• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2022

07:40

SRBIJI SPREMAJU NOVI MAJDAN ODMAH POSLE IZBORA! Pripremaju NEREDE NA ULICAMA jer nećemo da uvedemo sankcije Rusiji!

Fotoilustracija/AP Photo/Pixabay

Politika

SRBIJI SPREMAJU NOVI MAJDAN ODMAH POSLE IZBORA! Pripremaju NEREDE NA ULICAMA jer nećemo da uvedemo sankcije Rusiji!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da odmah nakon izbora očekuje da će prozapadne političke partije, već sada finansijski i politički podstaknute, planski organizovati osporavanje rezultata izbora što će završiti pokušajem da se sruši vlast


On je podsetio da niz zapadnih analitičara govori kako je Srbiji potreban novi Majdan.


Majdan, objašnjava Vulin u intervjuu za Sputnjik, mesto je gde je Ukrajina izgubila svoju demokratiju i gde su siledžije iz Desnog sektora i ostalih nacističkih organizacija svrgle legitimno izabranu vlast, a posle još nekoliko puta postavljale i sklanjale koga hoće.

"To je ta filozofija Majdana. Da, nama se pripremaju sukobi na ulicama odmah posle izbora i ne pripremaju nam se zbog izbora, nego što predsednik Aleksanda Vučić odbija da uvede sankcije Rusiji, odbija da napusti vojnu neutralnost i zbog toga što odbija da Srbija postane privezak ove ili one sile. Naša samostalnost je vredna naše borbe a da li će biti osporena - da, biće osporena. I da, pokušaće da nam pripreme novi Majdan", upozorio je Vulin.

O ubistvu Olivera Ivanovića

Na pitanje da li se time objašnjava i što baš sada isplivava priča o tome kako je ubijen Oliver ivanović, Vulin navodi da se pojavio svedok koji ima posredna saznanja koja je dobio od pokojnika a tiču se, kako kaže, jednog drugog pokojnika.

"Ne znam sud ni tužilaštvo koje bi pokrenulo postupak na osnovu ovakvih saznanja. U ovom trenutku je procenjeno da je to oblik političkog pritiska na predsednika Vučića. Reč je izvesnom Bobanu Bogdanoviću. Mi smo tom čoveku ponudili da dođe u policiju i kaže šta ima. Mi smo mu ponudili i poligraf. Ni slučajno nije hteo. Uvek ima neki razlog. U pitanju je politička manipulacija pred izbore, a biće ih još pred izbornu tišinu", ocenio je Vulin.

NAJGLUPLJI IZVEŠTAJ KRIKA IKADA! Poturaju "informacije" o ubistvu Olivera Ivanovića iz treće ruke, dok su prve dve mrtve!

Ukrajinska kriza

Komentarišući brojne izazove koje je donela ukrajinska kriza, on navodi da je Srbija jedina tačka u Evropi u kojoj istina ne dolazi samo sa Zapada, što pokazuje i razgovor u slobodnom Sputnjiku što ne bi bilo moguće u Londonu ili Parizu.

"Srbija je pokazala i zahvalnost. Mi ne zaboravljamo da su Karađorđevi ustanici nosili natpis "Rusija je zaštitnik pravoslavnih Srba", ne možemo da zaboravimo 2015. kad su Vučić I Putin uspeli da spreče u Savetu bezbednosti da Srbi postanu prvi genocidni narod u istoriji civilizacije. Da nije bilo Rusije mi bismo bili taj genocidni narod", istakao je Vulin.

On dodaje da se ne može zaboraviti ni da imamo najjeftniji gas u Evropi kao i da ruskoj administraciji nije bilo teško da usred ovog teškog vremena Peskov izađe i kaže - za Srbiju ne važi plaćanje u rubljama. "Naravno, ima tu zasluge i Srbije, ima tu hrabrosti da se godinama ne svrstavamo uz svaku antirusku histeriju koja dolazi. A ona nije počela s Ukrajinom. Mnogo su bili spremni da izbace rusku decu iz škola. U Zapadnoj Evropi morate da gledate da nikog ne uvredite, a Rusima možete sve. Konačno je Zapad dobio nekažnjeni predmet mržnje", kaže on.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Vulin je komentarisao i polemiku s ukrajinskom ambasadom, navodeći da je do toga došlo jer oni sebi daju za pravo da govore srpskoj vladi šta treba da radi.

"Kaže - da izbrišete slovo Z. Ja znam da vi volite da zabranjujute ljudima da koriste svoj jezik, to radite u vašoj zemlji, a ruski je jedan od tih jezika. Ali u Srbiji ne može. Srbija ne može da prihvati da postane deo nečije tuđe mržnje. Kao što ni ja ne mogu da prihvatim da je ukrajinski narod - Azov i Desni sektor", navodi Vulin.

Na pitanje zašto se, kad god se neko usudi da upozori da su i Rusi ljudi, na njega sruče kritike, on odgovara da će, naravno, svaki pojedinac koji progovori biti ako ikako može uništen.

"I nije slučajno što sam ja u medijskom smislu meta i u tom smislu jedan od najnapadanijih ljudi na Balkanu - više napadaju samo predsednika Vučića. Opet ne bez razloga, zato što on ima najveći politički autoritet u našoj zemlji i u srpskom svetu. I naravno da kad on kaže da nećemo uvoditi sankcije RF na njega se obruše sve moguće pretnje", ističe Vulin.

Dodaje i da je Vučić poslušao EU bio bi tapšan po ramenu, bio bi veliki demokrata, a što ne bismo imali gas to je manje važno.

"Kad smo počeli da gradimo gasovod EU je rekla - to nije dobro, treba da obezbedite energetsku diversifikaciju. Pa obezbedite je vi. Evo mi ćemo se prikačiti na svaki vaš gasni izvor, samo recite gde - Pariz, La Manš. Mi hoćemo, nego nema ni za vas. Fizički nema - i to je činjenica. Zapad često voli, kao kad je u pitanju KiM, da se poziva na realnost na terenu. Odlično, ovo sa snabdevanjem ruskim gasom to je realnost na terenu i nemojte je menjati", naglašava Vulin.

Prema njegovim rečima, kad je Srbija bila na kolenima, nije nikom smetala.

"Sad kad imate snažnu Srbiju, između dva zalogaja srpskog hleba naš pljuju i iz BiH, i iz Crne Gore. Svima treba srpsko brašno a ne trebaju im Srbi", ukazuje Vulin.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

"Mene vređa kad nam kažu da smo mali Rusi. Mi smo Srbi. Ali nas u ovoj velikoj svetskoj oluji na svom mikronivou tako pokušavaju da predstave da sada nešto ušićare. Otud priča da Priština treba da uđe u NATO pakt, a nema ni vojsku, ni kadrovske ni finansijske mogućnosti da naprave nešto ozbiljno. Što je to toliko važno? Pa samo ako je to priprema za napad na Srbe, priprema za to da sutra vršite incidente pa da Srbija odgovori a onda se aktivira član 5 i kažu - branimo članicu NATO", naveo je on.

Glasanje na Kosovu i Metohiji

Komentarišući to što, po svemu sudeći, Srbi neće moći da glasaju na KiM, ali da EU zbog toga ne pritiska Prištinu i zašto je to tako, Vulin kaže da su oni izmislili Kosovo.

"Zar očekujete od njih da će priznati svoju grešku i reći, izvinite, napravili smo državu monstrum i državu narko dilera. Naravno da je to njihovo čedo i da će oni pokušavati da ga zaštite. I naravno da nece biti kažnjeni", istakao je on.

Vulin je ukazao i da je unipolarnost mrtva i da ne možete vladati svetom bez Rusije i Kine.

"Moraćete da uvažite i faktor EU. To su vektori koje ćete morait da prihvatite. Ne mogu reći da li ce biti nove Jalte, ali dogovor velikih će morati da bude postignut. Moraće da se uspostavi novi sistem bezbednosti", smatra Vulin.

Na pitanje šta očekuje od izbora i kako vidi svoj položaj, on navodi da je Pokret socijalista snažno podržao predsednika Vučića.

"Smatramo da je nastavak politike koju on zastupa garant i srpske neutralnosti, i potrebe da se Srbija brine o svim Srbima i odlučuje o samoj sebi. Nadam se ubedljivoj pobedi, toliko uzbedljivoj da će otežati sukobe i proteste odmah nakon objavljivanja izbornih rezultata, a biće ih", ističe Vulin.

"Što se tiče mog položaja to je nevažno, važna je politika. Da vidimo prvo šta će reći narod Srbije", zaključio je ministar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija