• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2022

19:20

SRBIJI SE OBRATITE KADA BUDETE PRIMALI SLOBODNE ZEMLJE!

Beta

Politika

SRBIJI SE OBRATITE KADA BUDETE PRIMALI SLOBODNE ZEMLJE!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je, povodom zahteva nekoliko poslanika Evropskog parlamenta (EP) iz redova liberala da se zamrznu pregovori sa Srbijom i obustavi finansijska pomoći EU zbog neuvođenja sankcija Rusiji, da se Srbiji obrate onda kada u članstvo budu primali slobodne zemlje i narode

- Kada je u martu 1941. godine Srbima stigao zahtev sila Osovine u kome se od Srba traži da se bezuslovno svrstaju i postanu logistika za napad na S S SR, Srbi su izašli na ulice i svrstali se uz bolju stranu sveta. Većina zemalja iz kojih dolaze potpisnici ultimatuma liberala, ne može da se pohvali otporom svojih dedova nacistima - rekao je Vulin, saopšteno je iz Pokreta socijalista.

Verovatno zato liberali iz Evropskog parlamenta koji su zatražili da Srbija raskine svoje vekovne veze sa Rusijom i počne da misli tuđom glavom, kako je dodao Vulin, nisu znali za martovski ultimatum Srbima iz 1941. godine.

- Da jesu, znali bi da su Srbi slobodarski narod i da ih vodi Aleksandar Vučić koji politiku Srbije vodi u skladu sa interesima svog naroda, a ne ucenama.

- Ako Evropska unija želi Srbiju samo pod uslovom da napusti i sebe i svoje prijatelje, onda Srbjji nije ni mesto u takvoj Evropskoj uniji.

Pišite nam ponovo kada u članstvo budete primali slobodne zemlje i narode - istakao je Vulin

Devet poslanika u EP, iz liberalne grupe "Obnovimo Evropu" (Renew Europe), poslala je pismo predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen i visokom predstavniku Žozepu Borelju, u kojem traže privremeno zamrzavanje pregovora sa Srbijom i obustavljanje finansijske pomoći EU dok se ne uskladi sa pozicijama EU po pitanju Rusije.

Pismo, su pored ostalih potpisali Nikola Ber, potpredsednica EP i članica vladajuće Slobodne demokratske partije Nemačke, Klemen Grošelj iz Slovenije, Ilhan Kjučuk iz Bugarske, Petras Auštevicius iz Litvanije, Urmas Paet iz Estonije i Bart Grotijus iz Holandije, preneo je N1.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija