• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2022

07:58

I MI I SRBI VOLIMO NBA, NA DOBROM SMO PUTU! Novi američki ambasador u Beogradu: Za početak, moram mnogo da slušam!

printscreen

Politika

I MI I SRBI VOLIMO NBA, NA DOBROM SMO PUTU! Novi američki ambasador u Beogradu: Za početak, moram mnogo da slušam!

Podeli vest

Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil, koji je stigao u Beograd pre dve nedelje, istakao je da za početak mora mnogo da sluša, tako da mu je prioritet da shvati šta se zapravo događa u današnjoj Srbiji

- Srbija je drugačija zemlja nego što je bila, neki prioriteti su se promenili. Ali ono što znam je da su ljudi ovde usredsređeni na budućnost, kao što sam i ja - rekao je Hil u intervjuu za RTS.

Na pitanje da li očekuje da odnosi između SAD i Srbije nastave da se razvijaju u dobrom pravcu, Hil je kazao da među dvema zemljama ima mnogo zajedničkih interesa, na mnoge delove sveta gledaju na isti način, slična gledišta imaju u vezi sa mnogim pitanjima.

- Volimo NBA na primer. Pun potencijal odnosa još nije ispunjen, tako da mislim da možemo da radimo na tome zajedno - naglasio je novi ambasador SAD.

Ukrajinsku krizu Hil vidi kao jednu od najdubljih u Evropi, kakva se nije mogla videti mnogo godina.

- Zastrašujuće je ono što vidimo da se dešava u Ukrajini svakoga dana - stradanja civila, uništavanja velikih gradova od istorijske važnosti. Iskreno, nisam siguran gde bi to moglo da vodi, ali siguran sam da danas živimo u drugačijem svetu od onog pre 24. februara - naveo je Hil.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Raka

pre 2 godine

Ovaj nas bombardovao, otimao zemlju a sad pokusava da maze

SRBOLJUB RUSOLJUB

pre 2 godine

A TI JENKI NIŠTARIJO MOŽEŠ KURCA DA NAM SE NAŠUŠIŠ!!!

Veselin

pre 2 godine

Kako vas nije sramota da kažete šta se dešava u Ukrajini ,da stradaju civili razaraju se gradovi. A šta je bilo 1999 godine kad ste vi zlikovci ubijali djecu ,žene, bolesne ,razarali ste gradove ,puteve ,mostove ,železnicu,,televiziju i još mnogo toga, Sram vas bilo svojih ZLODJELA. NIKAD U NATO,SA ZLIKOVCIMA.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija