• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.04.2022

17:13

ĐILAS ZAVRŠIO POSETU PREDSEDNIŠTVU SRBIJE, evo šta je lider SSP tražio od predsednika Vučića! Odgovor do kraja nedelje!

Informer/Marko Đoković

Politika

ĐILAS ZAVRŠIO POSETU PREDSEDNIŠTVU SRBIJE, evo šta je lider SSP tražio od predsednika Vučića! Odgovor do kraja nedelje!

Podeli vest

Dragan Đilas, predsednik SSP, danas je u Predsedništvu Srbije na svoj zahtev razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

18.10 - Završen razgovor, Đilas napustio Predsedništvo

Dragan Đilas je novinarima ispred Predseništva Srbije rekao da je izneo zahtev za novim izborima u Beogradu, te da ga je Vučić saslušao i rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama i da će do kraja nedelje da saopšti svoj stav.

- Izneo sam zahtev da Beograd mora da ima nove izbore do kraja godine. Izašao sam sa zahtevom još pre 7 dana da su jedino novi izbori to što može da reši političku krizu u Beogradu - rekao je Đilas novinarima ispred Predsedništva Srbije.

- Vučić me je saslušao, rekao da će razgovarati sa svojim stranačkim kolegama i da će do kraja nedelje saopštiti svoj stav o ovome o čemu smo razgovarali. Jedino novi izbori u Beogradu, u drugačijim uslovima i drugačijoj atmosferi, mogu osigurati da se volja Beograđana poštuje. 

Foto: Informer/Marko Đoković

- Ni njemu nije bilo previše lako, kad sam ja od strane njegovih birača označen kao đavo, te ovakav razgovor nije ni mogao da bude drugačiji, nego najblaže rečeno – težak, kada Aleksandar Vučić na sve gleda drugačije. Iskreno, mi danas nismo imali veliki  stepen saglasnosti o onome o čemu smo pričali, sem da će pred Srbijom biti veliki izazov - rekao je Đilas.

- Novi izbori su jedino rešenje, razgovori su rešenje. Naravno, protesti su uvek tu, ali je bolje da razgovaramo nego da neko strada na protestima. 

17.00 - Počeo sastanak

Sastanak Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa počeo je u 17 sati, a lider SSP je na Andrićev venac stigao nekoliko minuta pre 17 časova.

Ispred Predsedništva je prisutan veliki broj medijskih ekipa.

Foto: Marko Đoković

Kako je ranije saopštio Dragan Đilas, tema razgovora je "rešavanje političke krize u Beogradu".

Susret se održava na inicijativu Đilasa, a Vučić je tim povodom rekao da je razgovor neophodan.

Vučić je ranije rekao da je svestan svoje obaveze da kao predsednik države razgovara sa svakim ko pređe deset odsto na izborima, ali i sa onima koji zahtevaju sastanak sa njim.

- Prihvatio sam razgovor sa Đilasom. Međutim, nema govora o saradnji sa đilasovskom opcijom oko bilo kog nivoa vlasti - naglasio je Vučić, dodajući da mu je drago što su sumnje oko navodnih izbornih nepravilnosti konačno otklonjene.

- Svima je od prvog trenutka bilo jasno kakva je situacija i da je SNS zasluženo osvojio veoma veliki broj glasova. Sve lažne optužbe i navodi oko izborne krađe jesu dečje bolesti naše demokratije... Izbori su završeni, a mnogi ne mogu da se nose sa porazom. Ipak, važno je da razgovaramo, da se menjamo i pokazujemo veće poštovanje jedni prema drugima - istakao je Vučić.

Sastanak lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa i predsednika Srbije i lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića prvobitno je bio najavljen za 16 sati, ali je tokom popodneva iz SSP saopšteno da se pomera na 17 sati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Predragm

pre 2 godine

Pokusava Vucuc da spase glavu jer Putin je vec preuzeo Srbiju sa Ruske 3 partije (12%) i Dacicem (11%) i Vulinom. Kasno je za proevropsku vladu. Gradjanski rat uskoro krece u Srbiji kada u oktobru dodje predlog za hitan ulazak u EU ali i u Nato.

deda Raša

pre 2 godine

Beda i jada. Kako ga samo nije sramota tražiti razgovor sa PREDSEDNIKOM a posle svih iznetih KLEVETA o njemu i njegovoj porodici?

cica Mrsoje

pre 2 godine

Verovatno je Djindjic ovogodisnjim glasovima dodao i glasove sa proslih izbora , pa kao masinski mozak tvrdi da su pobedili. Aferim!

Rajko

pre 2 godine

Tako to biva. Umesto razgovor sa sudijama i ulazak u zatvor, predsednik mu omogućava razgovor sa njim i ulazak u njegove kancelarije. Da li sledi leganje na rudu i udruživanje sa onima koji su krali i za koje se zaklinjao da će ih goniti? Sad kad su izbori završeni ne važi ono da ne može niko biti jači od države. Za kraj bi valjalo da neki novinar objavi fotku kako su se izljubili pri susretu.

Hobit Govno Vučičević

pre 2 godine

Jel ga jebao Tajkun koji je ukrao 619 miliona, izdajnik, lopov NATO sluga??? Jebao ga 60 minuta Điki u bulju. Jel znaš detalje Majmune?

Raka

pre 2 godine

Lopov. Rekao je da je za Zapad. Bas ga briga za nas Srbe na Kosmetu. Ako dodje na vlast u Beograd gde stavlja primedbe (ne stavlja u Boru...) nestacemo i mi Srbi na Kosmetu. Izdajnik.

Milan

pre 2 godine

Значи, Ђики прети протестима ако не добије власт!? Колико знам власт се добија на изборима, анне на улици .

Voja Radić

pre 2 godine

Otkud Đilas, zar nije Vladeta Janković lider beogradske opozicije?! :D

Milica

pre 2 godine

Djilkos nema ni srama ni obraza:(( ima samo masinski mozak:((( Divim se ,Presedniku Aleksandru Vucicu sa kojim djilkosima ,prostacima i izdajicima zemlje Srbije mora da se srece.

Bane

pre 2 godine

Ovaj Djilas je najveca izdajica srpskog naroda u celoj nasoj istoriji.Ljigavac,lopov i prodana dusa.

Žigolo

pre 2 godine

Koalicija koja je uzela 20% glasova na BG izborima traži vlast i preti neredima na ulicama ili da se izbori ponavljaju sve dotle dok oni ne osvoje većinu ... Neće moći ove noći, tako nešto nema nigde

PETAR

pre 2 godine

DIHA DIHA,NAS DIHI SE DIHA..PLACIPICKA -smejem se kako je plakao kad su bacali petarde prava je placipicka,a DIHA,DIHA,ja tako diham mog konja daleko je Dilas od njega,..OVAJ LOPURDA DA VODI BEOGRAD KO DA BUGARINU CIRI DATI TREZOR I ZLATO PROMENILO LOKACIJU U VISNJICI NO MALI MU PODRUM..A KAKO VIDIM OVAJ NAROD ,BAREM DEO NJIH ZDUSNO NAVIJAJU ZA DIHA DIHA IZGRADIO BI IM ON JOS DVA MOSTA ZA BASNOSLOVNO BOGASTVO DILASA A GULIJA GULICE KROMPIR AKO DO TOGA ISPEJU DOCI,..STO SE TICE MENI DIKI JE ZREO ZA BACVANSKU -PADINSKU SKELU

Teodora

pre 2 godine

Lider..., Đilas više nije "lopov koji je ukrao 619 miliona evra i svuda priča i radi protiv Srbije"? Kakve ste sad instrukcije dobili?

Sosa

pre 2 godine

Da li bi Djilas snosio troškove tih izbora? Da li ima još neku želju čije ispunjenje očekuje?

Ljubiša

pre 2 godine

Izbori su postali besmisleni, sad imamo dva mašinska mozga. Sad će biti 100% - 20% - 20%, pa još - 20%. Blago nama.

Voja

pre 2 godine

E moj Djiki sram te bilo. Niti si političar niti Srbin. Presednice svaka čast.

ratko

pre 2 godine

ti si govno , a tvoje gazde su djavoli usrani koji mrze srbiju i nikad neces dobioti Beograd stoko jedna

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija