• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.03.2022

10:52

Ketrin Ešton zapretila Vučiću u Briselu, predsednik Srbije joj odbrusio - MOŽETE DA UZMETE MENE, MOJU GLAVU, ALI MOJ POTPIS NEĆETE DOBITI!

Tanjug/Rade Prelić

Politika

Ketrin Ešton zapretila Vučiću u Briselu, predsednik Srbije joj odbrusio - MOŽETE DA UZMETE MENE, MOJU GLAVU, ALI MOJ POTPIS NEĆETE DOBITI!

Podeli vest

"Bez predsednika Vučića Srbija ne bi vodila samostalnu politiku. Opstanak Aleksandra Vučića na mestu predsednika Srbije je mera i dokaz samostalnosti srpske politike. Kako predsednik Vučić, koji vodi našu spoljnu politiku, uspeva da balansira, a da sačuva srpski kurs, da sačuva Srbiju, a da je nikad ne ponizi i povredi, to zna samo on. Zamislite koliko morate da imate hrabrog čoveka i pravog i velikog državnika koji ima hrabrosti tako nešto da kaže. Imate sve sile ovog sveta koje vam traže da uvedete sankcije Rusiji i vi mala Srbija od 7 miliona stanovnika kažete ne, mi to nećemo uraditi", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin na pitanje kako u svetu koji se polarizuje zbog rata u Ukrajini ostati neutralan i sačuvati hladnu glavu

Na opasku da Zapad to ne doživljava kao neutralnost Srbije već neposlušnost, ministar i predsednik PS-a je naglasio da, kao što vodimo računa o sebi, o svom narodu, ne možemo da zaboravimo šta je bilo u prošlosti.

"Mi ne stojimo mirno, zato i nismo pripadnici NATO pakta jer nećemo da stojimo mirno ni pred kim. Ne možemo da zaboravimo 2015. godinu kada su Vučić i Putin uspeli da spreče da Srbi u Savetu bezbednosti budu proglašeni za genocidan narod, prvi u istoriji. Ne možemo da zaboravimo ni ranija vremena u kojima su srpski i ruski narod bratski narodi. Da predsednik Vučić nije vodio samostalnu politiku, a ko bi napravio gasovod? Nama je bilo rečeno da ne pravimo gasovod. Ne stiže taj gas u džepovima i kanisterima, nego kroz gasovod. Znači morate godinama da gradite da bi to bilo operativno i moguće. To je uradio predsednik Vučić. Bez predsednika Vučića mi ne bismo vodili samostalnu politiku. Kad pogledate kandidate koje imamo, neki bi slušali jedne, neki bi slušali druge, ali niko ne bi vodio samostalnu spoljnu politiku kao što je vodi predsednik Vučić. I opstanak predsednika Vučića na mestu predsednika Srbije je mera i dokaz samostalnosti srpske politike. I u Vladi to važi, i od mene pa nadalje. U onoj meri u kojoj imate članove Vlade koji nisu miljenici velikih sila nego govore i rade ono što je potrebno za srpski narod, u toj meri imate samostalnu srpsku politiku, i spoljnu i unutrašnju. I to je mera svake srpske politike", istakao je ministar i predsednik PS. 

Dodao je da mi treba da se čuvamo od dalekih svetskih oluja, da sačuvamo svoje prijatelje, da ne pravimo neprijatelje.

"Jedan od argumenata da se ne uvedu sankcije Ruskoj Federaciji je i taj - šta ćemo dobiti? Izgubićemo vekove prijateljstva, a nećemo dobiti ni jednog novog prijatelja. Da li je to baš pametno da uradimo? Teško je izdržati. Ja znam koliki su pritisci na predsednika Vučića, i politički i ekonomski, čak i lični. Predsedniku Vučiću ne dođu i ne kažu - znate mi ćemo oštro osuditi, nego kažu povući ćemo investicije, uvešćemo vam vize, a vi ćete lično biti odgovorni za tako nešto. Bio sam u Briselu kada je Ketrin Ešton rekla Aleksandru Vučiću da, ako ne potpiše jedan papir koji je bio potpuno nepovoljan za nas, da je njegova politička karijera okončana i da on više nema političku budućnost. A kad vam to kaže, u tom trenutku jedna od najmoćnijih osoba u EU i na svetu, onda razmislite i o svojoj glavi, razmislite šta još može da vam se desi, da neće ipak neki šraf na točku da se otkači ili da neće neki slučajni, poludeli atentator da vam se približi. U takvim trenucima razmišljate i o tome, kada vam prete, kada vam kažu da je sa vama gotovo, da ste završili. Aleksandar Vučić nije potpisao, odbio je na pristojan i odlučan način, i rekao neću, to ne može. Možete da uzmete mene, moju glavu, ali moj potpis nećete dobiti. I pregovarali smo ponovo."

Ministar i predsednik PS Vulin je rekao da je tako i danas i da nije lako izaći i reći da neće biti sankcija Ruskoj Federaciji. 

"To su noći i dani razgovora sa najmoćnijim ljudima na svetu koji traže nešto, a ti im odbijaš. Suprotstavljate se ljudima koji su najmoćniji na svetu, ljudima koji mogu da promene sudbinu vas, vaše porodice, vaše nacije i države, i kažete im ne. Za to morate da budete državnik, a ne političar. Političar bi se savio i pokušao da nađe svoj interes, a državnik se ne savija, državnik radi ono što mora da uradi i ono što se radi za svoju zemlju i svoj narod. Samo se stavite u njegov položaj, samo razmislite o tome kako biste vi odreagovali da vas zovu predsednik Francuske, premijer Velike Britanije, najvažniji ljudi EU i traže nešto od vas, a vi to nećete. Razmislite kako biste se vi osećali u tom trenutku i razmislite koja je hrabrost potrebna da to uradite. Zato Aleksandar Vučić mora ponovo da bude predsednik Srbije", istakao je ministar i predsednik PS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 2 godine

Ne mozes biti neutralan a kandidat za EU i koristiti njihove fondove. Mi jesmo vojno neutralni ali politicki ne mozemo biti kao kandidat za EU.

Neka

pre 2 godine

Vučić je danas jedini umereni, pragmatični i racionlni političar u Srbiji!

Neka

pre 2 godine

Vučić je jedini koji ne pokazuje ostrašćenost i mržnju prema protivnicima!

Nenad

pre 2 godine

Lepo joj je rekao, inters Srbije je iznad svega.

Milos

pre 2 godine

Mogu da prete koliko hoće, mi verujemo u našeg predsednika da će uraditi onako kako je najbolje za našu Zemlju!

Neka

pre 2 godine

Srbija je zemlja neutralna! Tako se brani naš narod i Srbija, ne pristajemo ni na kakve ucene!

Cica

pre 2 godine

Srbija se ne odrice svojih prijatelja stiteci svoke neprijatelje. Presednik Srbije je jos jednom polkaxso da je odlican drzavnik koji stiti i brani svoju zemlju

Ana

pre 2 godine

Interes Srbije je na prvom.mestu i Vucic je kao predsednik veoma konkretan a kao covek veliki patriota i ovo je tako hrabro i mocno. Zasluzuje divljenje svih nas

Marija

pre 2 godine

Svi moramo izdrzati pritiske, ucene pa i pretnje! Znamo sta bi izgubili da pristanemo a nista ne bi dobili.Nije ovo prvo iskusenje srpskog naroda.Uvek se nasao izlaz kad nismo popustili.Tako i sa ovim pretnjama onih kojima ni danas njie zao nasih zrtava u agresiji NATO.Zivela Srbija!Zivela Rusija!

Oki

pre 2 godine

Srbija treba da ostane nezavisna i neutralna a da sačuva mir i stabilnost. Bravo.

ringispil

pre 2 godine

Ma Estonovoj treba DACIC on je uvek smiri.

Ja

pre 2 godine

Ako smo kandidati za EU ne mozemo biti politicki neutralni vec moramo pratiti njihovu politiku. Mi bi njihove pare ali ne i da pratimo politiku, ne moze. Vojna neutralnost je nesto drugo.

Marija

pre 2 godine

Predsedniče, imate nas koji smo uz Vas, i mi imamo Vas, iz dana u dan pokazujete koliko volite i koliko se trudite da se naša Srbija razvija i napreduje, a mržnje u Vama ni malo nema.

Jovan

pre 2 godine

Bravo! Tako treba da se brani integritet Srbije u svetu!

TT

pre 2 godine

Kada prodju izbori sve ce da potpise kao i uvek..

Maša

pre 2 godine

Кад је реч о интересима земље Вучић не одступа , свима је јасан његов став по питању Косова, то само говори колико је доследан и непоколебљив, због тога и ужива велико поверење народа!

Tamara

pre 2 godine

Zahvaljujuci predsedniku Vucicu, njegovoj jakoj volji i zelji, Srbija je danas jaka i samostalna drzava. Predsednik Aleksandar Vucic je mnogo puta pokazao i predstavio Srbiju kao samostalnu drzavu, koja moze da se izbori sa svim problemima, zato sto imamo predsednika koji svoje licne i profesionalne interese stavlja po strani, a prioritet su gradjani Srbije! Samo zahvaljujuci Aleksandru Vucicu mozemo da se izborimo i verujemo u samostalnost Srbije!

Dusa

pre 2 godine

Nikada ga nece ubediti i naterati da izda Srbiju,da povredi njene gradjane,jer Vucic voli svoju zemlju!

Njanja

pre 2 godine

Naš predsednik Vučić će uvek birati najbolji interes Srbije ?

mina

pre 2 godine

Opstanak Aleksandra Vučića na mestu predsednika Srbije je mera i dokaz samostalnosti srpske politike.

mina

pre 2 godine

Zamislite koliko morate da imate hrabrog čoveka i pravog i velikog državnika koji ima hrabrosti tako nešto da kaže.

Baki

pre 2 godine

Eštonova i NATO mogu samo Srbe da poljube u dupe a onaj senilni majmun Bajden uz ono može da nam popuši ... ( zna se već šta ) !!!!

Tamara

pre 2 godine

Aleksandar Vučić je hrabar čovek i takvog predsednika i treba a i zaslužuje Srbija i građani Srbije.

Jovan

pre 2 godine

Srbija je neutralna zemlja, ne pristajemo na ucene!

Nada

pre 2 godine

Mogu oni nama da prete koliko god žele, nećemo se predati!

Jovica

pre 2 godine

Vučic je sve lepo rekao, Srbija je najbitnija!

Nedeljko Višković

pre 2 godine

Lepo je imati Aleksandra Vučića za predsednika naše Srbije !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija