• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2022

14:08

PRIŠTINA KRŠI DOGOVORE! Petkovic sa ambasadorom Turske o dijalogu BG i PR

Kancelarija za KiM

Politika

PRIŠTINA KRŠI DOGOVORE! Petkovic sa ambasadorom Turske o dijalogu BG i PR

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petković razgovarao je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem o dijalogu Beograda i Prištine

Priština, kako je upozorio Petković, i dalje nastoji da oteža i opstruira sve napore u sprovođenju dijaloga, što jasno potvrđuje činjenica da je i ovoga puta prištinska delagacija odbila da razgovara o uspostavljanju Zajednice srpskih opština i ostalim suštinskim pitanjima, čija bi rešenja omogućila normalizaciju odnosa na KiM.

Pored toga, prištinska strana kontinuirano krši dogovore u oblastima energetike, sporazume o registarskim tablicama, a ne postoji ni saradnja po pitanju nestalih lica, podvukao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je podsetio da Beograd dosledno pokazuje posvećenost i konstruktivnost u razgovorima sa Prištinom, jer je sproveo sve obaveze proistekle iz briselskog dijaloga, dok je Priština, pored stalnog kršenja sporazuma iz Brisela, protivpravnom odlukom da podnese zahtev za članstvo u Savetu Evrope, prekršila i Vašingtonski sporazum.

Beograd je, prema rečima direktora Kancelarije za KiM, suštinski zainteresovan za očuvanje mira i stabilnosti u pokrajini i na Zapadnom Balkanu i zato je važno odlučnim političkim i diplomatskim sredstvima sprečiti destabilizaciju regiona i nove konfrontacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Petković Kurtiju: Ko hoće da protera Srbe nema pravo da govori!
Politika

Petković Kurtiju: Ko hoće da protera Srbe nema pravo da govori!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju da onaj ko hoće da protera Srbe sa KiM, nema pravo da govori o tome šta Srbi žele, i pozvao ga da uspostavi Zajednicu srpskih opština (ZSO), kao što je predviđeno Briselskim sporazumom

19.05.2022

11:44

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija