• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.04.2022

10:06

PALMA: ŽENSKI RUKOMETNI KLUB JAGODINA JE NAJUSPEŠNIJI SPORTSKI KOLEKTIV JAGODINE SVIH VREMENA

informer.rs

Politika

PALMA: ŽENSKI RUKOMETNI KLUB JAGODINA JE NAJUSPEŠNIJI SPORTSKI KOLEKTIV JAGODINE SVIH VREMENA

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma priredio prijem za rukometašice Jagodine osvajače Kupa Srbije

 

Rukometašice Jagodine apsolutno vladaju srpskim rukometom. Ženski rukometni klub Jagodina osvojio je poslednjih godina 8 titula uzastopno, 2 prvenstva Srbije, 3 Kupa Srbije, 2 Super kupa Srbije i Sverspski kup, odnosno svi pehari i zlatne medalje sa svih osam poslednjih elitnih srpskih takmičenja stigli su u Jagodinu.

Poslednja je titula Kupa Srbije i tim povodom je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma priredio prijem u Skupštini grada Jagodine.

- Vi ste najuspešniji sportski kolektiv u Jagodini, uključujući i bivše Svetozarevo, svih vremena. Posebno vam se na tome zahvaljujem. Ove visoke rezultate postigle ste i zahvaljujući čoveku koji se bavio sportom i zna šta je sport, a sada non-stop prati vaše treninge i utakmice. To je Aleksandar Miladinović, predsednik Ženskog rukometanog kluba Jagodina - istakao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Foto: informer.rs

- Poštovane rukometašice – šampionke čast mi je da, po ne znam koji put, priredim prijem povodom vašeg velikog uspeha – trijumfa u Kupu Srbije.Teško je u sportu u kontinuitetu postizati visoke rezulate, a pritom se svake godine menjaju generacije: neke rukometašice su odlazile, druge dolazile, a jedna se posle devet godina igranja u Francuskoj vratila u Jagodinu. Mi smo uvek znali da nagradimo ovako visoke rezultate, neće izostati adekvatna nagrada ni ovoga puta. Dobro je kada osvojiš jednu titulu, a još bolje kada osvojiš duplu titulu. Ja sam siguran da će biti i ta druga titula. Imamo i četiri rukometašice u repezentaciji i to je veliki uspeh. Kada je u pitanju sport u našem gradu, mi koji smo sada na vlasti, nikada nećemo smanjiti budžet za sport, već ćemo ga, iz godine u godinu, uvećavati i mi smo jedini grad koji sve sportske klubove i sve discipline na teritoriji grada finansira iz budžeta grada - kazao je Marković.

Foto: informer.rs

Aleksandar Miladinović, predsednik ŽORK Jagodina je i ovom prilikom istakao ulogu grada Jagodine u postizanju visokih rezultata ovog uspešnog kluba.

- Naš klub je igrao pet finala kupa, od toga je osvojio četiri pehara. Mi sportski radnici znamo da kažemo da nema uspeha bez menadžera i sponzora. Ali, u ovom slučaju nije bitan toliko ni menadžer, ni sponzor. Mi nemamo sponzora, ali imamo Skupštinu grada Jagodine na čelu sa predsednikom, koji je svaki uspeh našeg kluba znao da nagradi., rekao je Aleksandar Miladinović. Trener ŽORK Jagodina Dragan Markov koji je i deo stručnog štaba reprezentacije Srbije rekao je da će se potruditi da njegov tim ovu sezonu ponovo završi sa duplom krunom, odnosno da nakon plej ofa osvoji i prvenstvo Srbije. Kapiten ŽORK Jagodina Jelena Gojković zahvalila se gradu na podršci i najavila osvajanje titule državnog šampiona treći put za redom. Draganu Markoviću Palmi je uručena zlatna medalja i pehar osvajača Kupa Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija