• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/portal 035

18.03.2022

11:09

Teolog Stojković: Zahvaljujući Vučiću završavamo najveću obnovu manastira Hilandar u istoriji!

instagram/avucic

Politika

Teolog Stojković: Zahvaljujući Vučiću završavamo najveću obnovu manastira Hilandar u istoriji!

Podeli vest

Teolog i predsednik Svepravoslavnog kampa prijateljstva, Miloš Stojković objasnio zašto je kao nestranačka ličnost podržao predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku

Teolog i predsednik Svepravoslavnog kampa prijateljstva, Miloš Stojković, za Portal035 objašnjava zašto je kao nestranačka ličnost podržao predsednika Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku.

- Poruku koju želim da pošaljem je da glas za Aleksandra Vučića i listu SNS, je glas za nemanjićki i svetosavski put, gde se svi vole i poštuju, ali je Srbija i naši sveti koreni ono što je najvažnije i ono što je na prvom mestu - naglašava Stojković i dodaje:

Foto: Printscreen TV Pink

Miloš Stojković 

- Svi mi koji se trudimo da težimo svetosaavskim vrednostima, ponosni smo što ćemo kao generacija zahvajujući Aleksandru Vučiću i njegovom zalaganju, ući u istoriju po tome što je za vreme naših života i bitisanja donet prvi u istoriji Zakon o manastiru Hilandar, kao i to što zahvaljujući velikoj podršci predsednika i svim institucijama kojim upravljaju kadrovi SNS uskoro završavamo najveću obnovu manastira Hilandar u njegovoj istoriji.

Stojković se osvrnuo i na odnos bivše vlasti prema kako on navodi srpskim herojima:

- Neki pre nas kojima kao pravoslavni hrišćani želimo lično svako dobro, uništili su kulturu sećanja, ubili nam identitet i za njihovo vreme smo se stideli i nismo govorili o novim srpskim obilićima kao što su heroji sa Paštrika i Košara.

Na pitanju odkud vi da podržite listu Srpske napredne stranke kao nestranačka ličnost, Stojković odgovara:

- SNS nije samo politička organizacija to je jedan veliki sabor svih Srba i svih onih drugih ma koje vere i nacije bili koji poštaju Ustav i Zakon naše otadžbine, i žele svi zajedno pod barjakom SNS da se izbore za snažnu, ponosnu i dostojanstvenu Srbiju, koja se ne stidi svojih junaka, Srbiju u kojoj su heroji poput Živote Đurića iz Paraćina i mnogih drugih, naš putokaz i naš ponos a nikako naš stid, i Srbiju koja uporedno obnavlja i puteve i hramove, i fabrike i porodice, a šta je to nego jaka pravoslavna Srbija.- navodi Stojković i zaključuje:

- Zbog toga kao pravoslavni teolog imam i moralnu obavezu da budem deo tog velikog sabora kakva je SNS, i pozivam sve građane da 3. aprila saborno pobedimo i nastavimo da gradimo Srbiju na koju će naši preci a i potomci biti ponosni.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ceca

pre 2 godine

Naše svetinje moramo čuvati jer one su naše najveće blago koje imamo!

Goga

pre 2 godine

Naše najveće kulturno i versko dobro koje moramo sačuvati.

Milan

pre 2 godine

Mnogo toga je uradjeno i mnogo crkava i manastira je obnovljeno.

Mirjana

pre 2 godine

Svako ko zeli dobro nasoj zemlji je uz ovu vlast koja sve cini da bi nasa zemlja bila dobro i lepo mesto za zivot.

Milos

pre 2 godine

U Srbiji je do danas uradjeno vise toga nego za poslednjih sto godina.

Zlatokosa

pre 2 godine

Podržavam politiku obnove srpske duhovnosti., identiteta I kulture. Kao što sam se isto tako radovala završetku I živopisanju Hrama Svetog Save u Beogradu, koji su ruski umetnici učinili vanvremenskim.

Milos

pre 2 godine

Ne mora neko da bude član vladajuće stranke, razuman i pametan čovek poštuje i vrednuje nečiju borbu i zalaganje, za dobrobit celokupnog društva!

Milos

pre 2 godine

Za razliku od prethodnika koji su omogućili uništavanje i razaranje svega, danas se odgovornom politikom koliko toliko gradi i obnavlja porušeno!

Dragana

pre 2 godine

Predsednik se trudi da pomogne svima, crkvu i manastire nije zapostavio već svima pomogao koliko je mogao

NEBOJŠA

pre 2 godine

МААА СУПЕЕЕЕР.важно да је црква намирена,а то што државу и народ води у АМБИС ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ,што се полако али сигурно одриче КиМ,што нас удаљава од православне браће и гура у робство латина,да некажем робовласника,ТО НИКОМ НИШТА.СВЕ У РЕДУ МВЈП

Mara

pre 2 godine

Pa predsednik je pomogao našem najčistijem mestu koje imamo kao narod, da nije Hilandara mi ne bismo imali zdravu klicu

Milica

pre 2 godine

Ulaže u crkve u manastire, u škole, u bolnice, u puteve, u ljude, ulaže u zdravu budućnost

Olja

pre 2 godine

Divna vest. Nas Hilandar je zasluzio da se brzo obnovi. Velika svetinja koju svi postujemo

Romanija

pre 2 godine

Koliko god joj mogućnosti dozvoljavaju Srbija spremna da svima pomogne.

Nina

pre 2 godine

Naše svetinje i kulturno blago moramo čuvati i obnavljati, dobro je što je aktuelna vlada podržala do sad najveću obnovu manastira Hilandar i time pokazala ,koliko nam je on značajan!

Rada

pre 1 godinu

Svaka cast! Provesce Bozic u Hilandaru kao pravi pravoslavci!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija