• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

06.04.2022

07:00

MARINIKA, PONOŠ, TADIĆ, RADULOVIĆ...  Svi prsli, niko ne da ostavku! HOĆE LI IKO SNOSITI POLITIČKU ODGOVORNOST ZA PORAZ?

Zoran Sinko

Politika

MARINIKA, PONOŠ, TADIĆ, RADULOVIĆ... Svi prsli, niko ne da ostavku! HOĆE LI IKO SNOSITI POLITIČKU ODGOVORNOST ZA PORAZ?

Podeli vest

Marinika Tepić, Zdravko Ponoš, Boris Tadić, Saša Radulović doživeli su strašan poraz na izborima, ali nikome od njih ne pada na pamet da se povuče iz politike

Opozicioni lideri doživeli su potpuni debakl na nedeljnim izborima, ali nikome od njih ni na kraj pameti nije da preuzme odgovornost, podnese ostavku i povuče se iz političkog života.
Koalicija okupljena oko tajkuna Dragana Đilasa osvojila je mnogo manje glasova nego što je najavljivala, ali Marinika Tepić i Zdravko Ponoš i ne pomišljaju na povlačenje. Isto tako ni lideri Suverenista, SRS i "Ajmo ljudi" Saša Radulović, Vojislav Šešelj i Boris Tadić ni reč nisu rekli o eventualnim ostavkama, iako nisu prošli cenzus od samo tri odsto.

Nikako da shvate

Čudno je to što ne postoje političari koji će reći da je bilo dosta. Toga nema već deset godina i, kako sada stvari stoje, ne vidim da će uskoro biti
Ivan Radovanović, novinar


Jedno te isto
O izbornom porazu javno je do sada govorio samo Saša Radulović, lider Suverenista, ali povlačenje iz politike ni on nije spomenuo.
"Krivica za rezultat nije na vama, već isključivo na meni i odlukama koje sam vam predlagao i donosio u vaše ime. Ja nigde ne idem, neću vas ostaviti, ali moramo zajedno trezveno da razmotrimo šta je najbolje za program koji nas je okupio", napisao je Radulović na Tviteru, dok se ostali funkcioneri njegove stranke nisu oglašavali.


Komentarišući ove navode, medijski konsultant i novinar Ivan Radovanović ističe da je politička scena u Srbiji veoma čudna.
- Pojedini političari nikako da shvate da negde kod njih postoji velika greška. Kao kad odete u kupatilo, pustite vrelu vodu i ošurite se, a onda i sutradan i dan posle i dan posle uradite to isto nadajući se da će poteći hladna voda... Vidite, u tom slučaju neće vas voditi u Urgentni centar, već pravo kod psihijatra! To je prosto bolest, drugačije ne može da se objasni. Deset godina rade isto, traže nekakvog lidera, organizuju elitu sa "Ali ekspresa", prave razne apele, skupštine, prate šta piše Tviter, nemaju jasnu politiku, stalno ponavljaju iste radnje i dolaze u situaciju da ih neko ošuri - objašnjava u svom stilu Radovanović, dodajući da i pored strašnih poraza niko ne odustaje od politike.
- Veoma je čudno to što ne postoje političari koji će reći da je bilo dosta. Toga nema već deset godina i, kako stvari stoje, ne vidim da će uskoro biti. Pričamo o ljudima koji predvode taj najveći opozicioni blok, oni gube punih deset godina i nikom ništa - ističe Radovanović.

Foto: Beta

Dragan Đilas i Marinika Tepić


Veliko buđenje
Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, kaže da je nedelja bila dan "velikog buđenja".
- Autošovinistička opozicija je konačno postala svesna da njihove političke poruke jednostavno ne prolaze. Njima slični glasači su u Srbiji mikrobiračko telo. Lokatori i propagatori tuđinskih interesa, ništa više ni bolje od toga. Njih nije upropastila nikakva loša kampanja, lenjost njihovih aktivista, niti licemerne laži kojih su bili puni, već njihov odrođeni stav prema svojoj zemlji i neskriveni prezir prema narodu čije glasove žele da dobiju - zaključuje Bokan.

Ispod cenzusa

* Suverenisti - Saša Radulović 2,27%
* SRS - Vojislav Šešelj 2,16%
* Ajmo ljudi - Boris Tadić 1,66%

Ko bi ušao u Skupštinu da je ostao cenzus od pet odsto
* Srpska napredna stranka - 42,97%
* Ujedinjeni za Srbiju - 13,57%
* Socijalistička stranka Srbije - 11,5%
* NADA - 5,39 %



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 2 godine

Tzv. opozicija se raspala drugi dan nakon izbora. Toliki zajednicki ideali, ciljevi, vizije su bile farsa jer su se skupili sa konca i konopca ne bi li eventualno udruzeni dobili protiv Vucica sto nisu jer gradjani Srbije vise ne zele " tim putem" i to su pokazali ujedinjenjem. Tzv opozicija se raspala sa sakom jada glasova sto su dobili, zamislite da su dobili izbore u Srbiji rasturili bi nam zemlju za dva dana i vratili nas 25 godina unazad, minimum.

Kujundzic

pre 2 godine

Upiru prstom, pricaju o izbornoj kradji a mesecima su spremali kontrolore koji su bili bukvalno na svakom birackom mestu!

Luka

pre 2 godine

To je ta opozicija, ocekivano je bilo da ce se raspasti brze nego sto su se sastavili.

VesnaP

pre 2 godine

Toliko o jedinstvo opozicije koja se raspala još isto veče nakon katastrofalnog poraza. Ponoš pobegao, Đilas i Jeremić raskinuli ljubav veliku, veliki režiser Srđan kaže da i nije glasao sa njima, Marinika hoće u vlast sa Milicom.... Raspad !

Marina

pre 2 godine

Kako su se nadali jos gore su prosli od toga.

Mira

pre 2 godine

Oni nemaju sta da ponude gradjanima zato su i prosli tako lose.

Milan

pre 2 godine

Opozicija treba sam da se povuce posle ovakvog loseg rezultata koji imaju.

Luna

pre 2 godine

Pa opozicija se brže raspala nego što se sastavila.

Rade R

pre 2 godine

A zašto mislite da je njima ovo neuspeh, pa prešli su cenzus! Njima je to cilj, naravno uzputan!

Vojkan

pre 2 godine

Opozicija nikada nije imala nameru da radi u interesu gradjana! Sve što su govorili tokom kampanje bila je jedna velika i obična laž po čemu su oni i poznati.

Mina

pre 2 godine

Polako a sigurno se ovi ološi iz opozicije vraćaju u svoje mišije rupe. Oni jedni druge ne mogu da gledaju koliko mržnje u njima ima.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija