• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2022

12:07

MNOGO JE BABA VANGI... Vučić o opoziciji i njihovom proricanju da će uvesti sankcije Rusiji: Svaki dan se bave glupostima - sede u kafani, piju pivo i pričaju šta hoće!

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

MNOGO JE BABA VANGI... Vučić o opoziciji i njihovom proricanju da će uvesti sankcije Rusiji: Svaki dan se bave glupostima - sede u kafani, piju pivo i pričaju šta hoće!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, odgovarajući na pitanje da li će uvesti sankcije Rusiji s obzirom da neki političari u našoj zemlji licitiraju sa datumom te odluke, da je znao za postojanje jedne baba Vange u Bugarskoj, ali da izgleda da mi u Srbiji imamo na političkoj sceni mnogo baba Vangi


- Da mi je neko pričao da ih je toliko ne bih poverovao. Svaki dan se bave proročkim poslom i bave se glupostima, svaki dan pričaju gluposti. Prvo su govorili tokom kampanje da su protiv sankcija dok sam ja ćutao i vodio odgovornu politiku, vriskali su protiv svega jer im je lako, može im se, ne moraju da odgovaraju ni za šta, baš ih briga, vode politiku sedeći u kafani, popiju pivo i kažu šta hoće - kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska obilaznice koja izlazi na Bubanj Potok.


Kako kaže, ti koji su bili protiv sankcija, posle izbora su rekli da su za sankcije, a neki drugi koji nisu za sankcije kažu da će da ih uvede.

- A mi imamo poziciju kao i pre 90 dana, jedina zemlja u Evropi koja ima potpuno istu, pravičnu poziciju i poziciju koja je usklađena sa najvišim interesima države Srbije. To je pozicija ozbiljnosti, odgovornosti,poštovanja međunarodnog javnog prava i to je srpska pozicija - kaže predsednik.

Dodaje da to što se on ne busa u prsa i ne drži herojske govore, već razmišlja o tome koliko nas košta kilometar puta i gde ćemo moći da nađemo novca za to i kako da obezbedimo sve što nam za to treba, to je već druga stvar i pokazuje razliku u posvećenosti, odgovornosti i svemu drugom.

Poručio je građanima da se vlast u Srbiji ponaša odgovorno i da im nisu potrebna velika zaklinjanja.

Političarima koji prognoziraju da će uvesti sankcije Rusiji, Vučić poručuje da manje budu baba Vanga, a malo više odgovorni političari koji će se baviti potrebama svog naroda.

- Mi politiku ne menjamo, vodimo je odgovorno, a ljudi će na kraju videti rezultat. Ne zaboravite da su oni rekli još 3. aprila uveče da ću da uvedem sankcije i šta je bilo sa 3. aprilom, sada će 3. jun? - zapitao je Vučić.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zubati drekavac

pre 1 godinu

Žnači, vraćamo se u „vesele" devedesete? Tad smo bili milijarderi, jebote, a vladali su AVAV, Dačić i Volina ?

Sandra Grujic

pre 1 godinu

"Dok su se lošiji bavili boljima od sebe, bolji su se bavili sobom. Zato su i bolji". Toliko.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija