• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

28.03.2022

09:53

POLITIKA MIRA, STABILNOSTI I PROSPERITETA! SPS: Vučić predsednik, Dačić premijer  - to je jedino i najbolje rešenje za Srbiju!

Informer

Politika

POLITIKA MIRA, STABILNOSTI I PROSPERITETA! SPS: Vučić predsednik, Dačić premijer - to je jedino i najbolje rešenje za Srbiju!

Podeli vest

Završna Konvencija socijalista majdanpečke Opštine održana je u krugu fabrike "Megaplast", u Donjem Milanvcu. Ovaj događaj upriličio je i Ivica Dačić predsednik Socijalističke partije Srbije, istakavši da je neophodno ponovo vratiti život u Majdanpek. To je jedino moguće ukoliko građani ukažu poverenje koaliciji u kojoj bi Vučić bio predsednik - Dačić premijer države

 

"To je jedino i najbolje rešenje za Srbiju, jer se radi o politici mira, stabilnosti i prosperiteta u Srbiji", naveo je između ostalog Ivica Dačić u Donjem Milanovcu.

Krug fabrike Megaplast u selu Mosna nadomak Donjeg Milanvca, nije slučajno izabran kao mesto za održavanje završne konvencije majdanpečkih socijalista. To svakako ima i svoju simboliku. Budući da je kapija fabrike do prošele godine bila zaključana, svi su izgledi da uz inicijativu socijalista, volju i razumevanje novog poslodavca, za žitelje Opštine Majdanpek dolaze bolji dani.

Novi vlasnik Industrije za preradu metala Majdanpek, u okviru koje su nakada poslovale tri fabrike, majdanpečka Zlatara i donjomilanovački Megaplast i FEP, Dejan Popović, tokom oktobra prošle godine kupio je Zlataru i Megaplast i najavio ponovno oživljavanje pogona i pokretanje proiozvodnje.

"Vidim da je ovo dvorište u okviru fabrike ponovo puno kao nekada i radićemo na tome da tako i ostane. Nadam se da ovaj krug fabrike nikada više neće biti parazan. Spremni smo za upošljavanje još 200 radnika. Oprema i mašine su sve tu treba ih servisirati, znanje i iskustvo starih majstora ćemo upotrebiti na najbolji mogući način kako bi oživeli proizvodnju. Pokazaćemo da smo učinili pravu stvar, koja će biti od mnogostrukog značaja za čitav ovaj kraj. Najpre ćemo pokrenuti pogon za prozvodnju rondela odnosno polufabrikata kovanog novca u Megaplastu a nešto kasnije u planu je i pogon za rafinaciju u Zlatari Majdanpek", istakao je Dejan Popović novi vlasnik IPM.

Foto: Informer

Predsednik Socijalsitičke partije Srbije Ivica Dačić obišao je sve postojeće kapacitete fabrike Megapast i upoznao se sa potencijalima koje ova fabrika ima, neverujući da je video da ovde već postoji gotovo sve što bi uz znatno ulaganje moglo fabričke pogone da pusti u rad.

"Ne verujem šta sam ovde video. Ovde je potrebno samo malo ulaganja i političke volje da bi se nešto što je nekada predstavljalo pokretač privrede ove Opoštine ponovo stavilo na zdrave
noge.Potrudiću se da učinim sve, da pomognem da Majdanpeku ponovo vratimo život. Mislim da ovo možemo da pokrenemo jer ovde se radi o jednom bitnom državnom projektu"
, podvukao je Dačić.

Žitelji Opštine Majdanpek nisu štedeli reči oduševljenja. Ponovni zvuk mašina koji će zameniti dugogodišnju tišinu i propadanje nečega od čega su nekada živeli, ulio je novi optimizam.

"Krenuli smo nekada sa 30 radnika, kasnije ih je bilo sve više i više. Bili su to sve vrsni majstori. Niko nije radio na jednom random mestu za jednom mašinom, već je svako radio svuda. Radio sam najpre u pogonu ambalaže na štancovanju i oblikovanju umetničkih kutija a kasnijie u drugom pogonu. Do uzimanja socijalnog program i odlaska u invalidsku penziju u Megaplastu sam proveo 34 godine radnog staža. Polsovalo se nekada odlično i da se fabrika nije zatvortila, bilo bi i više dece u ovom kraju. Moje troje je kao i mnoga za poslom su otišli u inostranstvo. Ovo sada je nešto novo, što uliva nadu za sve nas", kaže dugogodišnji radnik Megaplasta, Čeda Nikolić (70) iz sela Topolnica držeći ponosno u ruci još uvek očuvanu službenu propusnicu iz 1973.
godine, sa kojom se nekada ulazilo u krug Fabrike.

Foto: Informer

Dugogodišnji radnik Megaplasta, Čeda Nikolić (70)

S ponosom se priseća tog vremana kada ništa nije bilo teško, samo da se radi. Pa su tako zaposlene žene iz njegovog sela prelazile pešačeći do deset kilometara svakodnevno na posao i isto toliko nazad a da se nijedna nikada požalila nije.

Foto: Informer

Službena propusnica iz 1973. godine

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija