• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.04.2022

16:06

POTVRDA PRIJATELJSTVA, KIPAR DOSLEDNO PODRŽAVA SRBIJU! Petar Petković sa ambasadorom Teofilaktuom!

Kancelarija za KiM

Politika

POTVRDA PRIJATELJSTVA, KIPAR DOSLEDNO PODRŽAVA SRBIJU! Petar Petković sa ambasadorom Teofilaktuom!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Kipar u Republici Srbiji Dimitriosom Teofilaktuom, koga je upoznao sa položajem srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini, i procesom nastavka dijaloga Beograda i Prištine

Direktor Petar Petković je podsetio da je srpski narod na KiM izložen svakodnevnim napadima i pritiscima i da o tome najrečitije govori cifra od 169 napada na Srbe, njihovu imovinu, crkve i manastire, koji su se dogodili od početka prošle godine.

Nedavnom odlukom Prištine da zabrani sprovođenje referenduma, a odmah zatim i izbora Republike Srbije na teritoriji pokrajine, otišlo se korak dalje i na najgrublji mogući način poništena su osnovna građanska, politička i demokratska prava Srba na Kosovu i Metohiji.

Što se tiče dijaloga Beograda i Prištine, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je podsetio da je Beograd do sada pokazivao stalnu konstruktivnost u razgovorima sa Prištinom, jer je sproveo sve obaveze proistekle iz briselskog dijaloga, dok se sa druge strane, 19. aprila navršava punih devet godina kako Priština ne želi u delo da sprovede ključni sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština, što u velikoj meri umanjuje šanse za napredak u nastavku procesa normalizacije odnosa.

Foto: Kancelarija za KiM

Petar petković sa ambasadorom Kipra

Beograd ostaje dosledno opredeljen da sva otvorena pitanja rešava razgovorom, ali uz insistiranje na implementaciji svih do sada postignutih sporazuma, koji se odnose na pravosuđe, energetiku, nestala lica, poštovanje slobode kretanja i posete zvaničnika pokrajini i pre svega na formiranje ZSO. Samo tako bi dijalog mogao biti nastavljen u dobrom smeru, zaključio je Petković.

Na kraju razgovora direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković je zahvalio na doslednoj podršci koju Republika Kipar pruža politici Srbije po pitanju Kosova i Metohije, što je, kako je istakao, dodatna potvrda iskrenog i čvrstog prijateljstva naše dve zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Petković zahvalio za podršku Kipra politici po pitanju KiM!
Politika

Petković zahvalio za podršku Kipra politici po pitanju KiM!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upoznao je danas ambasadora Kipra u Srbiji Dimitriosa Teofilaktua s položajem srpskog naroda na KiM i procesom nastavka dijaloga Beograda i Prištine, zahvalivši na doslednoj podršci koju Kipar pruža politici Srbije po pitanju naše južne pokrajine

14.04.2022

13:18

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija