• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

12.04.2022

07:00

Milica i Miloš protiv Tadića! ZAVETNICI I KOALICIJA NADA ODBACILI PRIGOVORE OPOZICIJE NA GLASANJE!

Printscreen

Politika

Milica i Miloš protiv Tadića! ZAVETNICI I KOALICIJA NADA ODBACILI PRIGOVORE OPOZICIJE NA GLASANJE!

Podeli vest

Zavetnici i koalicija NADA usprotivili su se brojnim prigovorima koje je opozicija podnela Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) tražeći ponavljanje izbora u Beogradu

Predstavnici GIK-a odbili su svih 86 prigovora koje su podnele liste 'Ujedinjeni za pobedu Beograda', 'Moramo' i 'Ajmo ljudi', ističući da su 'potpuno neosnovane'. Reagujući na ovakvu odluku, pojedini opozicionari, među kojima prednjači Radomir Lazović iz koalicije 'Moramo', kaže da je sada jasno da su 'NADA i Zavetnici kobajagi opozicija'!?!

Sve je bilo po zakonu

Glasanje u GIK-u nije politički čin, već poštovanje procedura i zakona. To što Tadić nije uspeo da pređe cenzus nije naša krivica niti je na nama bilo kakva odgovornost
Milica Đurđević Stamenkovski, Zavetnici 

- Ovo jeste jasan pokazatelj i konkretan dokaz da ove organizacije sede na dve stolice i da zapravo nemaju nameru da ugrožavaju naprednjačku vlast u Beogradu - ustvrdio je Lazović.

Komentarišući ove navode, Milica Đurđević Stamenkovski kaže da se njihov predstavnik prilikom glasanja u GIK samo držao zakona.

Foto: Informer

- Glasanje u GIK-u nije politički čin, već poštovanje procedura i zakona. To što Tadić nije uspeo da pređe cenzus nije naša krivica, niti je na nama odgovornost. To je rezultat glasanja naroda. Zbog Tadićevog nezadovoljstva ne možemo mi sad da gazimo zakon! Naš stav je bio da tamo gde postoji prostor da se ponovi glasanje budemo 'za', a odbijemo tamo gde nema prostora. Nije bilo drugih instrukcija - tvrdi ona.

 

Foto: Informer

I lider DSS i koalicije NADA Miloš Jovanović naglašava da su predstavnici te partije radili striktno po zakonu.

Foto: Informer

Miloš Jovanović

- Nismo unapred glasali ni 'za' ni 'protiv'. Našim ljudima smo dali nalog da rade po zakonu. Neki prigovori su usvojeni, neki nisu. Nije mi jasno zašto se sada diže prašina oko nečega što se radi po zakonu. Mora da se prekine sa politizacijom GIK i RIK. Ne može da se pravi cirkus od države i institucija - zaključuje Jovanović.

Moj ugao

ZORAN LUKIĆ, PREDSEDNIK GIK

Čak 380 priloženih prigovora o neregularnosti izbora nemaju nikakvu pravničku logiku, već je njihov cilj da se neka lista koja je blizu cenzusa 'progura' u Skupštinu Beograda.

Foto: Informer

Zoran Lukić

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Po Đilasovim i Tadićevim shvatanjima, svako ko nije protiv države nije opozicija!

Penzionerj

pre 2 godine

Miloš i Milica, to su najveći prevaranti. Na sledećim izborima neće ni postojati. Oni bi mogli i sa crnim djavolom samo da se domognu para i vlasti. Ništa nisu bolji od ostatka opozicije.

NUDILI SU MI 100.000 EVRA, PRETILI, SVAŠTA PODMETALI... HTELI DA MI UNIŠTE PORODICU! Kako da sednem za isti sto sa dželatom?! Žika Gojković otkrio zašto ne želi dogovor sa opozicijom o vlasti u Beogradu!
Politika

NUDILI SU MI 100.000 EVRA, PRETILI, SVAŠTA PODMETALI... HTELI DA MI UNIŠTE PORODICU! Kako da sednem za isti sto sa dželatom?! Žika Gojković otkrio zašto ne želi dogovor sa opozicijom o vlasti u Beogradu!

Frakcija Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), na čijem čelu je Žika Gojković, neće učestvovati u dogovorima opozicije o vlasti u Beogradu zato što u tim razgovorima učestvuju i predstavnici koalicije NADA, u okviru koje je i frakcija POKS, na čijem čelu je Vojislav Mihailović

08.04.2022

11:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija