• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2022

11:45

Dačić sa ambasadorom Katara: Nastavak jačanja saradnje!

Tanjug/Miloš Milivojević

Fudbal

Dačić sa ambasadorom Katara: Nastavak jačanja saradnje!

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Katara u Srbiji Farisom Rumijem Al Naimom, sa kojim se saglasio u oceni da se bilateralni odnosi dve zemlje razvijaju uzlaznom putanjom


Dačić je poželeo uspešan mandat ambasadoru Katara i izrazio spremnost da, bez obzira na buduću funkciju, nastavi da doprinosi jačanju saradnje i prijateljskih veza između Katara i Srbije, kao što je to radio i tokom mandata na mestu predsednika Skupštine i ministra spoljnih poslova.

Kada je u pitanju parlamentarna saradnja, kako je saopšteno iz pres službe predsednika parlamenta, Dačić je ponovio da predsednik parlamenta Katara ima otvoren poziv da dođe u posetu te napomenuo da će jedan od prvih zadataka budućeg saziva Skupštine biti i formiranje novih poslaničkih grupa prijateljstva, između ostalog i sa Katarom.

Ambasador Al Naima se složio da su bilateralni odnosi dobri i da treba raditi na njihovom jačanju, naročito kroz direktne kontakte.


Iskoristio je priliku da predsedniku Narodne skupštine prenese pozdrave predsednika katarskog Savetodavnog veća - Šure Hasana bin Abdule al Ganema.

Konstatovao je da postoje dobra iskustva u ekonomskoj saradnji dveju zemalja, ali da je ona još skromna uz mnogo neiskorišćenih mogućnosti, izrazivši u isto vreme nadu da će poboljšanje epidemiološke situacije pomoći češćim kontaktima poslovnih ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija