VIDEO) SAD PRETE INDIJI ZBOG KUPOVINE "S-400 TRIJUMF"! Ako Nju Delhi ne odustane slede sankcije! Vašington čini sve da "napakosti" Moskvi!

Istoričar Aleksandar Životić ističe da Srbija mora dugoročno da razmišlja o tome gde će biti sutra.

- Moramo da dobro pazimo na svaki svoj korak, na to kakvu poruku šaljemo u svet. Glavni zadatak jeste da brinemo u svojim interesima. Okolnosti se brzo menjaju, međunarodni odnosi su poremećeni i tek će se menjati. Moramo da osluškujemo i razmišljamo, da pratimo situaciju i prepoznamo kuda će sve ovo da vodi - poručuje Životić.

MOSKVA I KIJEV DOGOVORILI NIŠTA! USTVARI NADAJU SE DA ĆE SLEDEĆI PUT NAPRAVITI ZNAČAJAN NAPREDAK! Svet se nadao bilo kakvom dilu, ali

Da našoj zemlji dolazi težak period, potvrđuje i Ognjen Pribićević, bivši ambasador u Nemačkoj i Velikoj Britaniji.

- Jedna od ključnih stvari bilo je glasanje u Ujedinjenim nacijama, koje je svakako relaksiralo pritiske. Ali to sigurno ne znači da će pritisci potpuno prestati - zaključuje Pribićević.

BONUS VIDEO: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Srbija da uvede sankcije Rusiji? Mislite da uvedemo sankcije sami sebi, a za interes Nato pakta koji je sve ovo zakuvao, i uzgred budi receno, ako se ne secate, bombardovao Srbiju i okupirao veliki deo ove zemlje. To bi bio i najmanju ruku skandal, da ne upotrebim neku tezu rec.

acadeka

pre 2 godine

ko ste bre vi da sumnjate u nas srbe. vi sto ste se do sada nafatirali i lepo ziveli, sumnjicavo pricate o nama koji 30 godina namicemo i sastavljamo karaj sa krajem, kako cemo na kraju da pokleknemo. e necemo bratijo. suvise smo mi otvdli od nemastine i besa da bi nas sad bilo ko bacio na kolena. a vi sto sumnjate, prtljag na rame i MARS na zapad. cuj autoriteti, Viskovic i Zivotic. Mrs bre!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija