• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.05.2022

09:20

BIĆE MALO VIŠA, ALI NE MNOGO! Ministar Momirović najavio korekciju cena voznih karata od Beograda do Novog Sada!

printscreen

Politika

BIĆE MALO VIŠA, ALI NE MNOGO! Ministar Momirović najavio korekciju cena voznih karata od Beograda do Novog Sada!

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, rekao je danas da se sprema novi paket koji će doneti korigovane cene voznih karata od Beograda do Novog Sada, ali će biti zaštićeni ljudi koji vozom idu na posao


- Cena za njih neće rasti. A za najbrže i najkvalitetnije vozove biće rast cene, ali će i dalje biti najpovoljniji u regionu - rekao je Momirović gostujući na TV Pink.


Dodao je da je u železnicu uloženo više od milijardu evra, te da se ona mora i održavati, i apelovao da građani to razumeju.

- Cena mora da bude malo viša. Neće biti mnogo viša za one koji iz Pazove, Banovaca, Inđije koriste železnicu do posla - rekao je ministar.

Momirović je ocenio da Srbija u najtežim okolnostima u Evropi u poslednjih 70 godina ima više investicija u infrastrukturu nego sve ostale zemlje regiona zajedno.

Ocenio je da je Moravski koridor sa više od 3.000 radnika trenutno najveće gradilište i da će ta saobraćajnica mnogo značiti za region koji u Srbiji ima najviše malih i srednjih preduzeća.

Ponovio je da će 15. juna biti puštena u saobraćaj druga traka sektora pet autoputske obilaznice oko Beograda sa tunelom Straževica.

- Ostaje samo još jedna deonica do Bubanj Potoka. Da tako tranzitni saobraćaj izmestimo iz grada. To je značajno za saobraćaj i za ekologiju. Naša ekonomija raste, to znači rast prevoza tereta, to moramo da podržimo - rekao je Momirović.

Ministar je ukazao na značaj ubrzanja izgradnje Fruškogorskog koridora, odnosno tunela Iriški venac, koji će biti najduži u Srbiji i omogućiti da Fruška gora, koja je sada zatrpana teretnim saobraćajem, bude lepotica Srbije.

U Srbiji je započata izgradnja kanalizacije, te da će se u narednoj fazi krenuti sa postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda, da bi očistili naše reke.

Naveo je da je predsednik Aleksandar Vučić "zacementirao" ove infrastrukturne projekte i ocenio da su oni deo njegove politike.

- I sad kad krene u obilazak, ja sam siguran da će motivisati ljude na još bolje rezultate - rekao je Momirović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEMOJ DA SE LJUTIŠ... Zašto onda nisi prodavao smeštaj za 100 evra, nego za 600? Srećan sam što si ti zaradio, al' gledaj da i država tako zaradi! (VIDEO)
Politika

NEMOJ DA SE LJUTIŠ... Zašto onda nisi prodavao smeštaj za 100 evra, nego za 600? Srećan sam što si ti zaradio, al' gledaj da i država tako zaradi! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u neformalnom razgovoru sa ministrom građevinarstva Tomislavom Momirovićem, tokom obilaska radova na izgradnji metroa, dotakao se i cene karte za brzi voz u promotivnom periodu i primetio da je ona mogla da bude nešto skuplja od sadašnjih 300 dinara i da je trebalo da bude bar 500 dinara

23.05.2022

16:20

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija