• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.05.2022

17:51

BESPLATAN SIR IMA SAMO U MIŠOLOVCI! Ne možemo da kažemo da hoćemo samo pare EU, a nećemo obaveze! Vučić otvoreno nakon sastanka sa Mišelom!

Tanjug

Politika

BESPLATAN SIR IMA SAMO U MIŠOLOVCI! Ne možemo da kažemo da hoćemo samo pare EU, a nećemo obaveze! Vučić otvoreno nakon sastanka sa Mišelom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom, a nakon sastanka komentarisali su globalnu situaciju i krizu u svetu

- Kakav god da bude predlog EU o pristupanju Srbije, siguran sam da će biti usaglašen. Što se tiče naših unutrašnjih stvari, u poslednje vreme nemam snage da odgovaram na pojedinačna pitanja ovde. Kada sam rekao da će biti gladi u svetu, mnogi su mene napali što sam rekao da će biti gladi u Srbiji. Ne, rekao sam da će biti gladi u svetu. Biće teško nabaviti i naftu i energente. Ljudi kod nas su navikli da imaju sve i da država treba sve da im obezbedi. Ne, biće teško, ova zima će biti najteža, važno nam je da imamo dobru saradnju sa EU i da možemo da nabavimo sve. Važno je da i interkonektor sa Bugarskom uradimo do kraja godine, a da Bugari svoj deo urade do aprila, maja sledeće godine. Istovremeno moramo da razmišljamo kako da nabavljamo naftu. Ne znamo kakvi će biti novi paketi sankcija EU Rusiji, ali građani su navikli da o tome ne brinu. Kao što znate, vlasnici naše naftne kompanije su Rusi. Ako mislite da sir dobijate za džabe, besplatan sir ima samo u mišolovci. Nije ovde u pitanju priznanje Kosova, već normalizacija sveobuhvatnih odnosa Beograda i Prištine. To znamo od ranije. Nemojte više da se niko pravi lud da ne zna da je to tako. I pre nas neki i mi i svi znamo da je normalizacija odnosa sa Prištinom jedan od uslova za pristupanje sa EU. Ja sam u skladu sa našim Ustavom postavio stvari u razgovoru sa predsednikom Mišelom. Sa naše strane mora da postoji fer odnos, da nećemo samo pare od EU već moraju da postoje i obaveze - rekao je Vučić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mila

pre 1 godinu

Iskreno i pošteno, Vučić ništa ne krije i o svemu otvoreno govori, a to je za svako poštovanje

Mia

pre 1 godinu

To će omogućiti da mnoga naučno-tehnološka rešenja nađu primenu.

Mia

pre 1 godinu

Veoma važan sastanak, moramo gledati svoje interese kako bi naš put napretka išao dalje

Zečica

pre 1 godinu

Sva ova ulaganja u nasoj zemlji ukazuju da nas Evropa vidi kao vaznog partnera i buducu clanicu.

Zečica

pre 1 godinu

Svakako da je razvoj naučno-istraživačkih parkova veoma važan za ekonomski razvoj i evropski put Srbije.

nenad

pre 1 godinu

Predsednik je jos jednom pokazao gostoprimstvo !

i u tom smislu

pre 1 godinu

Predsednik Vučić sa svima otvoreno i jasno. Tako i treba!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija