• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2022

12:58

Brnabić na Tviteru: Samo u slučaju Srbije nema pomena o rezoluciji UN 1244 - ZATO ŠTO SU JE SVI IZ G7 PREKRŠILI!

Tanjug

Politika

Brnabić na Tviteru: Samo u slučaju Srbije nema pomena o rezoluciji UN 1244 - ZATO ŠTO SU JE SVI IZ G7 PREKRŠILI!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić oglasila se danas na Tviteru povodom zaključka sa sastanka G7 o potrebi poštovanja teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica.

 

- Trivia: U dokumentu (Policy Paper) sa sastanka G7, kao rešenje za svaki problem/krizu na svetu podseća se na poštovanje rezolucija SB UN. U slučaju Libije, traži se puno poštovanje rezolucija UNSB 2629, 2571, 2570 i 2292; u slučaju Sirije 2254 i 2118; u slučaju Irana 2231, itd - napisala je premijerka Brnabić i dodala:

- Samo u slučaju Srbije nema pomena o UNSBR 1244. Zato što su je svi iz G7 prekršili. Ovo pokazuje kompleksnost situacije i težinu položaja SRB koja poštuje međunarodno pravo i UN, uključujući i osnovne principe nepovredivosti teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država.

Foto: printscreen Twitter

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fikus

pre 1 godinu

Zato i jesmo pod stravičnim pritiskom da se i mi odreknemo i međunarodnog prava i rezolucije SBUN i suvereniteta ... I onda su oni besni što građani Srbije ne žele ni da čuju za NATO a sada već u velikoj većini ne žele ni EU ... Bezobrazni, bezobzirni licemeri

ratko

pre 1 godinu

a zasto onda vi lizete zadnjice NAtou i smrdljivom Eu,pa glasate protiv Rusije,ovaj narod se pita a ne vi pojedinci ne igrajte se glavom da idete protiv volje naroda,to sto je narod izabrao vas ne znaci da mozete da radite sta hocete,pocinjete da licite na zuti olos

Sasa

pre 1 godinu

Влада Србије треба на основу изјава званичника западних земаља да јавно од њих тражи повлачење признања тзв. Косова. Сваки дан на свим конференцијама за штампу, у свим обраћањима, дијалозима, самитима и слично треба инсистирати на њиховој контрадикторности на штету Србије. Како они инсистирају на "међусобном признању", ми њих треба да смарамо са причом о повлачењу признања.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija