• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.05.2022

11:34

LJUDI, ŽIVIMO U USLOVIMA NEOBJAVLJENOG SVETSKOG RATA - IGRA SE POKER U GLAVU - POSTOJI REALNA OPASNOST OD NUKLEARNOG SUKOBA!

printscreen

Politika

LJUDI, ŽIVIMO U USLOVIMA NEOBJAVLJENOG SVETSKOG RATA - IGRA SE POKER U GLAVU - POSTOJI REALNA OPASNOST OD NUKLEARNOG SUKOBA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da će rat u Ukrajini dugo da traje, da će biti žešći nego danas, pogotovo od jeseni, i da smatra da je veća mogućnost da bude nuklearnog sukoba, nego da ga ne bude


Gostujući na TV Prva, a na pitanje da li ga nešto dodatno zabrinjava povodom situacije u svetu, Vučić je rekao da je to što obe strane isključivo žele poraz one druge u Ukrajini.


- Sve sam razumeo. Igra se poker u glavu. Niko neće mir, svi hoće poraz druge strane. Dugo će da traje i biće veći sukob nego danas - poručio je Vučić.

On je posebno skrenuo pažnju na reči kineskog predsednika Sija, koji je upozorio Evropu da mora da vodi računa o svojoj bezbednosti sama jer ova mala, ograničena kriza u Ukrajini može da postane veliki izvor globalnih podela i globalnih sukoba.

- Ja očekujem veće sukobe na jesen, mnogo veće, zato očekujem paklenu zimu i za nas i za sve druge. Zato što vidim da nema dovoljno ozbiljnosti i odgovornosti - konstatovao je predsednik Srbije.

Na pitanje da li strahuje od nuklearnog sukoba, on je odgovorio da je ta mogućnost veoma realna.

- I to je sve što mogu da vam kažem. Mislim da je veća mogućnost da se dogodi, nego da se ne dogodi - rekao je Vučić.

On je naglasio da je nekad bolje neke stvari prećutati, ali da on nije izabran za predsednika da bi ćutao, već da bi govorio istinu narodu:

- Ljudi, nemojte da se ponašamo kao da se ništa oko nas ne dešava, i da čekamo da živimo bolje, a imamo uslove gotovo proglašenog svetskog rata i svetskog sukoba. Moj posao je da budem realan, a ne da lažem ljude. Ja i u kampanji ne želim da lažem ljude i obećavam ono što ne može da se ostvari. Koga god da slušate na bilo kojoj televiziji, ugasim jer ta željoteka i fontana želja kako oni znaju kako nam je lako i kako bi oni izdržali, to ne mogu da slušam - rekao je predsednik Srbije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbi narod cigana sa turskim o

pre 1 godinu

Samo pruglupi krezubi zaostali srbi puse laži ovog fasistickog bolesnika

Njanja

pre 1 godinu

Najbitnija je stabilnost naše države Srbije i mir a naš predsednik Vučić se apsolutno trudi da nas zaštiti od svega što se dešava u svetu i na tome mu hvala .

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija