• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2022

12:50

Vučić: Hrvati misle da imaju pravo da određuju šta ćete da kažete i da radite! Susret sa Plenkovicem bio vrlo kratak!

printscreen

Politika

Vučić: Hrvati misle da imaju pravo da određuju šta ćete da kažete i da radite! Susret sa Plenkovicem bio vrlo kratak!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, a taj susret ocenio kao "vrlo kratak"


Vučić je novinarima u Davosu tako odgovorio na pitanje o tome kako je protekao ovaj susret nakon brojnih napada na njega i Srbiju koji stižu iz Hrvatske.


Ocenio je da je hrvatsko ponašanje primer kako mnogi u EU misle da zbog EU puta mogu da Srbiji određuju šta sme ili ne da kaže.

"Hrvati misle da imaju pravo da određuju šta ćete da kažete i da radite. Nekadašnje rukovstvo Srbije je puzilo pred njima, a čim neko nije takav i kaže da poštuje njihove žrtve, ali i traži pravdu za pobijenu srpsku decu u Hrvatskoj, odmah postaje najcrnji neprijatelj", rekao je on.

Naglasio je da neće da podilazi hrvatskoj politici.

"Isto kako će da zabrane Švedskoj i Finskoj ulazak u NATO, e isto tako će da zabrane nama pristup EU", rekao je on komentarišući pretnje iz Hrvatske da će Srbiji biti blokiran evropski put zbog optužnice koja je srpsko tužilaštvo za ratne zločine podiglo protiv četvorice hrvatskih pilota zbog bombardovanja izbegličke kolone u Oluji.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić se obratio iz Davosa

Dodao je da ako je cena ulaska da se pomirimo sa ubicama dece, onda to Srbija neće prihvatiti.

Naglasio je da su najteži zločini nad Srbima počinjeni na teritoriji gde je najviše Srba ubijeno jednoj lokaciji "više nego u svim ratovima zajedno".

Ocenio je da hrvatska politika ne govori o realnosti i insistira na predstavljanju sebe kao žrtve, dok za sebe kaže da je u stanju da govori žrtvama koje su Srbi napravili drugima, što u Hrvatskoj nije slučaj.

Rekao je i da Hrvatska akademija znanosti i umetnosti zahteva da se zabrani jasenovački mit.

"To nije mit. To je tragedija Srba, Roma i Jevreja. Da zaboravimo stradalno mesto da bi lepo pisali o meni? Samo neka lepo nastave. Nemam problema sa tim: oni svoje mi svoje", poručio je on.

Kao primer dobrog susreta u Davosu uprkos teškim okolnostima oko sankcija ka Rusiji Vučić je istakao susret sa francuskim partnerima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr Istref

pre 1 godinu

Neka vucicu,nemoj da nas rasplaces.Uvek je Srbija htela i izigravala "velikog brata"a sada su ta vremena iza nas.Ziveli ste na ledjima svih bivsih republika,a na njihovu stetu ste se i razvijali.Sada su dosla druga vremena gde svako "mora"da radi da bi preziveo.Zatim,ako pogledamo ko vas vodi,tj za koga ste glasali onda vam i nije tako lose,ali priblizavaju se dani kada cete morati da kako placate tako i vrecate ono sto vam ne pripada.A ti,pravi ti grimase i izigravaj nevinasce,ni to ti nece pomoci jer vreme je da se iznese prljavi ves na videlo.

Tamara

pre 1 godinu

Srbija ne zaboravlja svaku zrtvu,pravda ce biti zadovoljena. Niti ce Srbijom upravljati bilo ko,najmanje Hrvatska. Srbija se bori za svoje interese i njih cuva kao i svoj mir. Ne podleze uticajima ni pritiscima.

Era

pre 1 godinu

Srbija nikad ne sme da zaboravi šta su joj radili!

Cace

pre 1 godinu

Ne smemo da ćutimo i dozvoljavamo da nas vredjaju!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija