• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ssr.org.rs

23.05.2022

19:19

TUĐMANOVA HRVATSKA IZVRŠILA AGRESIJU NA SRBE! Linta o skandaloznoj izjavi saborskog poslanika Grmoje u vezi Vučića

Politika

TUĐMANOVA HRVATSKA IZVRŠILA AGRESIJU NA SRBE! Linta o skandaloznoj izjavi saborskog poslanika Grmoje u vezi Vučića

Podeli vest

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ističe da je predlog potpredsednika „Mosta“ i saborskog poslanika Nikole Grmoje da Državno tužilaštvo Hrvatske podigne optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića još jedna u nizu skandaloznih ali očekivanih izjava hrvatskih političara

Bezočna je laž i izmišljotina Nikole Grmoje da je Aleksandar Vučić, kako kaže, „u okupiranoj Glini podsticao na pobunu i agresiju protiv Hrvatske i zazivao granice Velike Srbije“.

Krajiški Srbi su 1991. godine podigli ustanak, ne zbog stvaranja Velike Srbije, već iz straha da im se ne ponovi 1941. godina.  Vrhunska je glupost tvrdnja Grmoje da su Srbi okupirali Glinu i izvršili agresiju. Srpski narod živi u Glini i na području Krajine dugi niz vekova i nikako nije mogao da okupira samog sebe i da izvrši agresiju na svoje kuće, svoja dvorišta, njive, livade i šume. Tuđmanova Hrvatska izvršila agresiju na Jugoslaviju i na Srbe u hrvatskim gradovima i na krajiškom području. Zbog toga je tzv. Domovinski rat u suštini agresorski i osvajački rat  jer je cilj proustaškog režima Franje Tuđmana bio stvaranje etnički čiste hrvatske države bez ili sa što manje Srba.

Linta navodi da su Nikola Grmoja i drugi hrvatski političari veoma nervozni zbog činjenice da je srpsko Tužilaštvo podiglo prvu optužnicu za ratne zločine u „Oluji“. Krajnje je vreme da naše Tužilašto za ratne zločine konačno počne da podiže optužnice za masovne i svirepe zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u zločinačkoj akciji „Oluja“ ali i na brojnim drugim mestima na području bivše Jugoslavije. Glavni razlog jeste činjenica da su pravosuđa u Zagrebu, Sarajevu i Prištini etnički motivisana i da se suštinski ne bave procesuiranjem zločina nad Srbima već imaju  zadatak da vode montirane sudske postupke protiv srpskih veterana koju su se časno i hrabro borili za svoj narod i državu.

Linta podseća da je Nikola Grmoja jedan od brojnih hrvatskih političara koji ima pozitivan odnos prema ustaškom pozdravu „Za dom spremni“ i koji smatra da hrvatski veterani imaju pravo da ga koriste tokom komemoracija i proslava godišnjica hrvatskih zločinačkih vojno-policijskih akcija. To jasno pokazuje da se hrvatsko društvo nije suočilo sa svojom zločinačkom i genocidnom prošlošću i da Hrvatska nema unutrašnje snage da postane moderna država u kojoj se istinski poštuju vrednosti antifašizma, vladavine prava, ljudskih i manjinskih prava i da ima isti odnos prema ratnim zločinima i žrtvama bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEMOJ DA SE LJUTIŠ... Zašto onda nisi prodavao smeštaj za 100 evra, nego za 600? Srećan sam što si ti zaradio, al' gledaj da i država tako zaradi! (VIDEO)
Politika

NEMOJ DA SE LJUTIŠ... Zašto onda nisi prodavao smeštaj za 100 evra, nego za 600? Srećan sam što si ti zaradio, al' gledaj da i država tako zaradi! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u neformalnom razgovoru sa ministrom građevinarstva Tomislavom Momirovićem, tokom obilaska radova na izgradnji metroa, dotakao se i cene karte za brzi voz u promotivnom periodu i primetio da je ona mogla da bude nešto skuplja od sadašnjih 300 dinara i da je trebalo da bude bar 500 dinara

23.05.2022

16:20

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija