• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

30.04.2022

09:13

Da je neko drugi na mestu predsednika Srbije do sada bi ga slomili! Vučić jedini u stanju da izdrži i sačuva pravo naše države!

Fotoilustracija/AP Photo/Pixabay

Politika

Da je neko drugi na mestu predsednika Srbije do sada bi ga slomili! Vučić jedini u stanju da izdrži i sačuva pravo naše države!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić državnik koji je jedini u stanju da izdrži i sačuva pravo naše države da sama bira svoje prijatelje

"Da je bilo koji drugi političar u poziciji predsednika Vučića, do sada bi se slomio. Vučić nije, to mi i daje nadu", rekao je Vulin u intervjuu za Novosti.

Vulin je, povodom sve snažnijih pritisaka da Srbija uvede sankcije Rusiji, dodao da ne zna gde je predsednik Vučić i do sada nalazio snagu da se odupre pritiscima najmoćnijih zemalja da Srbija napusti politiku neutralnosti.

"Duboko sam protiv sankcija Ruskoj federaciji i znam da je Aleksandar Vučić jedina brana takvim potezima", rekao je Vulin ocenjujući da je Srbija previše mala zemlja za tako krupnu grešku.

Ukazujući da kad god je Rusija jačala ni Srbija nije slabila, Vulin je rekao da Srbija nije vodila ratove zbog Rusije, ali Rusija "zbog nas jeste".

Osvrćući se na izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina u kojoj je uporedio Kosovo i Metohiju i Donjeck i Lugansk, Vulin je rekao da se citira jedna Putinova izjava o KiM koja, kako je naveo, i njemu smeta, ali se zaboravlja koliko puta nas je Putin baš po pitanju Kosova podržao, pa i zaštitio. "Jeste nas Rusija razočarala što nije izazvala treći svetski rat zbog bombardovanja Srbije, ali valjda su nas bar malo više razočarali oni koji su nas bombardovali", smatra Vulin.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Aleksandar Vulin

Naveo je da, ako je Kosmet mera po kojoj ćemo meriti i Rusiju i EU, onda se boji da "EU nema baš nimalo šanse da bude naša trajna orijentacija".

Vulin je rekao da će trenutno stanje proći, da će veliki opet naći načina da se dogovore, ali je postavio pitanje hoćemo li, kada se budu dogovarali, da imamo Rusiju uz sebe ili da se u potpunosti oslonimo na Zapad.

"Ne bih voleo da vidim sednicu Saveta bezbednosti na kojoj se raspravlja o Republici Srpskoj, a Rusija nas podseća na tamo neke sankcije i počinje da se po savetu naših mudraca slučajnih Srba ponaša pragmatično i u skladu sa evropskim načelima i vrednostima", istakao je Vulin.

Vulin je ocenio da je naoružavanje i obučavanje Prištine pretnja Srbiji i da je cilj da Srbija bude izazvana.

Govoreći o tome što javnost još čeka rasplet slučaja nezakonitog prisluškivanja predsednika Srbije, Vulin je rekao da je MUP dokazao prisluškivanje predsednika i njegove porodice i da će se videti šta pravosuđe misli o onome što je MUP dostavio i uradio.

"Nesporno je da su visoki funkcioneri MUP planski stavljali određena lica na mere, znajući da će ostvarivati komunikaciju sa predsednikom Vučićem ili članovima njegove porodice", rekao je Vuilin i ukazao da nijedno lice koje je bilo na merama nije procesuirano, što, kako je istakao, govori da su mere bile upotrebljene ne za dokazivanje krivičnih dela, već za nadzor njihove komunikacije sa porodicom Vučić.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

Na pitanje dokle je policija stigla kada je reč o istrazi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Martka Miljovića, Vulin je odgovorio da je Tužilaštvo do sada dokazalo pet ubistava i da očekuje proširenje opružnice za još dva ubistva. Dodao je da se može očekivati da tokom suđenja budu pronađeni novi dokazi koji bi vodili ka rasvetljavanju još nekih teških ubistava.

Kada je reč o hapšenju Darka Šarića i tome što se u javnosti pominju i visoki državni funkcioneri koji su navodno bili na njegovom platnom spisku, Vulin je naglasio da nema sumnje da je taj klan imao uticaj na brojne ljude, ne samo u Srbiji.

"Njihove plaćenike ćemo naći ali je još važnije pronaći njihove nalogodavce. Teško mi je da poverujem da su u zemlji veličine Crne Gore nastali i "kavčani" i "škaljari" i Šarići" i da to niko u državnom aparatu nije primetio. Biće pre da ih je podržao, ako ne i stvorio, ali ih je sigurno kontrolisao", ocenio je Vulin.

Vulin je rekao da je MUP Srbije ostvario saradnju sa policijama Grčke i Crne Gore, pošto se istraga protiv te kriminalne grupe vodi i u tim zemljama. Naveo je da će u narednim danima imati poseban sastanak sa ministrom policije na temu ubistava u Atini i Krfu. "Kako će se odvijati saradnja sa Crnom Gorom, tek ostaje da se vidi. Do sada nismo imali posebno dobru komunikaciju", rekao je Vulin.

Na pitanje da li očekuje da će biti deo nove vlade ili će, kako neki tvrde, preovladati pritisci zapadnih ambadora da ne bude u ministarskom timu, Vulin je odgovorio da je to nevažno pitanje."Pustite mene i Vučića da se time bavimo", rekao je Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
žare

pre 1 godinu

Zato je i dobio poverenje građana u tolikom broju jer verujemo u ono što radi za srbiju.

ža

pre 1 godinu

Ponos nacije radi najiskrenije i punim bićem za interese srbije.

žare

pre 1 godinu

Srbija ima predsednika kakvog samo poželeti može i ponosni smo na tu činjenicu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija