• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.05.2022

09:10

NOVA RUNDA DIJALOGA! Petković i Bisljimi o tablicama, eneretici i nestalima!

Kancelarija za Kosvo i Metohiju

Politika

NOVA RUNDA DIJALOGA! Petković i Bisljimi o tablicama, eneretici i nestalima!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sataće se danas od 9:30 sati u Briselu sa specijalni predstavnikom EU Miroslavom Lajčkom u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača

Iz EU je najavljeno da će se sa Petrom Petkovicem i Besnikom Bisljimijem danas nastaviti razgovor o registarskim tablicama, energetici i nestallima.

U Briselu dodaju da od uspešnosti razgovora glavnih pregovraca zavisi i priprema dijaoga Begrada i Prištine na najvišem nivou kao i da se nadaju da bi do sastanka Vučića i Kurtija moglo da dođe već tokom maja.

”Cilj je da se nastave diskusije o pronalaženju puta napred po brojnim pitanjima i pripremi naredni sastanak Dijaloga na visokom nivou”, izjavio je portparol EU Peter Stano za Tanjug.

Nakon održanih bilateralni sastanaka Lačak sa delegacijama Beorada i Prištine popodne bi trebalo da se održi i trilateralni sastanak delegacija Beorada, Prištine i EU.

Na prethodnom sastanku, održanom krajem aprila, glavni pregovarači Beograda i Prištine nisu uspeli da postigu sporazum po pitanju trajnog rešenja za registrske tablice za vozila koja prelaze administrativnu liniju između KiM i centralne Srbije.

EU, kao glavni posrednik u dijalogu, tada je ocenila da se od glavnih pregovarča ”očekuje” o tom pitanju postignu dogovor na ”narednom sastanku”, pozvavši obe strane da se uzdrže od jednostranih akcija na terenu.

Kada je reč o energetici, iz EU navode da se radi na dva energetska sporazuma, a da je usaglašavanje zajedničkog teksta sporazuma ”vrlo blizu”.

Dodaje se da se stiglo ”blizu” i dogovoru o ”političkoj deklaraciji o nestalima”.

Po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština iz EU ponavljaju da se sve što je ranije dogovoreno mora primeniti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zemlja prokletih

pre 1 godinu

Trebali smo pare odvojene za ovog mutavog preletača Petkovića dati socijalno ugroženoj deci u Srbiji. Problem je što partijskih parazita kao mutavi Petković ima milion! Treba finansirati toliku vojsku botova...

Rade R

pre 1 godinu

Čemu služe ti "novi pregovori"!? Da bi zaboravili na stare koje šiptari neće da poštuju! Da opet nešto potpišemo i mi poštujemo a oni opet neće da poštuju! Proglasiti okupiranu teritoriju od strane NATO-a i šiptara i kad se stvore uslovi osloboditi od okupatora, a doći će vreme da postoje uslovi!

SRBIJA SPREMA ŽESTOK ODGOVOR NA SNAŽAN PRITISAK IZ BRISELA! Neće ići kako su oni zamislili!
Politika

SRBIJA SPREMA ŽESTOK ODGOVOR NA SNAŽAN PRITISAK IZ BRISELA! Neće ići kako su oni zamislili!

Priština će danas podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope, a Srbija će na to žestoko odgovoriti svim raspoloživim političkim sredstvima, počevši od kampanje za povlačenje priznanja lažne države Kosovo, pa dalje. Ovo je sinoć u Briselu saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle teških razgovora na večeri koju je organizovao šef diplomatije EU Žozep Borelj za lidere Zapadnog Balkana

12.05.2022

07:40

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija