• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2022

14:50

Dačić sa Hilom o situaciji u Evropi i na Zapadnom Balkanu!

printscreen

Politika

Dačić sa Hilom o situaciji u Evropi i na Zapadnom Balkanu!

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora SAD Kristofera Hila, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u Evropi i na Zapadnom Balkanu, kao i o daljem razvoju srpsko-američkih bilateralnih odnosa



Sagovornici su se složili da je za napredak Srbije i celog regiona ključno očuvanje mira i stabilnosti, te da je u tom smislu podrška SAD od izuzetnog značaja, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i o dijalogu Beograda i Prištine i zajednički je poručeno da otvorena pitanja u dijalogu treba da se rešavaju pod pokroviteljstvom EU.

Dačić je izrazio nadu da će se uspešna saradnja sa Ambasadom SAD u Beogradu nastaviti i tokom mandata ambasadora Hila, te da će dobri odnosi Srbije i SAD biti dodatno unapređeni.

Ambasador Hil je istakao da postoji veliki potencijal za privredni razvoj regiona, naglašavajući da je neophodno raditi na boljoj promociji i privlačenju američkih investitora.

On je pozdravio inicijativu "Otvoreni Balkan" i nameru Srbije da stavi ekonomska pitanja u fokus regionalne saradnje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija