• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.05.2022

18:47

VUČIĆ IZ DAVOSA: Glavna tema Ukrajina, ovde je ranije moglo da se čuje i neko različito mišljenje, a sada...

printscreen

Politika

VUČIĆ IZ DAVOSA: Glavna tema Ukrajina, ovde je ranije moglo da se čuje i neko različito mišljenje, a sada...

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima sa Svetskog ekonomskog foruma u Davosu

Vučić je rekao da je jedna i jedina tema u Davosu Ukrajina i sve što se tamo zbiva, a sve ostalo je skrajnuto.

- U Davosu je ranije moglo da se čuje više različitih mišljenja, sada je samo Ukrajina tema i to jedna ista strana, ogromna podrška Ukrajini i to je to. Živite u svetu u kojem dominira histerija i nema zdravog razuma. Mi smo osudili agresiju u Ukrajini, ali džaba, nekima ne možete da promenite mišljenje. Juče je glavna vest bila da li je neko aplaudirao ili ne govoru Zelenskog. Zamislite, sad ja govorim i da neko prati po sali da li neko aplaudira ili ne - rekao je Vučić.

Kako će izgledati susret sa Kurtijem

- On će reći kako će mali Putin po nalogu velikog Putina da provodi ratove na Balkanu i to je to, to je ta retorika. Ja ću da govorim žestoko i to je to. Meni je važno da sam ovde imao mnogo važne susrete i da svi gledaju sebe, kako će da prežive ovu krizu i važni su mi tri razgovori. 

Izborićemo se sa izazovima, za povoljnu cenu gasa, hrane imamo dovoljno

- Govorili su da neće biti razgovora sa Putinom, a šta ćemo kad bude? Onda će da kažu eno ga, pregovara sa Putinom. Šta god da uradite, bićete krivi. Morate da razmišljate kako ćete da provedete gas. Zamislite da nismo izgradili gasovod. Jedino da uzmete konopče da se obesite. Niko to neće da kaže. Mi smo to izgradili novcem građana Srbije, ali nismo opteretili zemlju. Sada moramo da dogovorimo dobru cenu, pa da obezbedimo druge sirovine. Sve ćemo to da gledamo da uradimo i da budemo jednako dobro pripremljeni, a možda i bolje od razvijenih evropskih zemalja. To ćemo sve da uradimo dok građani budu na letovanju, dok se budu kupali. Kao što smo se danas borili za šećer. Mi smo zaštitili cenu od jednog kilograma. Ali, dođu pčelari ili ljudi kojima treba više i oni kupe od po kilogram, šta će im 50 kila džak ako je ovo jeftinije. Mi ćemo zaštititi i cenu šećera na veliko i sve to rešavamo u hodu. Mi sa hranom nemamo većih problema. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija