• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MILICA CRNOGORAC

21.03.2022

07:00

APEL PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA SVIM GRAĐANIMA! Moramo da se sklonimo iz rata i sukoba!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

APEL PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA SVIM GRAĐANIMA! Moramo da se sklonimo iz rata i sukoba!

Podeli vest

Da mi radimo svoj posao, da otvaramo pruge i autoputeve, da gradimo škole, da naša zemlja ide napred. A ostali neka rade šta hoće...

Neki veliki i moćni, neki svetski silnici misle da imaju pravo da rade šta im je volja i da suverenim državama, pa tako i Srbiji, određuju kako će da se ponašaju i šta će da rade. Ali mi, ovako mali kakvi smo, što bi rekao veliki Meša Selimović, usuđujemo se, evo, da mislimo i da budemo neko ko sme da sam određuje svoju sudbinu...

Trn u oku

Neki iz regiona i sveta bi da se obračunavaju sa malom Srbijom baš zato što vide koliko ona napreduje i jača
Aleksandar Vučić

Ovo je juče poručio predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući na žestoke pritiske sa Zapada na Srbiju i komentarišući sve češće i sve glasnije zahteve da se naša zemlja drugačije odredi prema Rusiji i da zbog ratnih dejstava u Ukrajini uvede sankcije Moskvi. Jedan od pritisaka koji svakodnevno trpi Srbija jesu i lažne dojave o bombama na letovima 'Er Srbije' iz Beograda ka gradovima Rusije, kao i sve glasnije inicijative da lažna država Kosovo postane članica NATO pakta!

Svet u histeriji

Predsednik je u mestu Nova Poljana, gde je prisustvovao svečanom početku radova na deonici Požega - Duga Poljana na autoputu 'Miloš Veliki' (opširnije na strani 9) rekao da se naše službe bave svim problemima i da će učiniti sve da Srbija u svakom trenutku bude bezbedna.

- Nadležni će otkriti koji su ti vajni 'stručnjaci' koji se prave pametni, pa prijavljuju 'bombe', one koji su zaslužni za ovaj haos... Zbog njih smo morali da izvedemo jedan trik: poslednji naš avion za Moskvu namerno je kasnio pola sata, jer ti 'stručnjaci' čekaju da avion krene, pa da onda dojave za bombu. Maltretirali smo ljude pola sata duže, ali bar nismo morali da vraćamo avion sa severa Srbije... - objasnio je Vučić i dodao da sve ovo samo govori kolika je nervoza i histerija svuda u svetu.

- Čitajte vesti i sve će vam biti jasno... Neki sad isključuju Jurija Gagarina iz kosmonautskog udruženja, a Dostojevskog izbacuju iz škola?! Pa da li će i Lajku da izbrišu iz istorije jer je ona bila ruski pas?! Šta je ovo, ljudi?! - zapitao se šef države, koji je narodu Srbije uputio apel da se okrene sebi i svojim interesima.

- Izgleda da će se ova histerija teško zaustaviti. Zato mi treba malo da se sklonimo, da radimo svoj posao, da gradimo autoputeve, škole, da naša zemlja ide napred, to je za nas najvažnije. Ostali neka isključuju, neka uključuju, neka rade šta hoće... - poručio je predsednik Srbije.

Vučić je naglasio da se iskreno plaši budućnosti jer 'danas svi govore da hoće mir, ali pod svojim uslovima', jer niko ne traži kompromis, već svi traže samo pobedu.

- Čini mi se da se ova ratna situacija neće skoro smiriti i to će, naravno, loše uticati na ekonomiju u celom svetu. Mi smo danas i ekonomski i vojno snažniji, ali Srbiji su baš zato jako potrebni i mir i stabilnost, i to svima želimo i zalažemo se za to, najviše u regionu. Ali, nažalost, neki iz regiona i sveta sada bi da koriste neke prilike, da se obračunavaju sa malom Srbijom baš zato što vide koliko ona napreduje i jača. A mi nikako ne smemo da zaboravimo da nam je NATO bombardovao decu. Moramo da budemo dovoljno jaki da sami čuvamo svoje nebo, a imamo dovoljno snage da to učinimo - naglasio je predsednik Vučić.

Aleksandar Raković: Moj ugao

Srbija je zauzela stav neutralnosti u ovoj situaciji u Ukrajini. Time se izbijaju argumenti iz ruku onih koji smatraju da se sa Srbima sada treba obračunati kao sa ruskim saveznikom.

Dodatni pritisak

On je upozorio da je dodatni vid pritiska na Srbiju ideja o ulasku lažne države Kosovo u NATO pakt.

- Ja o toj opasnoj ideji govorim već dugo vremena, znam da je ulazak takozvanog Kosova u NATO po ubrzanoj proceduri ideja mnogih. Ne mislim da je to danas realno, ali na tome će svakako da rade. Sledi snažan pritisak na četiri zemlje Evropske unije da priznaju Kosovo, nema u to nikakve sumnje - rekao je Vučić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bojan

pre 2 godine

Srbija nece da udje u bilo kakave ratne sukobe i da je neko gura u skobe dve strane. Zelimo mir i prosperitet za sve nase gradjane, za nasu decu.

Glasinac

pre 2 godine

Srbija vodi politiku mira i stabilnosti i nema nameru da sa bilo kim ratuje. Kome je do rata, rat mu bio u sopstvenoj kući.

Veljko M

pre 2 godine

Srbija je posvećena trajnom miru i prosperitetu i smatra da se svi nesporazumi najlakše rešavaju razgovorima.

Giga

pre 2 godine

Moramo svi biti kao jedno i gledati buducnost nase zemlje!

Drina

pre 2 godine

Srbija je posvećena dobrom ekonomskom razvoju i želi da sa svim državama u svetu ima što bolje odnose.

Nemanja Stojković

pre 2 godine

Moramo čuvati mir i stabilnost! I ovo čudo će proći. Rat i razaranje ostavljaju strašne posledice! To moramo izbeći. Ne treba da se mešamo!

Neka

pre 2 godine

Srbija je neutralna zemlja, koja želi mir i stabilnost!

Milka

pre 2 godine

Srbija ne želi da ratuje, ne želi sukobe ni sa kime. Srbiju zanima mir, normalnost i stabilnost naše zemlje!

Njanja

pre 2 godine

Zaista smatram da je odluka našeg predsednika Vučića zaista i najbolja moramo da očuvamo mir naše Srbije.

Neka

pre 2 godine

Danas deca Srbije imaju budućnost u svojoj zemlji! To je ono za šta se bori naš predsednik!

Tara

pre 2 godine

Ono što sa sigurnošću svi možemo da tvrdimo jeste da nam je ratova preko glave i da oni nikad ništa dobro nisu doneli.

Tadija

pre 2 godine

Srbija ne želi sukobe ni sa kim već da nastavi mirno da radi i da se razvija.

Bojan

pre 2 godine

Srbija se bori da očuva svoj mir i stabilnost jer nam je to sada najpotrebnije.

Vesna

pre 2 godine

Srbiji je dosta rata i nestabilnosti, hocemo mirnu i stabilnu Srbiju za koju se Vucic bori!

Jeka

pre 2 godine

Srbija ne zeli sukobe, vec mir i bolju buducnost za svoje gradjane!

Sofija

pre 2 godine

Cim se nadju krivci za prijavljivanje bombe u avionu treba da budu pohapseni i kaznjeni!

miki

pre 2 godine

Srbija je dosta svoje krvi prosula, red je da odgovornom politikom koju predsednik vodi, izađemo još bolji i snažniji.

Hana

pre 2 godine

Politika koju vodi naš predaednik je za svaku pohvalu.

Belka

pre 2 godine

Naša zemlja treba normolno da živi i funkcioniše jer ovaj rat nije naš i ne treba da se mešamo.

Tamara

pre 2 godine

Srbija ce i dalje ostati zemlja mira i stabilnosti. Necemo dozvoliti da bilo koji nemiri u svetu i teska vremena uticu na stabilnost,mir,ekonomiju infrastrukturu i investicije. Zajedno se borimo.

MARA

pre 2 godine

Nama je najbitnije da sacuvamo mir i stabilnost,zato Srbija vodi mirnu i stabilnu politiku i nema nameru da ulazi u sukobe

Kiša

pre 2 godine

Može i jednom Srbija da izostane iz nekog ratnog sukoba. Dosta je srpski narod ginuo.

Maja

pre 2 godine

Zelimo mirni stabilnost u zemlji i zato Srbija nece ulaziti u ratove

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija