• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2022

16:30

POČELO USELJENJE! Pripadnicima snaga bezbednosti uručeni ključevi stanova u Beogradu!

MOD

Politika

POČELO USELJENJE! Pripadnicima snaga bezbednosti uručeni ključevi stanova u Beogradu!

Podeli vest

Pripadnicima snaga bezbednosti uručeni su danas ključevi novoizgrađenih stanova u Zemunu, na ceremoniji ključeve je dobilo 17 pripadnika, a ukupno će se na toj lokaciji useliti 375 pripadnika vojske i policije

Ceremoniji uručenja ključeva prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministarka za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji su vlasnicima stanova poželeli lep život u novom prostoru i mnogo dece.

Ministar Stefanović je naveo da se stanovi dodeljuju u okviru državnog projekta izgradnje stanova za pripadnike snage bezbednosti koje oni mogu kupiti po povoljnim uslovima, navodeći da će se u nove stanove sada uselti 375 pripadnika od ukupno 1.000 koliko je planirano u naselju "Lakat krivina" u beogradskoj opštini Zemun.

Foto: MOD



Istakao je da su stanovi kvalitetno urađeni, da ih je radila domaća porodična firma, kao i da su oni u te stanove ugradili više od 80 odsto domaćih materijala.

"To govori koliko smo prilikom izgradnje stanova vodili računa o domaćoj ekonomiji. Na ovaj način i predsednik Vučić i Vlada Srbije učinili su napor da kažemo hvala ljudima iz vojske, policije, BIA, Ministarstva pravde, za težak i ozbiljan koji oni rade za sve nas", rekao je Stefanović.

Dodao je nije lako raditi njihov posao, navodeći da svako ko je proveo jedan dan u tim službama zna koliko napora, stresa i opasnosti nosi.

"Kad god nam nešto zatreba ti ljudi su prvom redu zaštite države", istakao je Stefanović.

Takođe, ministar je zahvalio gradonačelniku Beograda i gradskim službama na izgrađenoj infrastrukturi, navodeći da su u planu izgradnja vrtića i škole u tom kraju.


Najavio je da država nastavlja sa izgradnjom stanova na Novom Beogradu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i drugim gradovima Srbije.

Stefanović je poručio pripadnicima snaga bezbednosti da su stanove zaslužili i poželeo im lep život u novom domu.

Ministarka Kisić podsetila je da je pre oko dve godine na mestu gde se danas nalazi kompleks stanova za pripadnike snaga bezbednosti nalazila poljana.

"Ovo govori da sve ono što smo zacrtali i planirali da sve to ispunjavamo. Jako je bitno da ovi radovi nisu stali ni tokom pandemije, tako da danas posle Vranja, Kraljeva, Kruševca, Sremske Mitrovice, Novog Sada, po prvi put pripadnicima služba snaga bezbednosti u Beogradu dodeljujemo ključeve njihovog stana", rekla je Kisić.

Poželala je vlasnicima stanova da mnogo lepih i srećnih trenutaka provedu u novim stanovima, da se čuje što više dečjeg osmeha i izrazila nadu da će uskoro na igrlištima i u vrtićima biti mnogo dece.

Foto: MOD

Gradonačelnik Radojičić naveo je da je pre dve godine na lokaciji u Zemunu postavljen kamen temeljac za izgradnju stanova, navodeći da se njihova izgradnja završava u roku.

"Ovo je još jedan primer da skladan odnos između ideja predsednika Vučića, Vlade Srbije i lokalnih samouprava dovodi do realizacije projekata i još jedan primer da uz skladan odnos, mir i sigurnost, zajedno možemo da postignemo najveće ciljeve", rekao je Radojičić.

Čestitao je najpre pripadnicima snaga bezbednosti kojima su danas uručeni ključevi, a reč je o 17 pripadnika od ukupno 375, navodeći da će do početka leta 1.000 njih dobiti ključeve u okviru izgradnje stanova u Beogradu.

Radojičić je podsetio da će u okviru celog projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti 1.000 porodica rešiti stambeno pitanje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija