• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

06.05.2022

09:22

VEĆ DANIMA NI TRAGA NI GLASA OD SRPSKE OPOZICIJE! Izgubili izbore, posvađali se, a onda nestali!

printscreen

Politika

VEĆ DANIMA NI TRAGA NI GLASA OD SRPSKE OPOZICIJE! Izgubili izbore, posvađali se, a onda nestali!

Podeli vest

Dobili su poslaničke i odborničke mandate, sada imaju osigurano finansiranje, pa im je najlepše da ćute i sve probleme ostave Aleksandru Vučiću

Lideri opozicionih partija i njihovi najbliži saradnici netragom su nestali sa političke scene! Odmah posle izbora posvađali su se na krv i nož zbog odgovornosti za loše rezultate, a onda su povukli u duboku ilegalu.

Dragan Đilas i Vuk Jeremić međusobno su se optuživali za poraz na izborima. Lider Dveri Boško Obradović najavio je mogućnost da napravi savez sa Jeremićem protiv Đilasa, dok je general Zdravko Ponoš optužio lidera SSP da mu nije pomogao u kampanji... Uz Obradovića, Jeremića i Ponoša, kao i Zorana Lutovca i Pavla Grbovića, Đilasa su napali  i predstavnici "Zavetnika" i koalicije "Moramo", optužujući ga da je na svoju ruku i bez dogovora u opoziciji otišao na sastanak s Aleksandrom Vučićem. I to je, ukratko, politički bilans aktivnosti opozicije nakon izbora 3. aprila, posle čega su opozicioni prvaci bukvalno - nestali!

Foto: informer.rs

Dragan Đilas, jedan od lidera opozicije

Stručnjaci kažu da je opozicija nestala "sa radara" zbog međusobne svađe, ali i zato što im je politički korisnije da ćute i sve probleme prepuste aktuelnoj vlasti i predsedniku države.

Izbegavaju odgovornost

Politikolog Boban Stojanović, inače blizak Đilasu i njegovoj politici, kaže da se opozicija "raspršila, posvađala i netragom nestala".

Tepićeva: Neki su glumili opoziciju!

Potpredsednica SSP Marinika Tepić, jedna od retkih koja se uopšte oglasila u poslednjih sedam dana, ocenila je da nedavni razgovor Dragana Đilasa s Aleksandrom Vučićem o lokalnim izborima u Beogradu "otvara priliku da pravda i izborna volja budu zadovoljene"!?!

Foto: Tanjug

Zamišljena Marinika Tepić

Đilas i Vučić na tom sastanku nisu postigli dogovor o raspisivanju novih lokalnih izbora u Beogradu, već su razgovarali o načinu rešavanja političke krize u glavnom gradu. Svi putevi vode do novih izbora, na kojima bi bilo manje mogućnosti za zbunjenost birača ili pogrešne zaključke jer nisu imali priliku da vide ko bi post festum išao uz ovu vlast, a prikazivao se pre izbora da ne bi - "objasnila" je Tepićeva.

- Koja opozicija? Koje su njihove aktivnosti? Ne postoje, nema ih! Najveći izazivači, drugoplasirani na parlamentarnim i beogradskim izborima, izgubili su se. Nezamisliva je njihova saradnja, a to nikome ne ide u prilog. Đilas je možda najveći gubitnik, ne izbora, već posle izbora, a Narodnoj stranci nikako ne ide u prilog to što su sedeli zajedno sa SSP i posle se posvađali kao najgori neprijatelji, na krv i nož. I ona čudna proslava koalicije "Moramo" distancirala je birače od njih. Da se dese ponovni izbori, svi bi u opoziciji dobili manje glasova - ističe Stojanović.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković naglašava da je ovo sasvim očekivani scenario koji nikoga upućenog ne iznenađuje previše.

Foto: Printscreen You Tube/Novo jutro

Dejan Vuk Stanković

- Svako je otišao na svoju stranu. Samo neki i retki su rekli šta misle o sankcijama Rusiji. Evroreformisti su podržali Evropsku uniju i Ukrajinu, ali tek nakon kampanje, što je odraz oportunizma. A desnica pomalo podržava Putina, ali iz daljine, odmeravajući svaki potez vlasti... Svi bi sad najradije na produženi letnji raspust i na neko toplo more, a da istorijske izazove, političke probleme i ekonomske teškoće ostave samo Vučiću - objašnjava Stanković.

Važni lični interesi

Marko Matić, šef Centra za odgovorne medije, kaže da je opozicionim liderima i njihovim saradnicima do Srbije i njenih građana stalo taman toliko da dobiju šačicu mandata.

Foto: Printscreen You Tube/Novo jutro

Marko Matić

- Lično su se sad finansijski namirili, a problemi i izazovi sa kojima se naša zemlja svakodnevno suočava očigledno im nisu u sferi interesovanja. Biće zanimljivo videti i kako će izgledati njihov angažman u republičkoj Skupštini i beogradskom parlamentu. Od političkog angažmana svih aktera u ovim izazovnim vremenima zavisiće budućnost naše političke scene, koja će, izvesno, u narednom periodu pretrpeti ozbiljne personalne i političke promene - uveren je Matić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zemlja prokletih

pre 1 godinu

Sanjaju da su deo vladajuće koalicije, da će veliki vođa biti milostiv ????

Fikus

pre 1 godinu

"opozicionim liderima i njihovim saradnicima do Srbije i njenih građana stalo taman toliko da dobiju šačicu mandata" Stvarni cilj opozicije upravo to i jeste bio i svraha izlaska na izbore. Znali su oni da nemaju nikakve šanse da uzmu vlast niti da ozbiljnije ugroze SNS a pogotovo Vučića. Samo je trebalo preći cenzus da bi se obezbedilo kakvo takvo finansiranje iz državne kase (koliko god to bilo) i da se određen broj "eleitnih" opozicionara uhlebi u poslaničkim klupama, da ne budu na bankovnom računu Đilasa i Jeremića. Niti će oni stvarno sedeti u parlamentu za vreme zasedanja, niti će učestvovati u radu, niti ih to interesuje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija