• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2022

15:31

TIH NEKOLIKO GAJBI JABUKA, NE BI IMALO NIKAKVOG EFEKTA... Drašković: Sankcije nisu protiv Rusije, već protiv Kremlja!

Politika

TIH NEKOLIKO GAJBI JABUKA, NE BI IMALO NIKAKVOG EFEKTA... Drašković: Sankcije nisu protiv Rusije, već protiv Kremlja!

Podeli vest

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drašković naglasio je danas da se pritisci koji se tiču uvođenja sankcija ne odnose na Rusiju, već na vlast u Kremlju i izrazio očekivanje da bi pobuna ruskog naroda, koja, kako kaže, tinja, mogla da bude odlučujuća i spas ne samo za Ukrajinu, već i za Rusiju i ceo svet od sve bliže nukelarne katastrofe


- Te sankcije o kojima se priča, nisu protiv ruskog naroda već protiv režima koji vrši najveći zločin i protiv Rusije, ruskog naroda, nad njegovom velikom kulturom - rekao je Drašković za Tanjug.


Drašković navodi da sankcije - nekoliko gajbi jabuka, koje bi Srbija uvela Rusiji ne mogu imati nikakvog efekta na vlast.

- To treba da bude poruka osude, poruka solidarnosti sa napadnutim Ukrajincima i ruskim narodom na kojim se vrši zločin - rekao je Drašković i naveo da ga brinu druge sankcije koje moraju biti uklonjene ako Srbija, kaže, misli da živi i da ima budućnost.

Na pitanje da li će pritisci na Srbiju rasti, ponavlja da priču o sankcijama, ne doživljava kao pritiske.

- Imam drugu vrstu pritisaka pred očima, a to je pritisak od sankcija koje je Srbiji dugo vremena uvela ''kagebeovska pamet''. Kada bi uklionli KGB, tu Udbu, antizapadnu, antidemokratsku, anticivilizacijsku, zločinačku, kada bismo uklonili njene vladike, pisce, akademike, komentatore, obožavatelje, trovače naroda koji menjaju genetiku srpskog naroda, moralnog naroda, nikakvih pritisaka ne bi bilo - naveo je Drašković.

- Kakvih pritisaka, da se opredeli - za šta, da podrži ubistvo Ukrajine, nesreću i navjeće poniženje, zločin nad Rusijom - to ne podržava - rekao je Drašković i dodao da mora da ponovi reči Andreja Kozirjeva, ministra spoljnih poslova u vreme predsednika Borisa Jeljcina - svaki prijatelj Rusije u Rusiji i svetu danas mora biti protiv "Putinovog režima".

Prema njegovim rečima, u toj ruskoj pobuni koja tinja i narasta najveća je nada.

Drašković je dodao da vlast u Kijevu čine pripadnici KGB-a, siloviti fanatici antizapadni koji propovedaju da su Rusi narod Džingiskanove krvi, da je Rusiji put i budućnost na istoku, što dalje od zapada i Evrope.

- Ta pobuna ruskog naroda, nadam se da će na kraju odlučiti i spasiti i Ukrajinu i Rusiju i svet od sve biliže nukelne katastrofe - naveo je Drašković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maya elijah

pre 1 godinu

pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Shira elijah, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao toliko čudan i ne razumijem što se događa, on je prepun od kuće do druge žene, toliko ga volim da i ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da budem siguran muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plačući i plačući tražeći pomoć, pričala sam o tome s njegovom obitelji ali nisam dobila odgovor. Tako mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Pričala mi je o čovjeku po imenu dr. Alaba, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao nebrojenim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa . Stvarno sam se uvjerio, brzo sam kontaktirao njegovu email adresu, dralaba3000@gmail.com ili njegov WhatsApp/viber na taj broj +1(425) 477-2744. Objasnim mu sve svoje probleme, rekao mi je da ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, a ja sam to rekla, rekao je da će se nakon 3 dana moj muž vratiti i početi moliti, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

Nebojša Berak

pre 1 godinu

Ko jos shvata ozbiljno i kao civeka presvega Vuka Draskovica klasicnu podrepnu muvu zapada, potpisnika SOFA sporazuma kojo omogucava NATO da mogu u Srbiji da ubiju, siluju, a da ne odgovaraju pred nasim sudovima. Da mu nije pruzena reanimacija i odrzavanje u zivotu nasilnim putem, njegova snaga je jednaka snazi Cedomira Jovanovica. On je nasao da spominje Kremlj i Putina i sankcije. Srbija nikada nikome ne treba da uvede sankcije jer je i sama bila zrtva istih. A njrga je najbolje opisao njegov jum Vojislav Seselj sa naslovima knjiga. Pametnome dosta.

Tomić Bane

pre 1 godinu

Hoćeš li ti kupiti tih nekoliko gajbi jabuka belosvetska morončino. Prizivaš Kozireva, koji nam je jade naneo.

Rade R

pre 1 godinu

Vuk Drašković je stari izdajnik i dupelizce zapada! Jedno đubre najobičnije!

Camil

pre 1 godinu

Zavezi, prodana duso. Ti imas naj manja prava da bilo sta kazes. Kad je srpski narod umirao od Nato bombi sakrio si se u Francusku. Niko te nizasta nepita , sakrij se i cuti.

zemlja prokletih

pre 1 godinu

Vlast i pare su bitniji od Rusije i Pravoslavlja za ove izrode iz SNS mafije. Kad mogu da brane Koluviju i Dijanu Hrkalović, da se prave ludi zbog Rošavog glavoseče, zašto bi ih bilo briga za neku tamo Rusiju?

Raka

pre 1 godinu

Izađi iz javnih preduzeća po beogradu i ti i Dana, Živi od para koje dobijaš sa Zapada da od junaka sa Ravne Gore dođeš do seronje iz kruga dvojke.

Ljuba

pre 1 godinu

Šta baljezgaš lopužo jedna i prodana dušo, pa dali stvarno misliš da tvom lupetanju neko poklanja pažnju. Sklonite ovoh debila i provokatora i neprijatelja Srpskog naroda, koji se lažno kune u Srbiju i srpstvo.... citiraću poznatog pesnika: "Teško zemlji u kojoj psi ćute a kamenje laje"!

Laki

pre 1 godinu

Koliko ovaj Draskovic nema pojma sa politikom. Lupeta od 1990. godine i ne prestaje. Draskovicu, menjas misljenja kako vetar dune i donese ti miris novca. Ovaj novac koji ti očekuješ od tvojih zapadnih gazdi umazan je krvlju onih kojima su ti zapadni "vlasnici" sveta isli da pomazu. Umazan je krvlju ucenika i policajca ubijenih u devetomartovskim nemirima koje si ti inicirao za racun fasista koji su te placali. Isti ti fasisti nisu dozvolili da se u Ninbergu sudi ukrajinskim nacistima. Sada si ti zabrinut za Azovce, naslednike tih nacista. Tebe treba obrijati na suvo.

Mapko

pre 1 godinu

Covek, udbas koji je povukao optuzbu protiv NATO pakta, a sebi daje za pravo da 20 godina nam soli pamet kako se treba kazniti atentatore na ibarskoj magistrali, sto znaci, da udbas za sebe trazi pravdu, a skratio je Srbima pravo na pravu, takav lik, nema moralno pravo da nam prica nebulozne price i da nam soli pamet.

Rade

pre 1 godinu

Једи говна идиоте проклети ! ! ! ! !

Sara

pre 1 godinu

Која је он срамота од човека!

Mile Plavi

pre 1 godinu

Ko daje mesto u medijamaovom NATO lobisti i antisrbinu.Kakav on ima pa komentar i ko ga cita

Mrvica

pre 1 godinu

Izađi ti na izbore i onda lepo posle toga deli savete.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

хоће ли неко,коначно,исчупати језик овој змији,лудаку ,антисрбину,проданој души.зако су и нама говорили ''да не бомбардују народ него милошевића''.ХВАЛА БОГУ ПА НИСИ СПОСОБАН ДА ПРАВИШ ДЕЦУ,па нас остави да ми бринемо о будућности наше

Branka

pre 1 godinu

Драшковићу бруко и срамото, ово није први пут да будалесаш јавно, али је као и све до сада огавно и ако бога знаш престани да се бавиш политиком јер си се до сада сваки пут, али сваки пут обрукао пред богом и народом. Колико ли су ти овога пута платили??? Претпостављам, веома мало, јер је свака реч без тежине, апсолутна глупост... на кога ли се ти позиваш када причаш о руском народу? На ону шаку јада опозиционара у Русији која би као и ти продала рођену мајку само да себи обезбеди лагодан живот, на оне који нису излазили из америчке амбасаде, јер тамо добијају инструкције и наравно дневнице, да пљују Русију и Путина... иста сте ви сорта, па је све јасно, свака птица своме јату лети, али хвала богу да су те Срби одавно отписали као неког ко лаје док каравани пролазе. Као некога ко нема никад ништа паметно да каже.

mihajlovic radomir

pre 1 godinu

Jel u Kremlju Cajkovski predsednik vlade ? Ja se ne razumem u politiku , al interviju Vuka Draskovica mi mnogo toga razjasnio - sankcije su protiv Kremlja , ne protiv Ruskog naroda ! Onog dirigenta neznam cije filharmonije treba Ruski narod da ga se odrekne i protera u Kremlj - tamo je njegovo mesto , jer je i on kaznjen ( nije dirigovao lepo ) ! A te nekoliko gajbi jabuke koje Draskovic pominje mozda su crvljive , pa bi sramota bilo poklanjati tudje jabuke ( i to ctvljive ) - onima koji ti pomazu ; ali te nekoliko gajbice su za Kremlj , ne za Ruski narod !!!

zoran

pre 1 godinu

Govno najobicnije. Zasto bilo ko ovu budalu ista pta?!

SRBOLJUB RUSOLJUB

pre 1 godinu

ZAR JE OVA NIŠTARIJA JOŠ UVEL ŽIVA??? KAKVA ŠTETA!!! MNOGO JEDE GOVNA, A NIKO NE MOŽE DA MU ZABRANI!!!

Dimitrije

pre 1 godinu

Ovoga će da napuste i poslednja dva člana SPO, on i Dana

PETAR

pre 1 godinu

VUCE ,BRADATO CUDOVISTE OD LJUSKE RASE,PA I NEKOLIKO RUSKIHCECENA DA TI KRESNU DANICU NEBI BILO NIKAKVE STETE ,A BILO BI KORISNO DANICA KOJA JE ZELJNA TOGA PORED TEBE ZIVOG MRTVACA BILA BI SRECNA..NO PUKA ZA OVO BRADATO MAJMUNSKU FACU ,UZIVAJ U ZAPADNOJ PENZIJI I NE KACISE NA CECENSKI K...C

Cika Sale

pre 1 godinu

Sta bre ovaj dzabalebsus ima da prica vise kad je pokrao pola Srbije i on i njegova danica izdali su Srbiju i jos dan danas zive na grbaci Srpskog Naroda kao oni opipani Karadjordjevici dokle bre da crncimo za te parazite . Pa pitajte ga zasto da uvodimo Rusiji sankcije zasto jel po naredjenju Amerikanaca i EU kad bi to uradili to bi znacilo da uopste nismo nezavisna Drzava bravo za naseg Predsednika bas je pametan i svaka mu cast kad je tako hrabar a znase kavi su bili ovi dodjosi i prodane duse kada su oni bili na vlasi upropastili su nas za sva vremena i jos laju okolo.

Zoka

pre 1 godinu

Molim vas gospodo novinari, nemojte više ovu spodobu pitati za bilo kakvo mišljenje. Štokažu danas deca on je fuj.

tomy_barracuda

pre 1 godinu

Nikakav pisac, nikakav politicar. Budala.

Duška

pre 1 godinu

Vuk Drašković....bolesnik...ionako ima invalidsku penziju....daleko mu lepa kuća....uvek je bio antiprotivan...sramota srpskog roda...

Vasilije

pre 1 godinu

Jadni Vuk, vazda na pogresnoj strani. Uvek promasi, al naplati promasaj, ko u kladionici. Jedina dobra procena je Danina apanaza kod tih Rusa, van zidina Kremlja...smesan

Slobodan

pre 1 godinu

G***o jedno kada vratiš vilu koju si dobio od Miloševića onda se obrati narodu , a do tada si trebao biti na višegodišnjoj robiji.

Amater

pre 1 godinu

KOLIKO ZLA PROSIPAS PO SRBIJI A NIJE TI MESTO U NJOJ,SRECA PO SRBIJU STO CE IZA TEBE OSTATI SAMO LIK KOJI JE BIO POD SKUTIMA MIRE I SLOBODANA MILOSEVICA.

DOBRIVOJ

pre 1 godinu

To govno treba objesiti na Terazijama i to za jaja

Zoks

pre 1 godinu

Da li je moguće da nemate od koga da uzimate intervju, nego od tog bolesnog retarda, Menjajte se!

Krajišnik

pre 1 godinu

Dakle, gajbice su problem, a ne gas i nafta? Jedno poltronsko ništavilo koje je trebalo da ode u Hag umesto Šešelja jer je bio veći nacionalista od njega, okrenulo je ćurak da bi spasilo dupe, opljačkao BG, posekao Zvezdarsku šumu, prisvojio stanove i poslovne prostore, a sad priča o demokratiji. Fuj!

Dule

pre 1 godinu

Nikada mi nece biti jasno zasto trazite misljenje coveka koji je politicki mrtav. Draskovic od coveka koji je govorio da treba sake odseci onome ko drzi tudju zastavu pa do coveka koji bi Srbiju da gurne u ambis gore nego sto je to uradio Tadic sa svojom ekipom.

Pop27

pre 1 godinu

Što bi u LE rekli - Poganac! I to onaj najgđi.

EU danas objavljuje NOVE SANKCIJE Rusiji!
Planeta

EU danas objavljuje NOVE SANKCIJE Rusiji!

Očekuje se da će Evropska unija danas predstaviti šesti paket sankcija Rusiji koji bi prvo razmatrali ambasadori 27 zemalja članica, a zatim i Evropski parlament, a kako se najavljuje, odnosio bi se na rusku naftu kao i na banke

04.05.2022

08:32

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija