• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2022

15:03

Gradonačelnik Bakić prisustvovao obeležavanju jubileja subotičke Politehničke škole

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić prisustvovao obeležavanju jubileja subotičke Politehničke škole

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je obeležavanju Dana Politehničke škole i jubileja – 20 godina postojanja škole pod ovim imenom

Obraćajući se medijima nakon otvaranja izložbe likovnih radova učenice trećeg razreda ove škole Majde Vig, gradonačelnik Bakić je istakao da je privilegija biti sa učenicima i kolektivom Politehničke škole koja danas proslavlja dve decenije rada u trenutnom organizacionom formatu i pod ovim imenom, i dodao da njena tradicija seže čak do davne 1883. godine.

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić

„Uveren sam da će učenici Politehničke škole imati mnogo da ponude svom gradu i državi Srbiji kada izađu iz ove škole i okončaju svoje školovanje. Politehnička škola je jedan od ponosa Grada Subotice u oblasti obrazovanja i u narednoj školskoj godini će imati nove obrazovne profile, u skladu sa nacionalnim modelom dualnog obrazovanja i potrebama našeg društva“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da želi da Politehnička škola nastavi sa uspešnim radom i da i dalje postiže zapažene rezultate.

„Grad Subotica će, kao i proteklih decenija biti pouzdan partner za unapređenje kvaliteta rada u ovoj vrhunskoj obrazovnoj ustanovi, kojoj ovom prilikom čestitam jubilej“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Direktor Politehničke škole Iso Planić naveo je da se od 26. aprila 2002. godine ova škola zove Politehnička škola i da ona obrazuje učenike u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju na srpskom, mađarskom i hrvatskom nastavnom jeziku za potrebe severnobačke regije u četiri područja rada: Građevinarstvo i geodezija, Šumarstvo i obrada drveta, Hemija, nemetali i grafičarstvo i Kultura, umetnost i javno informisanje.

„Škola je 2016. godine stekla status javno priznatog organizatora obrazovanja odraslih, a 2021. godine status javno priznatog organizatora obrazovanja odraslih za priznavanje prethodnog učenja“, izjavio je, između ostalog, Iso Planić.

Foto: Strahinja Babović

Pored otvaranja izložbe likovnih radova učenika, u okviru obeležavanja Dana Politehničke škole, čiji je moto „Zakorači u svet kreativnosti“, održana je i svečana akademija u prostorijama škole, a za večeras je, na subotičkom Otvorenom univerzitetu, planirano otvaranje izložbe „Moj put“ koja će oslikati bogatu karijeru poznatog Subotičanina Maćaša
Murenjija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lolek

pre 1 godinu

Direktor škole platio još jedan mandat, fujjj

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija