• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.04.2022

18:45

AMBASADOR SAD U SRBIJI: Susret Ðurića i Bajdena potvrda partnerstva Srbije i Amerike!

Printscreen

Politika

AMBASADOR SAD U SRBIJI: Susret Ðurića i Bajdena potvrda partnerstva Srbije i Amerike!

Podeli vest

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil saopštio je danas na Tviteru nakon susreta srpskog ambasadora u Vašingtonu Marka Ðurića i predsednika SAD DŽozefa Bajdena, da je to potvrda važnosti partnerstva dve zemlje, dugog 140 godina

- Zadovoljstvo je videti odličnog ambasadora prijateljske zemlje u Beloj kući zajedno sa predsednikom SAD. Ovo je znak važnosti partnerstva koje delimo sa Srbijom više od 140 godina - naveo je Hil na Tviteru.

Ðurić je rano jutros tvitovao da je imao kraći susret i razgovor sa DŽozefom Bajdenom ove sedmice, kao i da je imao čast da se upiše u zvaničnu knjigu gostiju Bele kuće.



- Visoko cenimo ovaj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim odnosima koji poslednjih godina beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima. Kao odgovoran i pouzdan partner u međunarodnoj ajednici, Srbija nastavlja da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir i prosperitet celog Zapadnog Balkana. Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih - naveo je Ðurić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija