• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2022

18:14

Vulin: Republika Srpska će biti čuvana i pomagana dok je tu Vučić i PS

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

Vulin: Republika Srpska će biti čuvana i pomagana dok je tu Vučić i PS

Podeli vest

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Banjaluci svečanosti povodom obeležavanja godišnjice Socijalističke partije Srpske, saopšteno je iz Pokreta socijalista

Nakon što su Vulin i predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak potpisali sporazum o unapređenju saradnje između dve organizacije, lider Pokreta socijalista obratio se članovima Glavnog odbora Socijalističke partije Srpske i istakao da će, dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić i dok je Pokret socijalista deo vladajuće većine, RS biti čuvana i pomagana na svaki mogući način.

- Predsednik Aleksandar Vučić je omogućio svakom čoveku u Republici Srpskoj da tamo gde živi prođe kraj nečega što je Republika Srbija finansirala i napravila i pokaže svom detetu šta mu je poklonila Srbija. To je promena koju je doneo Aleksandar Vučić, da smo mogli da promenimo na bolje život naših sunarodnika, život mog jedinog srpskog naroda u Republici Srpskoj. Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, dok sam ja deo vladajuće većine, Srpska će biti naš spoljnopolitički prioritet, RS će biti čuvana, pomagana i zaštićena - poručio je Vulin, obraćajući se članovima Glavnog odbora Socijalističke partije Srpske.

- Ja verujem da je stvaranje srpskog sveta rešenje srpskog nacionalnog pitanja. Objedinjavanje Srba, objedinjavanje Srba kao jedinstvenog političkog naroda i isključivo mirnim putem. Zato čvrsto verujem da Republika Srpska treba da ima svoj glas kada su u pitanju izbori u Srbiji, baš kao što čvrsto verujem da Republika Srbija treba da ima svoj glas kada su u pitanju izbori u Srpskoj. Suviše smo važni jedni drugima. I Srbi u Srpskoj i Srbi u Srbiji imaju pravo da budu zastupljeni tamo gde se odlučuje o njihovoj sudbini. Zato je povezivanje naših partija dobar put i dobar putokaz. Stvaranje bližih odnosa i čvršćih veza između političkih činilaca u životu Srbije i Srpske garantuje da ćemo stvoriti srpski svet. Garantuje da ćemo biti zajedno, da ćemo zajedno promišljati i garantuje da će ljudi koji ideološki blisko misle zajedno raditi na boljem životu i za građane Srpske i za građane Srbije - istakao je lider Pokreta socijalista.

Vulin je dodao da se on lično zalaže da svaki Srbin bez obzira gde se rodi i gde živi, odmah po rođenju dobije državljanstvo Srbije, svoje matice.

Verujem i nadam se da ćemo u nekom narednom vremenu omogućiti da svi Srbi, bez obzira gde se rađaju, imaju pravo na državljnstvo Republike Srbije", poručio je Vulin, koji je Srbima sa obe strane Drine poželeo da na nekim budućim izborima imaju zajedničke liste.

- Radujem se prilici da govorim pred vama, radujem se što ćemo zajedno raditi na stvaranju srpskog sveta. Želim i sebi i vama da nam ovo budu poslednji izbori na dve strane Drine, da već na nekim sledećim izborima imamo jednu zajedničku listu - poručio je predsednik Vulin, koji je dobio gromoglasan aplauz članova Socijalističke partije Srpske.

Predsednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak zahvalio je Vulinu na svemu što čini za RS i Srbe sa druge strane Drine.

- Želimo da Republika Srpska prati Srbiju, da prati rukovodstvo Srbije i mi ovom prilikom dajemo podršku u predizbornoj kampanji listi Aleksandra Vučića, listi na kojoj se nalazi i naša bratska partija Pokret socijalista, na čelu sa našim predsednikom Vulinom - istakao je Selak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija