Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.05.2022

15:48

PALMA: PRIJATELJSTVO IZMEĐU SRBIJE I EGIPTA PRETVORITI U EKONOMSKU SARADNJU

informer.rs

Politika

PALMA: PRIJATELJSTVO IZMEĐU SRBIJE I EGIPTA PRETVORITI U EKONOMSKU SARADNJU

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas u zvaničnu posetu ambasadora Arapske Republike Egipat u Srbiji Basela Salaha

 

- Danas smo sa Njegovom ekselencijom ambasadorom Arapske Republike Egipat u Srbiji Baselom Salahom razgovarali o ekonomskoj saradnji. Mi smo upravo iz Jagodine pre 4 godine otvorili intenzivniju saradnju sa Egiptom. Za Srbiju je važno da Egipat u narednom periodu za ono što uvozi iz drugih država da prioritet proizvodima iz Srbije. Ono što će u naredne dve godine biti najdeficitarnije je hrana, a Srbija ima dovoljno prehrambenih i poljoprivrednih proizvoda i za svoje potrebe i za izvoz. Važno je da prijateljstvo između naše dve zemlje bude još jače i da to prijateljstvo pretvorimo u ekonomsku saradnju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Egipta El Sisi imaju dobru saradnju, što je važno za jačanje ekonomske saradnje - izjavio je Marković rekavši da su u organizaciji Skupštine grada Jagodine i Jedinstvene Srbije, a o trošku donatora, dosada 4 delegacije sa ukupno 450 zdravstenih radnika iz cele Srbije boravile u egipatskom gradu Hurgadi.

- Dobili smo za ta putovanja veoma povoljne cene, a već imamo veoma povoljnu ponudu od guvernera regije gde se nalazi poznato egipatsko turističko mesto Šarm El Šeik da dođemo u Šarm El Šeik i ta poseta će se desiti u oktobru ove godine. Ja sam u Hurgadi dobio titulu Oskar popularnosti kao najpoznatiji stranac i to mi je prva titula iz te bratsko – prijateljske afričke zemlje - kazao je Marković, dodavši da je Egipat najmoćnija država Bliskog istoka u svakom pogledu.

Foto: informer.rs

Dragan Marković Palma je rekao novinarima da njegov današnji gost Basel Salah nije ni u kakvom srodstvu sa trenutno najpoznatijim fudbalerom iz Afrike, Mo Salahom koji igra za Liverpul, ali da je ambasador veliki zaljubljenik u fudbal i da zna da ceo Egipat navija za Liverpul zbog Mo Salaha.

BASEL SALAH: NIJE PALMA NAJPOZNATIJI STRANAC NEGO NAJPOZNATIJI EGIPĆANIN U HURGADI

- Ja sam veoma počastvovan što sam danas gost Jagodine i ponosan sam što sam ambasador svoje zemlje u Srbiji. Tek sam tri meseca u Srbiji, a naišao sam samo na prijateljstvo i saradnju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pružio mi je kao ambasadoru Egipta svu potrebnu pomoć. Gospodin Palma nije najpoznatiji stranac u Hurgadi, on je za nas najpoznatiji Egipćanin koji je mnogo učinio za jačanje saradnje između naše dve zemlje. Ja sam danas u Jagodini imao više razgovora sa predstavnicima veoma uticajnih kompanija i kao ambasador učiniću sve da se pojača privredna saradnja između dve zemlje i da se što više prozivoda iz Srbije izveze u Egipat. Imamo mnogo mogućnosti za saradnju u poljoprivredi, telekomunikacijama, zdravstvu i turizmu - rekao je egipatski ambasador u Srbiji Basel Salah.

Foto: informer.rs

Marković i Salah danas su u Jagodini razgovorali sa rukovodstvom kompanija Feman, Vibak Balkani i Testeral o mogućnostima izvoza u Egipat. Fabrika za proizvodnju elektroopreme Feman već je poslala ponudu jednoj velikoj egipatskoj kompaniji u vrednosti od pola miliona dolara za svoje proizvode.

Ambasador Egipta obišao je i turističke potencijale Jagodine, Muzej voštanih figura gde se slikao sa voštanim figurama nekadašnjeg i sadašnjeg predsednika Egipta, Gamala Abdela Nasera i El Sisija, a obišao je i Akva park, šetalište Potok sa najvećim veštačkim vodopadom u ovom delu Evrope kao i jagodinski Zoološki vrt „Tigar“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija