• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

25.03.2022

18:29

Kurti: Radoičić i Gašić su glavni, najviše se bore protiv države Kosovo

Reuters/Laura Hasani

Politika

Kurti: Radoičić i Gašić su glavni, najviše se bore protiv države Kosovo

Podeli vest

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je povodom sednice Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije, koja je održana u utorak u Beogradu, da su glavne osobe koje su bile na tom sastanku Bratislav Gašić i Milan Radoičić

On je u emisiji na RTK tog dana rekao da nije bio u mogućnosti da prati izjavu predsednika Srbije nakon sednice Saveta, ali da je video fotografiju sa sednice.

„Nisam bio u mogućnosti da pratim izjavu predsednika Srbije nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost jer sam imao zoom sastanak sa trojicom američkih kongresmena, ali video sam fotografiju“, rekao je Kurti u emisiji.

Komentarišući fotografiju koja je prikazana u studiju, on je posebnu pažnju posvetio Gašiću i Radoičiću.

„Dakle Bratislav Gašić, nekad UDBA, a sada u BIA, sa jedne strane, i Petković i Radoičić koji je ilegalac u Republici Kosovo. Mi želimo da vodimo dijalog i da se dogovorimo, ali sa srpske strane glavni sagovornici su oni koji se najviše bore protiv nas kao države“, naveo je Kurti.

Na pitanje da li sastav ljudi koji se vide na fotografiji šalje neku poruku, Kurti je odgovorio da sigurno šalje.

„Sigurno da šalje poruku, i to sa dva glavna imena, Milan Radoičić i Bratislav Gašić, za njih se ne može reći da su za dogovor. Vrlo dobro znate da smo pre nekoliko nedelja imali slučaj da je Milan Radoičić koji je na crnoj listi SAD-a došao na graničnu liniju i brzo otišao. Krije se u Srbiji a tražen je na Kosovu. Onda imamo šefa srpske BIA koji predstavlja najzloglasnije institucije za kosovske Albance u istoriji. Od vremena Rankovića do vremena Stanišića“, rekao je Kurti.

Upitan da li Rakić može da očekuje da se protiv njega preduzmu neke mere zbog učešća na sastanku, Kurti je rekao da to nije suština.

„Bavljenje Rakićem bi sada odvraćalo pažnju. Još jednom kažem, glavne osobe na ovoj fotografiji su Radoičić i Gašić, nije ni Petković koji se nalazi na Vučićevoj desnoj strani koji je glavni pregovarač i koji nije ni blizu važan kao Radojičić i Gašić“, rekao je Kurti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
doživotna robija za Rošavog i

pre 2 godine

Шта је оно беше говорио покојни Оливер Ивановић о Милану Радоичићу?

Psiho

pre 2 godine

Čoveče, ti si ozbiljno bolestan. Treba ti detaljan i ozbiljan pregled lekara za psihu. Ti ćeš, tako bolestan, napraviti ozbiljne probleme.

Rade R

pre 2 godine

Kurti debilu, cela Srbija se bori za svoju teritoriju! Otići će Ameri kad tad, najebo si onda!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija