• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.05.2022

11:08

ORLIĆ: LJUBITELJI ZLOČINACA U HRVATSKOJ PRETE ALEKSANDRU VUČIĆU!

Tanjug

Politika

ORLIĆ: LJUBITELJI ZLOČINACA U HRVATSKOJ PRETE ALEKSANDRU VUČIĆU!

Podeli vest

Kampanja beskrajne histerije vodi se iz Hrvatske protiv predsednika Srbije, Aleksandra Vučića – neprekidno. Mnogi mu tamo nikad nisu oprostili što su mu ustaše pobile pola familije, što nisu došli glave baš svima, pa Aleksandar Vučić danas – postoji. Drugi mu ne opraštaju što dok postoji ima hrabrost i dostojanstvo da glasno govori o zločinima prema Srbima koje su oni počinili, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić


Njegovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Kampanja beskrajne histerije vodi se iz Hrvatske protiv predsednika Srbije, Aleksandra Vučića – neprekidno. Mnogi mu tamo nikad nisu oprostili što su mu ustaše pobile pola familije, što nisu došli glave baš svima, pa Aleksandar Vučić danas – postoji. Drugi mu ne opraštaju što dok postoji ima hrabrost i dostojanstvo da glasno govori o zločinima prema Srbima koje su oni počinili. Ruši im sramnu koncepciju o "oslobađanju" od srpske dece, koju su junački proglasili za "agresore", koji su navodno "okupirali" kolevke u kojima su rođeni, pa ih onda proglasili za legitimne mete, ubijali iz vazduha čak i u izbegličkim kolonama. Ne praštaju Aleksandru Vučiću što o tome neće da ćuti, već govori da od te dece za njega ničeg važnijeg – nema.

Teško im je da se pomire sa istinom da Srbija, koju Aleksandar Vučić predvodi, ne samo da ima svoju slobodu i nezavisnost - o kojima doveka ponizni i servilni prema moćnima, a zverski surovi prema ženama i deci, mogu samo da sanjaju – već i što svakodnevno jača i prestiže Hrvatsku u svemu. Navikli da na Srbe i srpsku državu gledaju sa visine, vođeni otrovnom mišlju da im je samo ponižena i slaba Srbija dovoljno prihvatljiva, ne mogu da podnesu saznanje da to više nije slučaj: upravo zahvaljujući Vučiću i njegovoj politici. To mu neće oprostiti nikada. Jer snažna, uspravljena Srbija, ume da brine o svom narodu, da zaštiti pravo na istinu o njegovom stradanju i ne dozvoljava zločincima da se od odgovornosti sakriju: ni silom, ni ucenama, ni bestijalnom propagandom, revizijom istorije ili zatašakavanjem najvećeg etničkog čišćenja u Evropi nakon Drugog svetskog rata. Srpski narod svuda, od Srpske Krajine, preko Hrvatske, Republike Srpske, BiH, u svakom delu regiona i na svakom mestu gde Srbi žive, danas glasno svedoči – upravo takva je Srbija danas i to je upravo Aleksandar Vučić promenio.

Zato je odgovor onih koji znaju dobro da su svoje korene u najgorem zločinu posadili, neretko i krvlju srpske dece zalivali - neprekidna tirada patološke mržnje prema Aleksandru Vučiću. Njemu polusvet i ljubitelji zločinaca u Hrvatskoj danas prete "istragama" i izmišljenim optužnicama, njega besomučno vređaju i nazivaju "nitkovom" i "šugavcem" po svojim udarnim medijima, škrguću zubima i vitlaju stisnutim pesnicama u njegovom smeru – kao nijednom srpskom lideru pre Aleksandra Vučića. Time i o sebi, ali i o njemu, govore – sve što treba da znamo. Svaki novi sekund te zverske kanonade samo je novi – dokaz: da predsednika Srbije nisu slomili, da je on stoji čvrsto na nogama, korača dalje noseći teški krst srpskog nacionalnog stradanja, našeg prava na istinu i sećanja na naše nevine žrtve. Taj je krst Aleksandar Vučić svesno podigao, rešen da ne dozvoli da on leži bačen u prašinu – nikada ponovo. Nikada više.

I da se ne zanose: nisu oni, takvi kakvi jesu, nikakva mera Evrope, nikada i nisu bili. Nisu aršin pravde, jer za nju nikada nisu marili. Nisu neko ko može da deli lekcije Srbiji, ili da je pobeđuje u bilo čemu, jer su ta vremena prošla. Aleksadar Vučić postoji, sa njim i sećanje - na ustaški krvavi pir četrdesetih, kao i devedesetih godina prošlog veka, na ubijenu decu. Jer danas postoji i živo sećanje na sa ognjišta prognane, temeljno etnički počišćene, nevino stradale u "Oluji", na Petrovačkoj cesti. Baš kao što postoji i snažna volja predsednika Srbije da u regionu čuva mir, da pruži ruku saradnje svakome, pozove da zarad budućnosti i neke nove dece radimo zajedno. Ali to znači i da se borimo za pravdu i istinu o našim stradalima. To je najvažnija poruka koju im je Aleksandar Vučić, državnik, predsednik svoje zemlje i istinski zaštitnik svog naroda, uputio. I koju će im uzdignute glave ponavljati – dok postoji".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija