• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2022

10:06

Ljudi, povucite ručnu i umijte se hladnom vodom! Nije reč o širenju panike, Hrvati nam otvoreno prete ratom!

Printscreen TV Pink

Politika

Ljudi, povucite ručnu i umijte se hladnom vodom! Nije reč o širenju panike, Hrvati nam otvoreno prete ratom!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik najtiražnijeg dnevnog lista "Informer" Dragan J. Vučićević pričao je u Jutarnjem programu na TV Pink, kod Jovane Jeremić, o otvorenoj pretnji ratom protiv Srbije koja stiže iz Hrvatske

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer" govorio je o tome kako hrvatski mediji najvaljuju rat protiv Srbije, a da pojedinci na našim društvenim mrežama optužuju za širenje panike, iako su činjenice tačne.

Foto: Printscreen TV Pink

Dragan J. Vučićević gost Jutarnjeg programa na TV Pink

- Čitam sinoć po drušvenim mrežama kako korisnici pišu opet Vučićević i Informer šire histeriju i tako. Aman ljudi, umijte se hladnom vodom, povucite ručnu. To rade Hrvati. Srpsko tužilaštvo je podiglo optužnice protiv 4 pilota iz Hrvatske koji su 1995. godine raketama ubili 13 ljudi, od toga šestoro dece. VIdeli su da gađaju nedužan narod i opet su namerno gađali, sve je jasno kao dan - objasnio je Vučićević.

Foto: Printscreen TV Pink

Dragan J. Vučićević, Informer gost Jovane Jeremić u Novom jutru

Kako ističe, Hrvati umesto da pokrenu istragu zbog toga, oni prete ratom.

- Umesto da Hrvati na osnovu toga kažu sprovešćemo istragu, uradićemo se, ne, oni tvrde da je to kampanja protiv njih. Imate naslovne strane juče u hrvatskim novinama gde kažu "Milanović se sprema za rat protiv Srbije". Zašto, zato što mi tražimo pravdu za našu decu? Ako je cena ulaska u EU to da se mi odričemo naših žrtava i da sarađujemo sa ubicama naše dece, ne treba nam ta EU.

Foto: Printscreen TV Pink

Dragan J. Vučićević, Informer

Hrvati čak prete da će podići optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Hrtvati nam otovreno prete, a da li ste videli da je neko od đilasovskih medija to preneo? Prete čak da će podignuti prijavu protiv Vučića zato što je on održao neki govor u Glini, pa nije nikoga ubio. Sram vas bilo. Čak i Nataša Kandić kritikuje takvu politiku Hrvatske - zaklučuje Vučićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mate

pre 1 godinu

Prvo, niste podigli optužnicu protiv 4 pilota, nego protiv 4 čovjeka koji su bili glavni u zrakoplovstvu HVa tada. Dakle, po komandnoj odgovornosti, a ne protiv pilota, za koje onda očito ne žele znate ni ko je bio. Drugo, Human Right Watch je več po istom slučaju istraživao to raketiranje, i jasno donio zaključak, isti kojim se Hrvatska i brani u tom slučaju, da su u koloni bili vojnici i vojna tehnika, i da su oni bili cilj, a žrtve "koletarne" i "slučajne". Čak su naveli i svjedoke, vojnike, koji su tvrdili kako su uspjeli izvuči PVO sisteme, kamione s streljivom, kako su se priključili koloni, i poslije sve to predali RS u Prijedoru. Ustvari, ne treba mi nitko govoriti, svojim očima sam vidio kako se vojska povlačila zajedno s civilima. I ne govorim o vojnicima u uniformama koji voze traktore, nego o naoružanim ljudima, kamionima punim oružja koje izvlače, na nekoliko mjesta su tenkovske kolone prekidale kolonu.. To su avioni i gađali. Da je kolona bila cilj, to jest civili, pa malo ko bi i preživio, jer su bili pod dometom pušaka, a kamoli ne artiljerije, i ostalog. Znam da nam je zadatak bio javljanje primječenog naoružanja u kolonama, BOVova, tenkova, artiljerije, pogotovo provjera civilnih i vojnih kamiona nakrcanih granatama i opremom... Vjerovatno su to gađali ti avioni. Tako da, Hrvatska treba prihvatiti tu optužnicu, i sama sprovesti istragu o tome. Ako jeste sve onako kako se predstavlja, istu odbaciti i zaključiti slučaj. Ako je bilo namjernog ubijanja, e onda zatvor za zločin, za to se nitko neće buniti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija