• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2022

11:26

Popović: Srbija i Rusija su uvek bile na pravoj strani istorije!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

Popović: Srbija i Rusija su uvek bile na pravoj strani istorije!

Podeli vest

Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović, koji učestvuje u šetnji "Besmrtnog puka" povodom Dana pobede nad fašizmom poručio je da su Srbija i Rusija uvek bili na pravoj strani istorije


Popović je novinarima rekao da su "naše deke i bake" pobedile u Drugom svetskom ratu sa braćom i sestrama iz Rusije

"Mi imamo obavezu da svim političkim sredstvima branimo dve najveće vrednosti Srbije - slobodu i nezavisnost", naveo je Popović.

On je podsetio da se danas sećamo naših predaka koji su u Drugom svetskom ratu bili spremni da polože svoje živote upravo kako bi zaštili najvišu vrednost srpskog naroda - slobodu.


Naveo je da naša generacija danas mora da pokaže da je dostojna svojih predaka, kao i da možemo da budemo ponosni jer smo uvek u prošlosti bili na pravoj strani istorije.

Šetnja "Besmrtnog puka" do Groblja oslobodilaca Beograda

Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, od Vukovog spomenika do Groblja oslobodilaca Beograda, organizovana je šetnja "Besmrtnog puka" u organizaciji Ambasade Rusije u Srbiji.

Građani, među kojima su ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, ministar Nenad Popović, direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, okupili su se ko Vukovog spomenika oko 10 sati, a u šetnju su krenuli Ruzveltovom ulicom oko 10.30.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Na Groblju oslobodilaca Beograda biće položeni venci i cveće u okviru Spomen-kompleksa, a cremonija će obuhvatiti i svečano polaganje venaca na Spomenik oslobodiocima Beograda i Večnu vatru.

Takođe, venac će biti položen i na Spomenik Crvenoarmejcu.

U ceremoniji će učestvovati i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, SUBNOR-a.

Dan pobede nad fašizmom obeležava se 9. maja kada je 1945. godine sovjetski maršal Žukov ratifikovao ispred Saveznika sporazum o nemačkoj kapitulaciji, koji je dan ranije u ime Trećeg rajha potpisao nemački feldmaršal Vilhelm Kajtel.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija