• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.05.2022

10:39

PALMI U PARALIJI URUČEN ORDEN ZVEZDA GRADA KATERINI! U septembru ove godine glavna ulica u tom gradu će poneti njegovo ime!

informer.rs

Politika

PALMI U PARALIJI URUČEN ORDEN ZVEZDA GRADA KATERINI! U septembru ove godine glavna ulica u tom gradu će poneti njegovo ime!

Podeli vest

U Paraliji je priređena svečana večera za delegaciju iz Srbije koja broji 700 članova, a na čijem čelu je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma. Sredstva za boravak delegacije i svečane večere obezbeđena su od donatora a najveći donator je politička partija Jedinstvena Srbija od para koje je dobila kao parlamentarna stranka koja ima 8 poslanika u Skupštini Republike Srbije

 

Svečanoj večeri, pored članova naše delegacije, prisustvovao je i gradonačelnik grada Katerini, Konstantinos Kuokodimos, sa saradnicima, kao i grčki privrednici, najpoznatiji hotelijeri iz grčke regije Pierija.

Gradonačelnik Kuokodimos je funkcioner vladajuće grčke partije Nea Demokratia premijera Kirijakosa Micotakisa i poznati je grčki sportista, koji je na Evropskom prvenstvu 1994. godine osvojio bronzanu medalju u skoku u dalj, sa skokom od 8,36 m. Kuokodimos je ovom prilikom Draganu Markoviću Palmi uručio Orden Zvezda grada Katerini.

Foto: informer.rs

“Za sve što ste učinili za razvoj grčko – srpskih odnosa na bratskom, ekonomskom, političkom i turističkom planu, ja Vam u ime grada Katerini uručujem Orden Zvezda grada Katerini. Mi smo doneli odluku i da od septembra ove godine glavna ulica u Paraliji ponese Vaše ime”, rekao je Kuokodimos.

Dragan Marković Palma je i počasni građanin Katerini i počasni konzul Grčke u Srbiji.

Foto: informer.rs

PALMA : SRBIJA TREBA DA IDE SVOJIM PUTEM KAO I DO SADA 

“U ovoj delegaciji je ukupno 700 ljudi iz deset gradova Srbije, a najviše je jagodinaca. U  organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, u više država smo do sada ukupno vodili 50 000 jagodinaca. Grčka je najbolja destinacija za srpske turiste. Grčka je raj za letovanje i ja sam običan čovek, jedem giros kao i vi i ne idem na neka rajska ostrva kao neki. Moja poruka svima je da što manje gledate programe na televiziji koji se odnose na rat između Rusije i Ukrajine. Neka oni rade šta god žele, a Srbija treba da ide svojim putem kao i do sada, da jačamo ekonomski i da nam se deca rađaju i mi ne želimo nikome na svetu da doživi ono što smo mi doživeli 1999. godine”, rekao je Marković.

Na svečanoj večeri priređenoj za srpsku delegaciju svirao je orkestar Vladana Alempijevića pojačan poznatim violinistima Peđom i Elvisom, a pevala je Jovana Tipšin i to bez honorara. Uz obalu Egejskog mora razvilo se i srpsko kolo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20