• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.03.2022

09:35

Ministar Stefanović sa srpskim mirovnjacima u Libanu: Srbija je ponosna na svoje momke i devojke sa plavim beretkama!

www.mod.gov.rs

Politika

Ministar Stefanović sa srpskim mirovnjacima u Libanu: Srbija je ponosna na svoje momke i devojke sa plavim beretkama!

Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je pripadnike pešadijske čete Vojske Srbije, angažovane u Sektoru Istok multinacionalne operacije UNIFIL u Libanu. On je poručio da su naši mirovnjaci visokoprofesionalni i da je Srbija ponosna na svoje momke i devojke sa plavim beretkama

 

- U razgovoru sa rukovodstvom UNIFIL u Libanu, mirovne misije Ujedinjenih nacija, dobili smo priznanje i potvrdu svega onog što smo znali - da su vojnici Vojske Srbije veoma visoko poštovani i uvaženi u službi. Imao sam tu privilegiju da razgovaram sa našim momcima i devojkama koji služe ovde u UNIFIL misiji, koji su pretežno iz Druge brigade kopnene vojske, ali i iz Komande za obuku i drugih jedinica Vojske, i koji učestvuju u zaštiti mira na teritoriji istočnog i zapadnog sektora koji su im dati u nadležnost – rekao je ministar Stefanović.

On se zahvalio pripadnicima Vojske Srbije angažovanim u misiji u Libanu što dostojanstveno predstavljaju našu zemlju.
 
- Želim da se zahvalim na tome što su zaista visokoprofesionalni i zato što svojim ponašanjem čine da naša zemlja bude ponosna, ali i veoma poštovana i u okviru španskog i italijanskog kontingenta u kojima naši vojnici učestvuju, ali i među svim drugim učesnicima jedne od najbrojnijih misija Ujedinjenih nacija koja ima preko 10 hiljada pripadnika snaga na teritoriji Libana - rekao je ministar Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs

On je istakao i da će se Republika Srbija truditi nastaviti sa opremanjem naše vojske.

- Da kroz novu opremu i modernizaciju omogućimo i da naši mirovnjaci nastave da obavljaju svoje zadatke po najvišim mogućim standardima, kao što ćemo se uvek truditi da na ozbiljan način vodimo računa o njihovoj bezbednosti, sigurnosti i njihovim primanjima – rekao je ministar Stefanović.

Tokom susreta sa pripadnicima najbrojnijeg sastava naših mirovnjaka u okviru kontingenta Vojske Srbije, ministar Stefanović razgovarao je sa pripadnicima pešadijske čete o uslovima života i rada, kao i o njihovim utiscima o angažovanju u misiji UNIFIL. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ministar Stefanović: Vojska jedan od ključnih garanta mira i stabilnosti
Politika

Ministar Stefanović: Vojska jedan od ključnih garanta mira i stabilnosti

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Četvrte brigade Kopnene vojske u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju. Ministar Stefanović rekao je da se vidi koliko su ljudi u Četvrtoj brigadi Kopnene vojske spremni da u svakom trenutku odgovore na poziv otadžbine da je brane.

17.03.2022

12:54

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija