• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2022

12:26

NIKO DRUGI NEMA HRABROSTI DA KAŽE DA NEĆE UVESTI SANKCIJE RUSIJI! Vulin: Aleksandar Vučić je jedini slobodan lider u Evropi

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

NIKO DRUGI NEMA HRABROSTI DA KAŽE DA NEĆE UVESTI SANKCIJE RUSIJI! Vulin: Aleksandar Vučić je jedini slobodan lider u Evropi

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić jedini slobodan državnik u Evropi i jedini koji ima hrabrosti da kaže da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji

- Aleksandar Vučić je jedini. Nema nikog drugog ko ima hrabrosti to da kaže. Histerija koja je oslobođena prema Rusiji, mržnja koja se bezobalno oslobađa prema Rusima, mržnja koja kaže da je dozvoljeno tražiti na društvenim mrežama ubistvo Rusa, mržnja koja kaže da i ruska deca treba da stradaju, mržnja koja je oslobođena prema Rusima je mržnja koja uvek nekako dođe i do Srba. Niko ko je mrzeo Rusiju nije voleo Srbiju, baš niko - rekao je Vulin gostujući u programu televizije Hepi.

Kako kaže, predsednik Vučić je čovek koji ima hrabrosti prvo da brani civilizacijski princip da nijedno dete ne može biti predmet mržnje i tačka, saopštio je MUP.

- Rusko, srpsko, ukrajinsko, hrvatsko, nijedno dete ne može da bude predmet mržnje. U oslobođenoj antiruskoj histeriji, svaki slobodan glas je glas koji mora biti ućutkan, koji mora biti kažnjen. Neću da učestvujem u antiruskoj histeriji, neću da budem kamen u tuđoj ruci, neću da zaboravim zašto moj narod postoji i kako postoji, neću da postanem deo mržnje koja se izlila prema mom narodu. Moj narod je najviše stradao u Evropi. Neću da bilo čije dete strada na način na koji su srpska deca stradala - rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je dodao se današnja Evropa ponaša više kao skup teritorija, a ne kao skup država.

- Aleksandar Vučić je jedini slobodan lider u Evropi, jedini koji ima hrabrosti da kaže neću da uvedem sankcije Ruskoj Federaciji. Evropa se danas ponaša kao da je skup teritorija, a ne skup država, kao da su tamo neki ljudi koji se bave komunalnim poslovima, a ne politikom. Vučić vodi Srbiju koja je država, koja nije teritorija. Države imaju svoj interes, svoje potrebe, države imaju pamćenje. Vučić nikada nije dopustio da se zaboravi da je on sa predsednikom Putinom sprečio donošenje sumanute rezolucije Velike Britanije u Savetu bezbednosti UN-a 2015. godine po kojoj su Srbi trebali da budu genocidan narod, prvi genocidan narod u istoriji u dokumentima UN trebali su da budu Srbi, posle dva svetska rata. Da nije bilo Vučića i Putina, to bi se i desilo. To se nije zaboravilo. Nismo takav narod - kazao je Vulin i dodao:

- Tako dokazujemo da smo istorijski narod, da imamo državu, a ne teritoriju. Aleksandar Vučić je jedini slobodan državnik u Evropi, ostali vode teritorije. On se ne ponaša kao od okupatora postavljeni komandant logora, on se ponaša kao državnik koji vodi računa o svom narodu, vodi i računa o drugima, ali vodi računa na prvom mestu o svom narodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MNOGO JE BABA VANGI... Vučić o opoziciji i njihovom proricanju da će uvesti sankcije Rusiji: Svaki dan se bave glupostima - sede u kafani, piju pivo i pričaju šta hoće!
Politika

MNOGO JE BABA VANGI... Vučić o opoziciji i njihovom proricanju da će uvesti sankcije Rusiji: Svaki dan se bave glupostima - sede u kafani, piju pivo i pričaju šta hoće!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, odgovarajući na pitanje da li će uvesti sankcije Rusiji s obzirom da neki političari u našoj zemlji licitiraju sa datumom te odluke, da je znao za postojanje jedne baba Vange u Bugarskoj, ali da izgleda da mi u Srbiji imamo na političkoj sceni mnogo baba Vangi

26.05.2022

12:07

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija